سهم اندک تحریم در مشکلات اقتصادی

عکس: خانه ملت

دنیای اقتصاد - تقریبا هر بار که رییس مجلس و نماینده مردم قم به دیدار مراجع و علمای این شهر می‌رود، انتقادات آنها از وضعیت اقتصادی کشور و مسائل مرتبط با آن را می‌شنود و این گلایه‌ها را تایید هم می‌کند. علی لاریجانی که کمتر از یک ماه قبل در دیدار با شش مرجع تقلید، نگرانی‌های آنها از گرانی و افزایش بی‌‌رویه قیمت کالاهای اساسی را شنیده و در پاسخ گفته بود: «اگر تدبیر شود اصلا نباید در هیچ بخشی گرانی باشد» این بار به دیدار برخی روحانیون بلندپایه حوزه رفت تا بار دیگر از ضعف مدیریت در اوضاع اقتصادی انتقاد کند. چراکه به اعتقاد او «سهم تحریم در مشکلات کنونی اقتصادی کشور تنها ۲۰ درصد است.» رییس قوه مقننه در عین حال با تاکید بر اینکه مشکلات کنونی صنایع پیش از این قابل برنامه‌ریزی و رفع بود، از تشکیل کمیسیون ویژه‌ای در مجلس برای حل مشکلات اقتصادی خبر داد.

آنگونه که ایسنا گزارش داده است، رییس مجلس در دیدار با آیت‌الله مصباح یزدی با تاکید بر اینکه هم اکنون حوزه صنعت کشور با مشکل نقدینگی روبه‌رو است، یادآور شد: با وجود تحریم‌های بسیاری که از سوی کشورهای استکباری علیه ملت ایران انجام شده است، مشکلات کنونی صنایع قابل برنامه‌ریزی بود و امکان رفع آن وجود داشت.

علی لاریجانی با اشاره به افزایش تحریم‌های اقتصادی در چند سال اخیر و بروز مشکلات اقتصادی در داخل کشور، تصریح کرد: سهم تحریم در مشکلات کنونی اقتصادی کشور تنها ۲۰ درصد است از این رو مسوولان باید علت‌های دیگر این موضوع را ریشه‌یابی و بررسی کنند.

اقدامات غلط باعث تشدید فشارها می‌شود

رییس مجلس با تاکید بر اینکه اجرای روش و اقدامات غلط و نادرست در کشور موجب تشدید فشارها می‌شود، تصریح کرد: هم اکنون دوره‌ای است که مسوولان باید با استقامت و برنامه‌ریزی مشکلات را پشت سر گذارند. لاریجانی، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخل و جلوگیری از واردات بی‌رویه گفت: مسوولان باید سعی کنند که تهدیدهای پیرامون کشور را تبدیل به فرصت کنند.

بیکاری با دستور رفع نمی‌شود

وی با اعلام اینکه حل مشکلات اقتصادی کشور اراده فراگیر مسوولان را می‌طلبد، تصریح کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در آینده‌ای نزدیک کمیسیون خاص و جدیدی برای این موضوع تشکیل می‌شود.

رییس مجلس بر تمرکز بیشتر مسوولان روی معضل بیکاری و گرانی تاکید کرد و گفت: مشکلات اقتصادی مردم به ویژه بیکاری با اقدامات دستوری حل نمی‌شود، بلکه باید برای حل این موضوع برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد.

انتقاد آیت‌الله مسعودی از نگاه جزئی نگر مسوولان

رییس مجلس همچنین در دیدار با آیت‌الله مسعودی خمینی با بیان اینکه مشکل اصلی کشور مشکل اقتصادی است، بر حل هر چه سریع‌تر این مشکلات تاکید کرد.

وی با بیان اینکه هم اکنون صنایع کشور با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند، گفت: متاسفانه در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی و با وجود فرمایشات مقام معظم رهبری، بانک‌ها همکاری نزدیکی با صنایع ندارند.

آیت‌الله مسعودی خمینی هم در این دیدار با انتقاد از افزایش مشکلات اقتصادی مردم در چند ماه اخیر یادآور شد: اقدامات غیر کارشناسی مانند عرضه محصولات دامی به ویژه مرغ به صورت هدفمند و انتخابی بسیار اشتباه است، از این رو مجلس و دولت باید برای حل این مشکلات تلاش کنند. وی با تاکید بر اینکه مسوولان اجرایی کشور نباید دید جزئی‌نگر داشته باشند، گفت: به طور حتم حل مشکلات اقتصادی مردم نیازمند نگرش کلان و برنامه‌ریزی منظم است.

مجمع تشخیص، مسوول تدوین سیاست‌های‌کلی انتخابات

رییس مجلس در سفر خود به قم با آیت‌الله‌یزدی، رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز دیدار کرد. در این دیدار، آیت‌الله محمد یزدی با تاکید بر اینکه مجلس باید تمرکز خود را بر تغییر قانون انتخابات بگذارد، گفت: در انتخابات مجلس که چند ماه پیش برگزار شد، از اول تا آخر مراحل نواقصی دیده شد که باید این مشکلات برطرف شود.

لاریجانی هم در پاسخ به این موضوع، با اعلام اینکه مقام معظم رهبری دستور تصویب سیاست‌های کلی قانون انتخابات را به مجمع تشخیص مصلحت نظام داده‌اند، افزود: به طور حتم اگر تعیین و تصویب این سیاست‌ها صورت گیرد، کار مجلس برای تغییر قانون انتخابات تسهیل می‌شود.

وی با بیان اینکه مجلس هشتم هم در برنامه‌های خود خواستار تغییر قانون انتخابات بود، یادآور شد: مجلس و نمایندگان می‌خواستند که قانون فعلی انتخابات را تغییر دهند، اما به دلایلی این موضوع تحقق نیافت.

لاریجانی تصریح کرد: به دلیل اینکه ما در کشورمان حزب مشخصی نداریم، تمام مشکلات به شورای نگهبان منتقل می‌شود، اما اگر بتوانیم با برنامه گروهی را برای تایید داوطلبان در حوزه انتخابیه‌ها مشخص کنیم و همچنین نقش احزاب را افزایش دهیم، می‌توانیم در موضوع انتخابات پیشرفت مناسبی داشته باشیم.