وزیر دفاع: موضوع «اس-۳۰۰» را طبق روال قانونی پیگیری میکنیم
به گزارش خبرگزاری فارس، سردار وحیدی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اظهارنظر نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه دوباره «اس- ۳۰۰» را از روسیه پیگیری و آن را احیا میکنیم، گفت: این موضوع برای ما مساله خیلی مهمی نیست اما موضوع را طبق روال قانونی پیگیری میکنیم.
سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: موضوع «اس- ۳۰۰» را طبق روال قانونی پیگیری میکنیم.
به گزارش خبرگزاری فارس، سردار وحیدی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اظهارنظر نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه دوباره «اس- ۳۰۰» را از روسیه پیگیری و آن را احیا میکنیم، گفت: این موضوع برای ما مساله خیلی مهمی نیست اما موضوع را طبق روال قانونی پیگیری میکنیم. در همین حال، یک روزنامه روس گزارش داد که مسکو نگران تصمیم دادگاه ژنو در مورد شکایت ایران بهخاطر عدم تحویل موشکهای «اس-۳۰۰» است که میتواند روسیه را مجبور به پرداخت جریمه سنگین ۴ میلیاردی دلار کند، مگر اینکه مسکو حاضر به تحویل این سلاح به ایران شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه روسی «کامرسانت» اعلام کرد که اطلاعاتی بهدست آورده است که رهبران روسیه به این نتیجه رسیدهاند که خطر موفقیت دادگاه حکمیت ژنو درخصوص شکایت ایران از شرکت «روس آبارون اکسپورت» و درخواست خسارات مالی ۴ میلیارد دلاری از طرف روسی بهخاطر عدم تحویل سامانههای دفاع ضدموشکی «اس-۳۰۰» به این کشور، عملا جدی است. تصمیم این دادگاه در موافقت با دیدگاه طرف ایرانی میتواند به اعتبار روسیه آسیب جدی وارد کند. یک منبع خبری روزنامه «کامرسانت» در دولت روسیه اعتراف کرده است که وضعیت شکایت ایران به دادگاه ژنو بسیار جدی است.
وی توضیح داد: متاسفانه ما دلیلی نداریم باور کنیم که دادگاه در هنگام تصمیمگیری در مورد این شکایت، تمامی زوایا و وضعیت پیچیده درخصوص ایران را در نظر بگیرد. این خطر وجود دارد که روسیه مجبور به پرداخت خسارت مالی سنگینی شود.
۴ میلیارد دلار ، تقریبا یک سوم ارزش کلی قرارداد فروش این نوع تجهیزات نظامی به ایران است که بر اساس اطلاعات سرویس فدرال همکاریهای نظامی-فنی روسیه، در سال ۲۰۱۱ ارزش آن ۲/۱۳ میلیارد دلار اعلام شده بود.
دادگاه ژنو یکی از معتبرترین دادگاههای حکمیت بینالمللی (به همراه دادگاه استراسبورگ و دادگاه لندن) است و بر اساس کنوانسیون نیویورک مربوط به سال ۱۹۵۸ روسیه (بهعنوان جانشین حقوقی اتحاد جماهیر شوروی سابق) موظف به اجرای تصمیمات اتخاذ شده در این دادگاه است.
امکان پرداخت خسارتی معادل ۴ میلیارد دلار مسالهای نیست که باعث خرسندی رهبران روسیه شود. بر اساس اطلاعات این روزنامه، در چنین شرایطی مقامات مسکو قصد دارند از مقامات تهران بخواهند تا از شکایت خویش صرف نظر کنند. در صورت عدم موفقیت، روسیه بعید نیست با تحویل موشکهای «اس-۳۰۰» به ایران موافقت کند.
به گفته یک مقام آگاه نزدیک به سرویس فدرال همکاریهای نظامی-فنی روسیه، این موضوع در جریان سفر اخیر هیات روسی به تهران مورد بررسی طرفین قرار گرفته است. ولی برای ادامه رایزنیها در این خصوص طرف روسی از مقامات تهران خواست تا از شکایت خود صرفنظر کنند.
ارسال نظر