نشریه یورومانی در تازه‌ترین شماره خود به بررسی ریسک‌پذیری اقتصادی کشورهای جهان پرداخت و اعلام کرد که ایران با امتیاز ۴۵/۳۹ و با ۱۳ پله نزول در مکان یکصد و دوم جهان و با یک پله صعود در مکان دهم خاورمیانه جای دارد.

به گزارش ایسنا، یورومانی در گزارش خود فضای اقتصادی ۱۸۵ کشور جهان را مورد ارزیابی قرار داده و برخی فاکتورهای مهم را بررسی کرده است. در این ارزیابی به ریسک‌پذیری سیاسی کشورمان امتیاز ۵۸/۸ از ۲۵ داده شده این درحالی است که امتیاز عملکرد اقتصادی کشور ۳۵/۶ از ۲۵ در نظر گرفته شده است.

شاخص‌های بدهی ایران امتیاز ۷۷/۹ از ۱۰ و بدهی‌های معوقه یا تجدید مهلت شده امتیاز ۱۰ از ۱۰ را از آن خود کرده‌اند. همچنین به ارزیابی اعتبار کشور امتیاز ۸۸/۱ از ۱۰، دسترسی به فاینانس بانکی امتیاز صفر از پنج، دسترسی به فاینانس کوتاه‌مدت امتیاز یک از پنج و دسترسی به بازارهای سرمایه امتیاز یک از پنج داده شده است. یورومانی به شاخص معامله چکی نیز امتیاز ۸۷/۰ از پنج داده که محاسبه مجموع این اعداد رقم ۴۵/۳۹ از ۱۰۰ را برای کشور به ثبت خواهد رساند. در این فهرست لوکزامبورگ با امتیاز ۵۵/۹۹ در صدر و سوییس، نروژ و آمریکا پس از آن در مکان‌های دوم تا چهارم جای دارند. دانمارک، سوئد، فنلاند و هلند نیز در تعقیب کشورهای اول تا چهارم هستند. انگلیس، آلمان، فرانسه و ژاپن در این فهرست به ترتیب مکان‌های ۱۱، ۱۳، ۱۵ و ۱۸ را به خود اختصاص داده‌اند. جزایر هندوراس پیش از ایران و در مکان ۱۰۱ و مالدیو و بوسنی و هرزگوین پس از ایران و در مکان‌های ۱۰۳ و ۱۰۴ قرار گرفته‌اند.

این در حالی است که عراق، کره شمالی و افغانستان با امتیازهای ۳۲/۶، ۸۱/۳ و ۵۴/۳ در انتهای جدول و مکان‌های ۱۸۳، ۱۸۴ و ۱۸۵ جهان واقع شده‌اند. در همین حال اعلام شده که ایران از لحاظ ریسک‌پذیری فضای اقتصادی در مکان دهم منطقه خاورمیانه جای گرفته است که نسبت به گزارش پیشین بهبود یک پله‌ای داشته است. در فهرست خاورمیانه، امارات متحده عربی در صدر و قطر و کویت در مکان‌های بعدی قرار دارند.

این در حالی است که بیزینس مانیتور در گزارش خود به بررسی وضعیت ریسک‌پذیری اقتصادی کشورهای جهان پرداخته و کشورمان را از لحاظ ریسک‌پذیری اقتصادی کوتاه‌مدت با ۱۲ پله صعود در مکان بیست و چهارم جهان و هشتم خاورمیانه و از لحاظ ریسک‌پذیری اقتصادی بلندمدت با ۲۰پله صعود در مکان بیست و چهارم جهان و ششم خاورمیانه قرار داده بود.