جزییات کامل سرمایه‌گذاری خارجی در سال 85 که مورد تایید سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران است منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس قانون تشویق وحمایت سرمایه‌گذاری خارجی، رویه اداری درخواست مجوز سرمایه‌گذاری خارجی در چهار مرحله صورت می‌‌گیرد.
ارائه درخواست پذیرش سرمایه‌گذاری به سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، بررسی درخواست پذیرش سرمایه‌گذاری توسط هیات سرمایه‌گذاری خارجی، ارائه پیش‌نویس مجوز سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذار خارجی و صدور مجوز سرمایه‌گذاری این چهار مرحله را تشکیل می دهد.
مجوز نهایی در هیچ شرایطی پیش از آنکه سازمان رسما از موافقت سرمایه‌گذار خارجی با محتوای پیش‌نویس مجوز اطلاع حاصل نماید، صادر نمی‌شود. متعاقب دریافت تاییدیه سرمایه‌گذار درخصوص پیش‌نویس مجوز، مجوز نهایی با امضای وزیر امور اقتصادی و دارائی صادر می‌شود.
براساس آمارهای رسمی موجود، حجم سرمایه‌گذاری خارجی در سال 72 حدود 20‌میلیون و 320 هزار دلار بود که به یکباره در سال 73 به حدود 187میلیون و 653 هزار دلار افزایش یافت.
بر این گزارش حجم سرمایه‌گذاری خارجی در سال ۷۴ حدود ۱۲۲‌میلیون دلار، در سال ۷۵ حدود ۶۷‌میلیون دلار، در سال ۷۶حدود ۱۷۵‌میلیون دلار، در سال ۷۷ حدود ۶‌میلیون دلار، در سال ۷۸ حدود یک‌‌‌میلیارد و ۴۹‌میلیون دلار، در سال ۷۹ حدود ۴۳۹‌میلیون دلار، در سال ۸۰ حدود ۶۸‌میلیون دلار، در سال ۸۱ حدود ۶۱۲‌میلیون دلار، در سال ۸۲ حدود یک‌‌‌میلیارد و ۳۵۸‌میلیون دلار، در سال ۸۳ حدود ۲‌‌‌میلیارد و ۷۰۳‌میلیون دلار و در سال ۸۴ حدود ۴‌‌‌میلیارد و ۲۷۶‌میلیون دلار بود.
به عبارت دیگر، از سال 1372 تا اول فروردین 1385 حجم سرمایه‌گذاری خارجی حدود 11‌‌‌میلیارد و 85‌میلیون دلار بود که این رقم فقط در سال 85 به حدود 10‌‌‌میلیارد و 214‌میلیون و 500 هزار دلار رسید.
در سال ۸۵ مجوز سرمایه‌گذاری خارجی ۷۰ طرح صادر شده است که بدین شرح است: در فروردین ۹ طرح، در اردیبهشت ماه ۳ طرح، در خرداد ماه ۵ طرح، در مردادماه ۷ طرح، در شهریورماه ۱۰ طرح، در مهرماه ۵ طرح، در آبان ماه ۶ طرح، در دی ماه ۱۹طرح و در سه ماه پایانی سال نیز ۶ طرح.