روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد
طرح تاسیس ارتش خصوصی آمریکایی در امارات
دنیای اقتصاد- تقویت بنیه دفاعی امارات متحده با هدف آمادگی برای مقابله احتمالی با ایران محور یکی از گزارشهای اصلی روزنامه نیویورک تایمز در روز یکشنبه هفته جاری بوده است. این خبر در حالی منتشر شده است که مقامات تهران نتایج سفرهای علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران به کشورهای امارات، عمان و قطر سه عضو شورای همکاری خلیج فارس را مثبت ارزیابی و اعلام کرده بودند که این سفرها تاحد زیادی اختلافات ایران و اعراب را کاهش داده است. روابط ایران و امارات طی دو ماهه گذشته در شرایطی رو به تیرگی نهاده است که وزارت تجارت خارجی امارات با اعلام مبادلات ۴/۱۰ میلیارد دلاری این کشور با ایران در سال ۲۰۱۰ ایران را بزرگترین شریک تجاری امارات در جهان اسلام معرفی کرده است. اعزام نیروی نظامی از سوی عربستان و امارات به بحرین برای کمک به سرکوب مردم این کشور از سویی، و متهم کردن ایران به دخالت در امور بحرین توسط اعضای شورای همکاری خلیج فارس که ریاست کنونیاش بر عهده امارات است از سوی دیگر، مهمترین دلایل تیرگی روابط ایران- امارات به شمار میروند.
خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه آمریکایی نیویوریک تایمز خبر داده است که کشور امارات با همکاری شرکت خصوصی امنیتی بلک واتر در حال راهاندازی یک ارتش مخفی است و نیروهای این ارتش از مزدوران کلمبیایی، آفریقای جنوبی و چند کشور دیگر تشکیل شدهاند.
بر اساس این گزارش، «اریک پرینس» میلیاردر و سرمایه دار بزرگ آمریکایی و موسس شرکت «بلک واتر ورلد واید»، یک ارتش سری صحرایی در امارات راهاندازی کرده است تا ضمن مقابله با شورشهای داخلی در این کشور، بنیه دفاعی امارات را نیز در مقابل ایران آماده کند. به نوشته رسانههای غربی امیر امارات هزینه ۵۲۹ میلیون دلاری این ارتش سری را تامین کرده است. براساس اعلام مسوولان آمریکایی و اسناد مربوطه، پرینس سال گذشته در کشور امارات ساکن شد و این در حالی است که کسب و کار او طبق قوانین امارات در این کشور غیرقانونی محسوب میشود.وی به توصیه «شیخ محمد بن زاید آل نهیان» مامور تشکیل این ارتش سری شده است. طبق اسناد موجود، وظیفه تعریف شده ارتش یاد شده، هدایت و اجرای عملیات ویژه در داخل و خارج امارات، حفاظت از خطوط نفتی و برجها و آسمانخراشهای این کشور در مقابل حملات تروریستی و پیشگیری و مقابله با انقلابها و خیزشهای مردمی در داخل است.
امارات در حالی با بلک واتر وارد معامله شده که این شرکت امنیتی پروندهای سیاه در عراق و افغانستان داشته و حتی شایعاتی نیز درباره فعالیت مخفیانه آن در پاکستان نیز به گوش میرسد.
اما نکتهای که نباید از آن غافل ماند این است که امارات در سالهای اخیر اقدامات ضد ایرانی زیادی را انجام داده که بارزترین آن، اظهارات گستاخانه مقامات این کشور در مورد خلیجفارس است و اکنون با حضور نظامیان بازنشسته آمریکایی در سواحل خلیجفارس که عمده آنها از تفنگداران دریایی هستند امکان انجام عملیاتهای جاسوسی در خلیج فارس افزایش یافته است.
حل اختلافات با سفرهای صالحی
در این میان، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ارزیابی متفاوتی از اظهارات ضد ایرانی اعضای شورای همکاری خلیج فارس به ویژه مقامات امارات دارد. مهمانپرست سهشنبه هفته گذشته در نشست هفتگی خود با خبرنگاران گفته بود: ایجاد اختلاف بین کشورهای منطقه فتنهای است که توسط خط تبلیغی و سیاسی صهیونیستی - آمریکایی در منطقه ما دنبال میشود. آنها میخواهند وانمود کنند یا کشورها را به این سمت هدایت کنند تا به جای همکاری و اتحاد و مقابله با رژیم صهیونیستی و تهدیدات این رژیم، به مسائل خودشان مشغول باشند. وی در عین حال، افزوده بود: در رایزنیهای آقای صالحی و مقامات کشورهای منطقه تا حد زیادی این فتنهها خنثی شده است.
وزیر خارجه کشورمان نیز روز شنبه هفته جاری در حاشیه مراسم افتتاح نمایشگاه نقشههای تاریخی در جمع خبرنگاران درباره تاثیر سفرهای اخیری که وی به منطقه انجام داده است، گفت: این سفرها تاثیرات لازم خود را داشته و اظهارات اخیر پادشاه بحرین قدم خوبی بود که در این زمینه برداشته شد و امیدواریم که در این راستا حرکت شود و شاهد حل و فصل موضوع بحرین باشیم. در پی این سخنان بود که شیخ خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین اظهارات صالحی را «گامی مشوق و دلگرمکننده» در جهت بهبود روابط دو جانبه توصیف کرد.
پس از سفر دو هفته پیش صالحی به سه کشور عمان، قطر و امارات، شیخحمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین گفته بود که کشورش مایل است برای حل مشکلاتش با ایران، با تهران وارد گفتوگو شود. وی افزوده بود: سعی میکند تا اندازهای که میتواند دستش را به سوی برادران ایرانی دراز کند.
وزیر خارجه دوشنبه و چهارشنبه دو هفته پیش به عمان و قطر سفر کرد و یکشنبه هفته گذشته نیز در امارات با مقامات بلند پایه این کشور به گفتوگو نشست. سه کشور یادشده به همراه عربستان، کویت و بحرین اعضای شورای همکاری خلیجفارس هستند. شورایی که طی ماههای اخیر ایران را به «دخالت آشکار» در امور داخلی بحرین متهم کرده است و این درحالی است که عربستان و امارات با استناد به معاهده «سپر جزیره» برای سرکوب مردم بحرین نیروی نظامی به این کشور اعزام کردهاند. بر اساس این معاهده، در صورت تجاوز نیروی نظامی خارجی به هریک از اعضای شورای همکاری خلیجفارس، سایر اعضای این شورا میتوانند در حمایت از عضو مورد نظر، نیروی نظامی به خاک آن کشور گسیل کنند.
ارسال نظر