موضعگیری آمریکا و انگلیس علیه طرح انسداد تنگه هرمز
دنیای اقتصاد- آمریکا و انگلیس بر تلاش برای بازنگه داشتن تنگه هرمز و برقراری تجارت دریایی در این منطقه تاکید کردند. لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا مدعی شد که این کشور قابلیت نظامی برای مقابله با تلاشهای ایران برای بستن تنگه هرمز را دارد و ایران را مسوول هرگونه اختلالی در ارسال محمولههای نفتی خواهد دانست. فیلیپ هاموند، وزیر دفاع انگلیس نیز گفت: لندن به اطمینان از بازنگهداشته شدن مسیرهای دریایی خلیجفارس متعهد است. به گزارش ایسنا، لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه در کنفرانس خبری مشترک با فیلیپ هاموند، همتای انگلیسی خود گفت: آمریکا برای هرگونه اقدام احتیاطی در منطقه آماده است. ما در قابلیتهایی سرمایهگذاری کردیم که اطمینان حاصل کنیم تلاش ایران برای بستن مسیر کشتیرانی در خلیجفارس چیزی خواهد بود که ما توان مقابله با آن را خواهیم داشت، البته اگر تصمیم به انجام چنین کاری بگیرند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اظهارات پانه تا در حالی بیان شد که تنشها در منطقه درباره برنامه هستهای ایران و تهدید تهران برای بستن تنگه هرمز در صورتی که جامعه بینالمللی تحریمهای اعمال شده علیه صادرات نفتی ایران را برندارد، بالا گرفته است.
انگلیس: به بازماندن تنگه هرمز متعهدیم
هاموند نیز در این کنفرانس خبری گفت که لندن به اطمینان از بازنگهداشته شدن مسیرهای دریایی خلیجفارس متعهد است.
وزیر دفاع انگلیس گفت: من بر تعهدمان برای ایفای نقشمان در حفظ آزاد بودن رفت و آمدها در آبهای بینالمللی خلیجفارس و تنگه هرمز تاکید میکنم. هرگونه تلاشی از جانب ایران برای بستن تنگه هرمز غیرقانونی خواهد بود و جامعه بینالمللی اجازه انجام آن را نخواهد داد.
فیروزآبادی: طرح بستن تنگه هرمز را داریم
به گزارش ایسنا، سردار سرلشکر سید حسن فیروزآبادی رییس کل ستاد نیروهای مسلح ایران پیش از این گفته بود: ما طرح بستن تنگه هرمز را داریم، ولی اجرای آن مستلزم تدبیر و دستور فرمانده معظم کل قوا است. سردار فیروزآبادی در خصوص ورود ناو هواپیمابر آمریکا به خلیج فارس نیز اظهار کرده بود: قضیه حضور و نقش آمریکا در منطقه مساله تامین منافع ابر سرمایهداری و آمریکا و صهیونیسم در منطقه است. او افزوده بود: اما طبق آنچه فرماندهان آمریکایی اعلام کردند، این تحرکات ناو هواپیما بر جرج واشنگتن برای پشتیبانی از جنگ افغانستان و مقابله با دزدان دریایی است.
فیروزآبادی درباره اظهارات غربیها مبنی بر ورود نیروهای جدید به خلیج فارس گفته بود: در مورد وسایل جمع آوری مین که مدتی است صحبت آن را میکنند و میگویند به منطقه میآوریم مربوط به این است که میخواهند به اعراب منطقه اطمینان دهند مسیرهای صادرات و کشتیرانی را باز نگه میدارند. آنها هر روز به یک روش از کشورهای عربی نفتخیز باج میگیرند. وی افزوده بود: یک روز با مستقر کردن رژیم صهیونیستی، یک روز با تجهیز صدام و یک روز به بهانه موشکهای ایران و استقرار سامانههای ضد موشک که یکی از سران عربی میگفت ما اصلا نمیدانیم این موشک را آوردهاند یا نه که اجارهاش را از ما میگیرند و حالا هم نوبت دستگاههای مین روب هوایی، دریایی و زیر سطحی شده است. رییسکل ستاد نیروهای مسلح در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه غربیها اعلام کردهاند ایران توان بستن تنگه هرمز را ندارد، گفته بود: آنها برای دلخوشی خودشان میگویند که ما بلوف میزنیم که البته ما هم بنا نداریم تنگه هرمز را ببندیم، ولی طرح بستن آن را داریم که طرحی هوشمندانه و معقولانه است. فیروزآبادی تصریح کرده بود: نیروهای مسلح برای هر موضوعی طرح خود را دارند، ولی تصمیم اجرای بستن تنگه هرمز به عهده فرمانده معظم کل قواست و شورای عالی امنیت ملی به ایشان مشورت میدهند.
امنیت خلیج فارس جزو اولویتهای نظام است
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز پس از درگیری یک ناو آمریکایی با یک قایق اماراتی در خلیجفارس که به کشته و زخمی شدن تعدادی از سرنشینان این قایق منجر شد، گفته بود: بحث امنیت خلیج فارس جزو اولویتهای نظام ما است و همه توانایی کشور برای برقراری امنیت در منطقه و ثبات در خلیجفارس به کار گرفته شده است. این را که بارها اعلام کردهایم حضور نیروهای خارجی میتواند تهدیدکننده امنیت باشد میتوان نشانههایش را از حوادثی که رخ میدهد پیدا کرد. قطعا کشورهای منطقه به کمک هم میتوانند بهترین شکل امنیت را برقرار کنند. تواناییهای دفاعیشان را در کنار هم قرار دهند و هیچ نیازی به حضور نیروهای خارجی در منطقه نیست.
وی تاکید کرده بود: هرجا که ناامنی و تهدید ثبات یک منطقه را مشاهده کردیم کار نیروهای خارجی در این بین قابل مشاهده بوده است. توصیه میکنیم اقدامات تحریککننده انجام نشود و فعالیتهایی که میتوانند ثبات این منطقه حساس را به خطر اندازد دنبال نکند. منطقه خلیج فارس برای همه کشورهای منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است.
ارسال نظر