احمدینژاد خطاب به مرتضوی در تامین اجتماعی:
کف پرداخت را به۸۰۰ هزار تومان برسانید
عکس: president.ir احمدینژاد خطاب به مدیر عامل تامین اجتماعی:
کف پرداخت را تا ۸۰۰هزار تومان افزایش دهید
باید به کسی که با ۳۹۰ هزار تومان یک خانواده را اداره میکند، نشان مدیریت داد
دنیای اقتصاد-مرجان توحیدی: همزمان که محمدرضا رحیمی مشغول ابلاغ مصوبه افزایش ۱۸ درصدی حقوق بازنشستگان به ۳۹۰ هزار تومان بود، در جایی دیگر رییسجمهور در جمع خانواده تامین اجتماعی از حداقل حقوق ۳۹۰ هزار تومانی گلایه و ابراز عقیده کرد که «باید کف پرداخت تامین اجتماعی از ۳۹۰ هزار تومان به ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان برسد.»
احمدینژاد حتی از این سخن گفت که «باید به کسی که با ۳۹۰ هزار تومان یک خانواده را اداره میکند، نشان مدیریت داد.» او این سخنان را در مراسم افتتاح هفت قلم داروی نوترکیب و در اجتماع کارکنان صندوق تامین اجتماعی که ریاست آن بر عهده سعید مرتضوی است، بیان کرد. احمدینژاد حتی به کشورهای اروپایی هم پیشنهاد داد به جای کاستن از حقوق مستمریبگیران برای حل مشکلات، آن را ۵۰ درصد افزایش دهند تا دعای خیر آنها رافع مشکلات شود.
دعوت رییسجمهور به افزایش ۱۰۰ درصدی پرداختهای تامین اجتماعی در حالی بیان شده است که افزایش ۱۸ درصدی حداقل حقوق سال ۹۱ نسبت سال ۹۰ و رسیدن آن به ۳۹۰ هزار تومان، پیشنهاد غیررسمی دولت در شورایعالی کار بوده است. به عبارت دیگر، مرجع نهایی تعیین حداقل دستمزدهای شورایعالی کار است و این شورا هم از نمایندگان کارگری و کارفرمایی و البته دولت تشکیل شده و در نهایت هم چانهزنیهای این سه راس تعیینکننده میزان حداقل حقوق است. هر چند میزان حداقل حقوق، معمولا به نظر کارفرمایان و دولت نزدیکتر است تا نظر کارگران. به عنوان نمونه حداقل حقوق تعیین شده برای سال ۹۱ با ۱۸ درصد افزایش نسبت به دستمزد سال ۹۰، ۳۸۹ هزار و ۷۵۴ تومان یعنی تقریبا همان ۳۹۰ هزار تومان تعیین شد. پیش از تعیین این عدد نمایندگان کارگری پیشنهاد افزایش۴۲ درصدی را داده بودند و پیشنهاد کارفرمایان نیز افزایش ۱۲ درصد حداقل دستمزد سال ۹۱ بود که در نهایت پیشنهاد غیررسمی دولت در جلسه شورایعالی کار؛ یعنی افزایش حدود ۱۸درصدی حداقل دستمزد سال ۹۱ مورد توافق قرار گرفت. این در حالی است که افزایش سالانه حداقل حقوق باید متناسب با تورم رسمی باشد و بنابر اعلام مرکز آمار نرخ تورم در بهمنماه سال ۹۰ (آخرین ماهی که تورم آن مبنای تعیین حداقل دستمزد سال ۹۱) محسوب میشود، ۲۶/۵ درصد بوده است.
هیات وزیران البته سقف افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت (دستگاههای موضوع بند ۹۵ ماده واحده قانون بودجه ۱۳۹۱ کل کشور) را از این هم کمتر یعنی ۱۵ درصد تعیین کرد.
کسی حق ندارد برای منابع صندوق تامین اجتماعی نقشه بکشد
رییسجمهور اما در سخنان روز پنجشنبهاش متذکر شد: در کشورهای غربی میبینیم که وقتی مشکلات اقتصادی بروز میکند، تلاش میکنند با کم کردن حقوق مستمریبگیران مشکلات خود را حل کنند، آنها مفهوم احترام به بزرگتر را نمیفهمند در حالی که من اگر به جای آنها باشم، برای حل مشکلات، حقوق مستمریبگیران را ۵۰ درصد افزایش میدهم و دعای آنها مشکلات را برطرف میکند.
به گزارش ایسنا، احمدینژاد به صندوق تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: کسی حق ندارد برای این صندوق نقشه بکشد و از منابع آن استفاده کند. رییسجمهور خطاب به مرتضوی، مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی گفت: هر طرح و برنامهای دارید، آن را به اجرا درآورید تا کف پرداخت تامین اجتماعی از ۳۹۰ هزار تومان به ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان برسد؛ باید نشان مدیریت به کسی داد که با ۳۹۰ هزار تومان یک خانواده را اداره میکند؛ به هر حال باید کف حقوقها بالا برود.
گلایه از منتقدان اقتصاد کشور
وی به موضوع تورم و گرانی و التهابات بازار ارز هم اشاره کرد و تلویحا مقصران را برخی عوامل داخلی معرفی کرد که «با اینکه میدانند مشکل بازارها در اقتصاد ایران چیست؛ اما این را بهانهای قرار داده و به دولت حمله میکنند.»
رییسجمهور یادآور شد: در کشور مشکلاتی وجود دارد و فشارهایی نیز به دولت وارد میشود، عدهای که مخالف دولت هستند، مخالفت خود را به صورت مستقیم مطرح نمیکنند، بلکه به عنوان مثال بازار ارز را به هم میزنند تا بگویند که طرح هدفمندی یارانهها شکست خورده است، این یک نبرد سنگین است؛ به خصوص که گاهی دست ما بسته است و ممکن است با بیان برخی از مسائل دشمن سوءاستفاده کند و طراحیهای جدید علیه ملت ما داشته باشد.
رییسجمهور افزود: در طول تاریخ ملت ما همواره با هم بودند و در همه آیینها بر همبستگی خود تاکید دارند، ما باید ایران را بسازیم، درست است که فشارهایی وجود دارد؛ اما این فشارها مقطعی است، دشمنان همه توان خود را بسیج کردهاند، برخی هم در داخل میدانند که مشکلات بازارها در ایران چیست، اما میخواهند از این فرصت به دست آمده استفاده کنند و به دولت حمله کنند.
باید تمام درآمد نفت را به روز میان مردم تقسیم کنیم
احمدینژاد تصریح کرد: اگر به اقتصاد سالم برسیم، به باور من باید تمام درآمد نفت را به روز میان مردم تقسیم کنیم و خود مردم سرمایهگذاری کنند و آبادانی ایجاد کنند، مشکلات از جایی شروع میشود که فکر میکنیم عده قلیلی میتوانند از این سرمایهها برای رشد و پیشرفت کشور استفاده کنند؛ شهید بهشتی در سال ۵۹ یک سخنرانی کرد و در آن تاکید کرد که پول بیتالمال باید بین مردم به صورت مساوی تقسیم شود.
وی گفت: اگر همه تهمتهای تاریخ را نثار ما کنند، دست ما هیچ ورقهای علیه ملت را امضا نخواهد کرد، همه بدانید که حتی یک سوءاستفاده را نه تایید کردهام و نه از آن حمایت کردهام، بلکه با آن برخورد کردهام و خواهم کرد؛ ماجراهایی هست که شاید روزی نقل شود، شاید هم در سینه بماند و هیچوقت نقل نشود.
در آینده ریز مسائل را درباره گرانی توضیح میدهم
رییسجمهور همچنین در دهمین اجلاس گرامیداشت روز جهانی مساجد با انتقاد از برخی افراد که از اقتصاد کشور گلایه میکنند، گفت: آنها خودشان میدانند که چه کسانی به دنبال خراب کردن اقتصاد کشور هستند، اما برای اینکه مردم متوجه نشوند، مردم و دولت را تخریب میکنند.
احمدینژاد به مسائل روز از جمله مسائل اقتصادی از جمله گرانی و اشتغال اشاره کرد و گفت: این گونه نیست که ما دور از مردم و جدا از آنها باشیم. میفهمیم که چه میگذرد؛ اما ما در یک نبرد سنگین قرار داریم. دشمنان ما تمام توان خود را برای مقابله بدون سروصدا بسیج کردند. وی با بیان اینکه بخش مهمی از دولت شبانهروز در حال کار کردن است، ادامه داد: مراکز اصلی و حلقههای اصلی دنیا در دست دشمنان ماست و آنها شبانهروز کار میکنند و تا ما راهی را باز میکنیم، آنها هجوم میآورند و این نبرد در جریان است. انشاءالله من در آینده ریز این مسائل را توضیح میدهم؛ چراکه اگر اکنون این مسائل را توضیح بدهم دو گروه از این موضوع خوشحال میشوند؛ اول، دشمنان و دوم، برخی از سوءاستفادهگران.
عکس: ایرنا
ارسال نظر