معاون رییسجمهور خبر داد
احمدینژاد سرپرست نفت
دنیایاقتصاد- با وجود انتشار رسمی نظر تفسیری شورای نگهبان مبنی بر غیرقانونی بودن سرپرستی رییسجمهور بر وزارتخانههای بیوزیر، فاطمه بداغی، معاون حقوقی رییسجمهور میگوید: احمدینژاد همچنان سرپرست وزارت نفت میماند. استدلال معاون حقوقی رییسجمهور در این زمینه آن است که تفاسیر شورای نگهبان، عطف به ماسبق نمیشود و دولت تصمیم خود را در خصوص سرپرستی وزارت نفت قبل از این تفسیر اعلام کرده است. دولت با نظر تفسیری شورای نگهبان درباره ادغام وزارتخانهها نیز با استدلالی مشابه برخورد کرده است.
بداغی: تفسیر شورای نگهبان برای آینده است
دنیایاقتصاد- با وجود انتشار رسمی نظر تفسیری شورای نگهبان مبنی بر غیرقانونی بودن سرپرستی رییسجمهور بر وزارتخانههای بیوزیر، فاطمه بداغی، معاون حقوقی رییسجمهور میگوید: احمدینژاد همچنان سرپرست وزارت نفت میماند. استدلال معاون حقوقی رییسجمهور در این زمینه آن است که تفاسیر شورای نگهبان، عطف به ماسبق نمیشود و دولت تصمیم خود را در خصوص سرپرستی وزارت نفت قبل از این تفسیر اعلام کرده است. دولت با نظر تفسیری شورای نگهبان درباره ادغام وزارتخانهها نیز با استدلالی مشابه برخورد کرده است. بالا گرفتن اختلاف درباره سرپرستی وزارت نفت
معاون حقوقی رییس جمهور: احمدی نژاد سرپرست وزارت نفت میماند
رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس: سرپرست جدید باید قبل از اجلاس اوپک معرفی شود
دنیایاقتصاد- برای دومین بار در هفتههای اخیر، دولت تلویحا تفسیر شورای نگهبان درباره یک موضوع را رد کرد. این بار موضوع بر سر سرپرستی رییسجمهور بر وزارت نفت بود که دولتیها باز هم با استدلال «تفاسیر شورای نگهبان عطف به ماسبق نمیشود» آن را تمام شده دانستند. فاطمه بداغی، معاون حقوقی رییسجمهور در واکنش به تفسیر شورای نگهبان مبنی بر غیرقانونی بودن سرپرستی رییسجمهور بر وزارت نفت، گفت: «این تفسیر عطف به ماسبق نمیشود و دولت تصمیم خود را گرفته است؛ احمدینژاد سرپرست وزارت نفت است.» نخستین بار لطفالله فروزنده، دیگر معاون رییسجمهور از جمله «عطف به ماسبق نمیشود» برای رد کردن تلویحی تفسیر شورای نگهبان استفاده کرد. در آن مورد، شورای نگهبان تاکید کرده بود دولت باید ادغام وزارتخانهها را به تصویب مجلس برساند. در آن زمان فروزنده در یک برنامه تلویزیونی حاضر شد و گفت: دولت در ادغام وزارتخانهها مطابق قانون عمل کرده و چون نظر تفسیری شورای نگهبان پس از ادغام بوده است، بنابراین وجاهت ندارد و دولت به کار خودش ادامه میدهد، اما روز گذشته علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر نظر شورای نگهبان، سرپرستی رییسجمهور بر وزارت نفت را «غیرقانونی» خواند و خواستار معرفی سرپرست جدید وزارت نفت پیش از اجلاس اوپک شد.البته روز گذشته خبرگزاری مهر گزارش داد که با وجود تداوم سرپرستی احمدینژاد بر وزارت نفت، رییسجمهور تصمیم گرفته است شخصا در اجلاس اوپک شرکت نکند و یکی از اعضای کابینه را به این اجلاس بفرستد.
بداغی: احمدینژاد سرپرست است
آخرین موضعگیری دولت درباره تفسیر شورای نگهبان در خصوص سرپرستی وزارت نفت، از سوی معاون حقوقی رییسجمهور انجام شد که یکشنبه شب در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: شورای نگهبان ذیل اصل ۷۳ قانون اساسی تفسیر خود را اعلام کرده که عطف به ماسبق نمیشود و از اینرو رییسجمهور سرپرست وزارت نفت است.
به گزارش خبرگزاری فارس، فاطمه بداغی افزود: براین اساس دولت تصمیم خود را در خصوص سرپرستی وزارت نفت اعلام کرده و موضوع پایان یافته تلقی میشود. وی خاطرنشان کرد: با جمع تفاسیر شورای نگهبان، در این مورد نباید اتفاق جدیدی رخ دهد.
واکنش رییس کمیسیون امنیت ملی
در همین حال، رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه نظر صریح شورای نگهبان بر غیرقانونی بودن سرپرستی رییسجمهوری در وزارت نفت است، حضور ایران در اجلاس اوپک را ضروری شمرد و گفت: قبل از اجلاس وزیران نفت اوپک باید سرپرست جدید برای وزارت نفت انتخاب شود.
علاءالدین بروجردی در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت تصریح کرد: حضور ایران در اجلاس اوپک با توجه به اینکه ریاست این سازمان بعد از سالها در اختیار ایران قرار گرفته، یک ضرورت است.
وی با بیان اینکه حضور رییسجمهوری در اجلاس اوپک بهعنوان میهمان ویژه یا به عنوان رییس قوه مجریه ایران بدون مانع است، تاکید کرد: برای حضور در اجلاس وزیران نفت اوپک، تا زمانی که وزیر جدید وزارت نفت معرفی نشده و وزارتخانه از این وضعیت خارج نشده است؛ باید سرپرست جدیدی معرفی شود و بهعنوان نماینده ایران در این اجلاس شرکت کند.
مجلس خواهان معرفی سرپرست
نمایندگان مجلس همچنان اصرار دارند که دولت زودتر سرپرست وزارتخانه نفت را معرفی کند و از این رو رییس کمیسیون جهاد اقتصادی مجلس نیز در ادامه تاکیدات نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس، خواستار معرفی هرچه سریعتر سرپرست یا وزیر برای این وزارتخانه از سوی دولت شد.
حسین نجابت در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت بر لزوم معرفی سریع سرپرست وزارت نفت تاکید کرد و گفت: سرپرستی رییسجمهوری بر وزارت نفت غیرقانونی است و رییسجمهوری باید هر چه سریعتر سرپرست یا وزیری را برای وزارت نفت معرفی کند. نماینده مردم تهران افزود: به دلیل اهمیت وزارت نفت در اقتصاد کشور، مجلس منتظر اقدام سریع رییسجمهوری درباره روشن شدن وضعیت این وزارتخانه است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه الزام رییسجمهوری به معرفی سرپرستی به غیر از خودش برای وزارت نفت، ارتباطی با بحث ادغام وزارتخانهها ندارد، تصریح کرد: تاکید مجلس و شورای نگهبان به معرفی سرپرست برای وزارت نفت ربطی به بحث ادغام ندارد و با استناد به قانون اساسی اگر رییسجمهوری، وزیری را عزل کرده است، باید بلافاصله برای این وزارتخانه سرپرست معرفی کند.
تفسیر شورای نگهبان چه بود؟
شورای نگهبان چند روز پیش به دنبال طرح سوالات متعدد از این شورا درباره اینکه آیا تصدی وزارتخانههایی که وزیر ندارند برای شخص رییسجمهور امکان پذیر است یا خیر؟ سوالی را در قالب تفسیر اصل ۱۳۵ در جلسه خود مطرح و اعلام کرد: «با توجه به اصول متعدد قانون اساسی و ظهور ذیل اصل ۱۳۵ و سابقه تاریخی وضع آن، رییسجمهور نمیتواند شخصا سرپرستی وزارتخانههایی که وزیر ندارند را برعهده گیرد.»
سرپرست نمیتواند رییس اوپک شود
تابناک به نقل از سایت تخصصی دیپلماسی ایرانی نوشت: رییسجمهور حتی اگر سرپرست وزارت نفت باشد نمیتواند رییس کنفرانس اوپک باشد. بنابراین چنانچه وضعیت وزیر نفت ایران تا اجلاس اوپک مشخص نشود، وزیر نفت عراق جانشین ایران خواهد شد. این سایت تخصصی با اشاره به ساختارهای اجلاس اوپک، نوشت: رییس کنفرانس در اجلاس اوپک معمولا وزیری همتای بقیه وزراست که از سوی کشوری که ریاست کنفرانس را بر عهده دارد، انتخاب میشود. چنانچه این وزیر به دلایلی نتواند شرکت کند قائم مقام یا معاون او نمیتواند ریاست کنفرانس را بر عهده بگیرد. به عنوان مثال وقتی وزیری هنوز از سوی پارلمان رای اعتماد نگرفته یا هنوز معرفی نشده یا مریض باشد، اگر کشورش ریاست کنفرانس را بر عهده داشته باشد، عملا آن کشور نمیتواند در جلسه رییس کنفرانس باشد و رییس جایگزین جلسه را اداره خواهد کرد. بنابراین چنانچه تا نشست اوپک وزیر نفت ایران مشخص نشود و وزیر نتواند در کنفرانس شرکت کند و معاون او در آن جلسه شرکت کند، وزیر نفت عراق که براساس ترتیب تعیین شده، کشور بعدی است، جلسه را اداره خواهد کرد.این گزارش میافزاید: اما اگر رییسجمهور یا نخست وزیر که مقام ارشد است در جلسه شرکت کند، باز هم به عنوان یک میهمان افتخاری شناخته میشود. یعنی در جلسه فقط ده دقیقه حضور خواهد داشت و سخنرانی خواهد کرد، ولی بعد جلسه را ترک میکند و جلسه را وزیر اداره خواهد کرد. یعنی اگر وزیر ایران مشخص نشود و آقای احمدی نژاد در نشست شرکت کند، با این حال وزیر جایگزین ایران، یعنی وزیر نفت عراق جلسه را اداره خواهد کرد.
ارسال نظر