انسداد تنگه هرمز وابسته به تصمیم فرمانده کل قوا

دنیای‌اقتصاد- رییس ستاد کل نیروهای مسلح می‌گوید اگرچه ما طرح بستن تنگه هرمز را داریم، ولی اجرای آن وابسته به تصمیم و دستور فرمانده کل قوا است. سردار حسن فیروز آبادی که هفته گذشته درباره احتمال انسداد تنگه هرمز گفته بود «چون با عقلانیت عمل می کنیم، این تنگه را نمی‌بندیم؛ مگر اینکه منافعمان به خطر بیفتد» روز گذشته نیز در جمع خبرنگاران بر توانایی و طراحی ایران برای بستن این تنگه تاکید کرد، اما افزود که «تصمیم اجرای بستن تنگه هرمز به عهده فرمانده معظم کل قوا است و شورای‌عالی امنیت ملی به ایشان مشورت می‌دهند.» براساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی، «فرماندهی کل نیروهای مسلح» و «اعلام جنگ و صلح و بسیج نیروها» جزو وظایف و اختیارات مقام معظم رهبری است. به نظر می‌رسد موضع رییس ستاد کل نیروهای مسلح نیز در راستای همین اصل قانون اساسی بیان شده باشد. سردار فیروزآبادی درباره دست کم گرفتن توانایی ایران در انسداد تنگه هرمز نیز گفت که « آنها برای دلخوشی خودشان می‌گویند که ما بلوف می‌زنیم، البته ما هم بنا نداریم که تنگه هرمز را ببندیم، ولی طرح بستن آن را داریم که طرحی هوشمندانه و معقولانه است.»

وی درباره ورود ناو هواپیمابر جدید آمریکا به خلیج‌فارس هم تصریح کرد: این تحرکات برای پشتیبانی از جنگ افغانستان و مقابله با دزدان دریایی است.این اظهارات رییس ستاد کل نیروهای مسلح یک روز پس از آن مطرح می‌شود که فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به تمکین ناوهای آمریکایی به قوانین بین‌المللی و هشدارهای سپاه در منطقه خلیج‌فارس، تردد این ناوها را «عادی» و «طبیعی» برشمرد. سردار فدوی درباره احتمال درگیری ایران و آمریکا در این منطقه نیز گفته بود: امکان درگیری به میزان حماقت غربی‌ها بستگی دارد.

ورود ناو آمریکایی اتفاق شیرینی بود

دیروز اما سردار سرلشکر حسن فیروز آبادی در متن و حاشیه هجدهمین همایش سالانه فرماندهان نیروی دریایی سپاه در خصوص ورود ناو هواپیمابر آمریکا به خلیج فارس گفت: چند روز پیش اتفاق شیرینی افتاد و ناو هواپیمابر «جورج واشنگتن» وارد خلیج فارس شد. در گذشته رسانه‌ها حضور ناوگان آمریکایی را به مثابه حمله به ایران تعبیر می‌کردند، اما فرمانده ناوگان آمریکا در منطقه طی سخنانی این حضور را به منظور پشتیبانی جنگ افغانستان و مبارزه با دزدان دریایی اعلام کرد و در واقع از این واضح‌تر و شیرین‌تر نمی‌توان گفت که «ما با شما کاری نداریم».

به گزارش ایسنا وی تصریح کرد: قضیه حضور و نقش آمریکا در منطقه مساله تامین منافع ابرسرمایه‌‌داری و آمریکا و صهیونیسم در منطقه است.

فیروزآبادی در خصوص اظهارات غربی‌ها مبنی بر ورود نیروهای جدید به خلیج فارس گفت: در مورد وسایل جمع آوری مین که مدتی است صحبت آن را می‌کنند و می‌گویند به منطقه می‌آوریم مربوط به این است که می‌‌خواهند به اعراب منطقه اطمینان دهند مسیرهای صادرات و کشتیرانی را باز نگه می‌دارند. وی افزود: آنها هر روز به یک روش از کشورهای عربی ‌نفت خیز باج می‌‌گیرند. یک روز با مستقر کردن رژیم صهیونیستی، یک روز با تجهیز صدام و یک روز به بهانه موشک‌های ایران و استقرار سامانه‌های ضدموشک که یکی از سران عربی می‌گفت ما اصلا نمی‌دانیم این موشک را آورده‌اند یا نه که اجاره‌اش را از ما می‌گیرند. رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: وزیر نفت عربستان سعودی در زمان حمله آمریکا به عراق به نماینده ایران گفته بود، آمریکا با لشگرکشی به این منطقه روزانه چندین میلیون لیتر سوخت بابت تامین سوخت مورد نیاز وسائل و تجهیزات نظامی‌اش از ما می‌گیرد و ما می‌دانیم که یک دهم این سوخت را برای تجهیزات نظامی مصرف نمی‌کند.

نمی‌توان از این تحرکات استنباط حمله داشت

رییس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به حضور نیروهای آمریکایی در کشورهای منطقه اظهار کرد: نیروهای آمریکایی اعم از زمینی، دریایی، هوایی، در کشورهای منطقه از جمله کویت، قطر، بحرین و امارات مستقر شده‌اند؛ البته از این استقرار نمی‌توان استنباط حمله به ایران را داشت، چراکه چنین چیزی نه به ذهن رهبران آن کشور خطور می‌کند نه نظامیان.

فیروز آبادی با اشاره به توجیه حضور نیروهای آمریکا در پایگاه‌های منطقه‌ای گفت: دلیل اول آنکه آمریکا قول داده بود نیروهای خود را از عراق خارج کند و اگر می‌خواست آنها را به پایگاه‌های دور منتقل کند بسیار زمان‌بر و هزینه‌بر بود و از این‌رو نیروهای آمریکایی به کشورهای منطقه منتقل شدند. اشغال نظامی کویت، بحرین، قطر و امارات، در واقع این کشورها را به پادگان نظامی آمریکا در منطقه تبدیل کرده است و آنان انباردار تجهیزات نظامی آمریکا هستند.

طرح هوشمندانه و معقولانه برای بستن تنگه هرمز

رییس کل ستاد نیروهای مسلح در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه غربی‌ها اعلام کرده‌اند ایران توان بستن تنگه هرمز را ندارد، گفت: آنها برای دلخوشی خودشان می‌گویند که ما بلوف می‌زنیم که البته ما هم بنا نداریم که تنگه هرمز را ببندیم ولی طرح بستن آن را داریم که طرحی هوشمندانه و معقولانه است.

فیروزآبادی تصریح کرد: نیروهای مسلح برای هر موضوعی طرح خود را دارند، ولی تصمیم اجرای بستن تنگه هرمز به عهده فرمانده معظم کل قوا است و شورای‌عالی امنیت ملی به ایشان مشورت می‌دهند.

جزئیات تازه از طرح برخی نمایندگان

در رویدادی دیگر، نماینده مشهد و یکی از طراحان اصلی طرح انسداد تنگه هرمز در مجلس گفت: بر اساس طرح انسداد تنگه هرمز، این تنگه تا زمان لغو تمامی تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران بسته خواهد ماند.

جواد کریمی قدوسی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: طرح انسداد تنگه هرمز تاکنون به امضای ۱۵۰ نفر از نمایندگان رسیده و قرار است که این طرح پس از امضای ۲۵۰ نفر از نمایندگان به هیات‌رییسه مجلس تقدیم شود. نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: انسداد تنگه هرمز تا زمان لغو تمامی تحریم‌های اعمال شده علیه ایران ادامه داشته و پس از لغو تمامی تحریم‌ها دولت می‌تواند با رعایت ۱۴ شرط تنگه را برای عبور و مرور کشتی‌ها باز کند که اخذ ۳ درصد از بهای نفت صادر شده از تنگه هرمز از کشورهای واردکننده نفت منطقه خلیج فارس (کشورهای اروپایی و آمریکا) و واریز آن به حساب خزانه‌داری بانک مرکزی از جمله این شرایط است.