رییسجمهور در یک گفتوگوی تلویزیونی:
وظیفه دارم از ولیفقیه دفاع کنم
سرپرست وزارت نفت خودم هستم
احدی از دولت حق دخالت در انتخابات را ندارد
عکس: President.ir
سرپرست وزارت نفت خودم هستم
احدی از دولت حق دخالت در انتخابات را ندارد محمود احمدینژاد یکشنبه شب گذشته در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شکبه دوم سیما حضور یافت. تداوم پرداخت یارانهها طبق روند فعلی، تاکید بر ایجاد تفاهم بین دولت و مجلس در بحث ادغام وزارتخانهها و البته تشکیل وزارت ورزش و جوانان، شفافسازی ارتباط خود با مقام معظم رهبری، اعلام خبر سرپرستی وی بر وزارت نفت، ارائه پیش خبر طرح تحول شهرسازی، واکنش به توافق فتح و حماس و اظهارات اشتون درباره برنامه هستهای کشور مهمترین محورهای بحث و گفتوگوی رییسجمهور با مجری برنامه بود.
اجرای مرحله دیگری از هدفمندی
به گزارش ایرنا، احمدینژاد در این گفتوگوی زنده که از شبکه دوم تلویزیون پخش شد، با ارزیابی مثبت از دستاوردهای اجرای قانون یارانهها، گفت که در پرداخت یارانهها مشکلی نداریم و روند پرداخت یارانهها همچنان ادامه مییابد.
احمدینژاد افزود: مجلس منابع لازم در این زمینه را پیشبینی کرده و همکاریهای خوبی را با دولت داشته است و حتی اگر بخواهیم گامهای بعدی در این زمینه را هم برداریم، مشکلی وجود نخواهد داشت.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: در مجموع حدود ۷۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از مردم ایران ثبتنام کردهاند که هر ماهه به ازای هر نفر ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه به آنها پرداخت میشود.
وی اظهار داشت: دولت برای پرداخت سهم یارانه ۷۵ میلیون نفر پیشبینیهای لازم را در نظر گرفته است. رییسجمهور گفت: طرح هدفمند کردن یارانهها یک طرح ثابت و درازمدت است و آثار آن نیز در دراز مدت برای مردم روشن میشود.
رییسجمهور در ادامه به برنامههای دولت در سال جاری اشاره کرد و گفت: دولت امسال چند برنامه بزرگ دارد که همراهی همه مردم و دستگاهها را میطلبد تا بتوانیم ایران را به نقطه مطلوب برسانیم. یکی از این برنامهها اجرای مرحله دیگر قانون هدفمندی یارانهها است که باید ادامه یابد، چون برای اجرای آن هم قانون ثابت داریم و هم در قانون بودجههای سنواتی و فهم مشترکی در این زمینه ایجاد شده است که آن را جلو میبرد.
طرح تحول شهرسازی در راه است
رییسجمهور با تاکید بر خروج بخش مسکن از سفته بازی گفت: تا پایان سال ۹۲ مسکن از فهرست دغدغههای مردم خارج میشود.
وی تصریح کرد: بخشی از مشکل مسکن به سیستم شهرسازی در کشور باز میگردد، سیستم شهرسازی ما دارای مشکلات اساسی است، اگر در این بخش تحول رخ دهد مشکل مربوط به اجاره نیز رفع خواهد شد.
احمدینژاد اظهار داشت: امسال بیش از یکمیلیون مسکن مهر تحویل داده میشود و این روند ادامه مییابد تا اینکه در پایان سال ۹۲، مسکن از فهرست دغدغههای مردم خارج شود.
وی تصریح کرد: یک طرح عظیم تحول شهرسازی داریم که آن را بهزودی اعلام میکنیم و هماهنگیهای نهایی آن انجام میشود، این برنامه اصلا یک انقلاب شهری است و برای همیشه قیمت مسکن را پایین میآورد و برای همیشه تاریخ بورس بازی را از بخش مسکن و نیازهای مردم خارج میکند.
موجودی صندوق ذخیره به ۳۰ میلیارد دلار میرسد
وی تاکید کرد: دولت در بخش تولید و سرمایهگذاری، یارانه را پیشبینی و منابع بانکی را نیز تجهیز کرده و خوشبختانه با تصویب صندوق توسعه ملی و انجام کارهای آن بهزودی وارد بازار سرمایهگذاری میشود که یک پشتوانه بسیار بزرگ خواهد بود. رییسجمهور گفت: هماکنون ۱۶ الی ۱۷ میلیارد دلار در این صندوق موجود است و پیشبینی میشود که تا پایان سال به ۳۰ میلیارد دلار برسد.
خودم سرپرست وزارت نفت هستم
رییسجمهور در ادامه این گفتوگو با اشاره به ادغام چند وزارتخانه بر اساس برنامه پنجم توسعه اعلام کرد که خود وی سرپرست وزارت نفت خواهد بود. وی ادغام وزارتخانهها را بر اساس «تکلیف قانونی» و «ضرورت ساختاری» دانست و با بیان اینکه سرعت عمل دولت در این زمینه دلیل اجرایی و علمی دارد، گفت که اگر بحث ادغام وزارتخانهای ماهها طول بکشد، این امر وزارتخانه را فشل میکند.
وی با بیان اینکه دولت دهم در جهت اجرای قانون برای کوچکسازی دولت حرکت کرد، اضافه کرد: اکنون این کار بهخوبی انجام شده و مشکلی وجود ندارد و همه دستگاهها مشغول انجام ماموریتها و وظایف خود هستند.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: با ادغام سایر وزارتخانهها نیز برنامهها و روند کار بدون هیچ مشکلی مسیر خود را ادامه میدهد؛ زیرا از نظر مدیریتی اجازه ندادیم که با ادغام وزارتخانهها مشکلی ایجاد شود. احمدی نژاد با اشاره به روشی که دولت برای ادغام از این طریق اقدام کرد، گفت: تجمیع براساس بررسی گروه کارشناسی دولت به نحوی انجام شد تا در روند کار وزارتخانهها خللی ایجاد نشود.
وی افزود: ابتدا شرایط روز را بررسی و سپس نسبت به کاهش حوزه مسوولیتها در وزارتخانه جدید اقدام و آن را برای اجرا عملیاتی میکنیم.
رییسجمهور تصریح کرد: براین اساس وظایف دو وزارتخانه تجمیع شده را مینویسم و پس از آن که شرح وظایف جدید وزارتخانه در مجلس تصویب شد، مسوولیتهای اضافی حذف میشود.
احمدینژاد با بیان اینکه این روند در یک مسیر طولانیتر نزدیک به دو سال اجرا خواهد شد، افزود: در واقع دولت مکلف است نسبت به کاهش فعالیت وزارتخانهها بدون آنکه به کشور شوکی وارد شود، اقدام کند. وی با اشاره به بودجه ۳۰ میلیارد تومانی وزارت نفت گفت: اصل وزارت نفت در شرکت نفت و پروژههای این شرکت است. اصل وزارت نیرو نیز همانند این وزارتخانه، پروژهها هستند و به نوعی با هم سنخیت دارند.
رییسجمهور با بیان اینکه یک چهارم انرژی تولیدی کشور در نیروگاهها برای تولید برق مصرف میشود، افزود: در برخی کشورها که در مرتبه بالاتری قرار دارند، وزارت انرژی تشکیل شده است که در نتیجه ساختمان و گروههای موازی نیز به تبع آن کاهش مییابد.
رییس اوپک یک جایگاه حقوقی است نه فردی
احمدینژاد درباره ابهام در ریاست ایران بر اوپک با توجه به ادغام وزارت نفت، گفت: طرح این مسائل حاشیه است، زیرا ریاست اوپک ارتباطی با شخص وزیر ندارد و این یک جایگاه حقوقی است که به ایران داده شده است.
رییسجمهور با بیان اینکه فعلا دوستان من از این سه وزارتخانه (نفت، رفاه و صنایع) رفتهاند، اظهار داشت: تصمیمگیری در خصوص انتخاب یک نفر برای سکانداری دو وزارتخانه از میان این دوستان خیلی سخت بود.
وی افزود: با توجه به این مسائل با همه آنها مشورت کردم که خودشان انتخاب کنند و بگویند که کدامیک وظایف دو وزارتخانه را بر عهده بگیرد، چرا که باید با ادغام این وزارتخانهها منافع کشور را در نظر گرفت.
رابطه ولی با ملت
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سیستم ما سیستم ولایت فقیه است و اگرچه یک حرف نو در جهان است، اما این حرف ریشه در اعتقادات ما دارد.
وی با بیان اینکه ولی به عنوان رهبری و هدایتگر و ملت به عنوان عمل کننده، پیگیریکننده و مطالبه کننده هستند، تصریح کرد: فرض کنید یک کاری باید در کشور انجام شود و ولایت خطی ترسیم میکند آن کسی که باید این کار را به نتیجه برساند، ملت است.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: «ولی بیملت دست بسته است» و «ملت بیولی سرگشته و متفرق است» اما رابطه بین این دو عشق و محبت است.
رییسجمهور با بیان اینکه عاشقترین انسانها نسبت به مردم، ولی است، گفت: اگر ملت نباشد، عدالت اجرا نمی شود و اگر یک ملت عدالت بخواهد و حاکم عادل نباشد، عدالت اجرا نمیشود؛ بنابر این نظام ولایت فقیه یعنی اینکه همه اینها را در خودش جمع کرده است.
احمدینژاد، گفت: البته این موضوع نسبی است و ما نمیگوییم عدالت مطلق است و معصوم هستیم، رهبری عزیز هم این ادعا را ندارند، اصلا ولی فقیه میآید که مردم عدالت را برپا کنند.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: بعضیها فقط میگویند مردم، اما مردم بدون ولی سرگشته و متفرق هستند، برخیها نیز میگویند فقط ولی و مردم را کنار بگذار، اما ولی آمده است که مردم را به صحنه بکشاند.
احمدینژاد افزود: ایران امروز اصلا مشکل لاینحلی ندارد، برای اینکه سیستم آن بگونه ای است که هرجا بخواهد با مشکل مواجه شود کسی هست که گره را باز کند و این بسیار زیبا است و در هیچ کجای دنیا وجود ندارد.
احمدینژاد تاکید کرد: خود را موظف میدانم از رهبری عزیز که رابطه ما با ایشان هم شخصی است و هم اعتقادی، دفاع کنم.
رهبری مسائل را با یک اشاره برطرف میکنند
وی با اشاره به انتقادات و مسائلی که طی روزهای اخیر درباره این ادغامها صورت گرفت، اظهارنظرهای مختلف در کشوری آزاد همچون ایران را امری بدیهی دانست و اظهار کرد: اینکه کسی بخواهد از این اختلافنظرها سوءاستفاده و کینهورزی کند، درست نیست. هرچند که خوشبختانه در کشور ما چنین وضعیتی وجود ندارد.
احمدینژاد با بیان اینکه بنبستی در کشور ما وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در کشور ما اگر اختلاف نظری هم در میان مسوولان باشد و تفاهمی صورت نگیرد در آن صورت رهبر معظم انقلاب مساله را با یک اشاره برطرف میکنند.
رییسجمهور، نظر نمایندگان مجلس را در جهت رفع مشکل و نه ایجاد مشکل دانست و افزود: این اختلاف نظرها در دولت و مجلس در زمان تصویب برنامه پنجم توسعه نیز وجود داشت؛ زیرا مسائل تحول آفرین و مهمی در این برنامه وجود دارد که سبب بروز اختلافنظرها شد.
احمدینژاد تصریح کرد: هرچند این اختلافنظرها سبب قفل شدن مسائل شد؛ اما با رجوع به مرجع بالاتر که رهبر معظم انقلاب است، این گرهها باز شد.
کمیته مشترک برای وزارت ورزش
احمدینژاد همچنین درباره آخرین وضعیت تشکیل وزارت ورزش و جوانان گفت: روند کار در این خصوص، مسیر خود را طی میکند. در واقع چند نقطه ابهام در مصوبه مجلس وجود داشت که اجرای آن را با مشکل مواجه میکرد.
وی افزود: از این رو با مکاتباتی که انجام شده قرار شد کمیتهای برای رفع این ابهامها و انجام اصلاحات لازم تشکیل شود.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: فردی که قرار است در این وزارتخانه مجری امر باشد باید در یک جایگاه با وظایف روشن و نقشه مشخصی باشد تا هم مجری را دچار مشکل نکند و هم حوزه نظارتی بتواند فعالیت خود را انجام دهد.
از موضعگیری خانم اشتون تعجب کردم
رییسجمهور در بخش دیگری از این گفتوگو به سوالی در باره واکنشهای متفاوت و متضاد کشورهای عضو گروه ۱+۵ به نامه سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پاسخ داد. وی گفت: ایران همواره آماده گفتوگو در شرایط عادلانه و احترام متقابل به منظور نیل به همکاری با گروه ۱+۵ بوده است و ما معتقدیم چند کشور غربی در این زمینه راهی جز گفتوگو با ایران ندارند.
وی درباره موضع اشتون، مذاکره کننده ۱+۵ در قبال نامه ایران نیز اظهار داشت: از موضع خانم اشتون تعجب کردم؛ چرا که ما در این نامه آمادگی خود را برای همکاری در چارچوب قانون و احترام متقابل اعلام کردهایم.
احمدینژاد تصریح کرد: شاید خانم اشتون انتظار دارد که ما حرف او را بپذیریم که در این صورت دیگر نمیتوان گفت که اسم این تعامل، گفتوگو است، بلکه دیکته کردن است؛ البته بعید به نظر میرسد که مقصود وی این باشد؛ چرا که گفتوگو برای نیل به تفاهم و دوستی است.
اتحاد فلسطینیها باید به ریشهکنی صهیونیستها منجر شود
رییسجمهور در بخش دیگر سخنانش از رژیم صهیونیستی به عنوان سرپل استعمار و غده چرکین سرطانی یاد کرد و گفت: اتحاد فلسطینیها باید به ریشهکنی صهیونیستها منجر شود. احمدینژاد با اشاره به طراحی دشمن برای نجات رژیم صهیونیستی از حوادث منطقه، طرح تشکیل دو دولت را خیانتی مسلم و جدید به حقوق مردم فلسطین عنوان کرد و گفت: ملت فلسطین زیر بار این تحمیل ننگین نخواهد رفت.
احدی از دولت حق دخالت در انتخابات را ندارد
رییسجمهور اسلامی ایران در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه برخی شبهاتی را مطرح میکنند مبنی بر اینکه دولت تلاش میکند در روند انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی اثرگذاری کند، نظر شما چیست، گفت: وزارت کشور مجری برگزاری انتخابات مجلس است و هیچ احدی از دولت هم حق دخالت در انتخابات را ندارد.
احمدینژاد تصریح کرد: به نظرم با توجه به مدت باقیمانده به برگزاری انتخابات این موضوع جای طرح ندارد. وی همچنین از مجری برنامه سوال کرد که اصلا تاریخ برگزاری انتخابات کی هست؟!
افتتاح دو طرح عمرانی در یزد
رییسجمهور روز گذشته برای افتتاح طرح بزرگ فولاد غدیر ایرانیان اردکان و نیروگاه سیکل ترکیبی یزد به این استان سفر کرد. محمود احمدی نژاد در مراسم افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی به کاهش بودجه زیرساختها در مجلس اشاره کرد و گفت که آن را از جای دیگری افزایش میدهد.
به گزارش ایسنا، وی به برنامههای دولت در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از برنامههای دولت تکمیل زیرساختهای کشور است. در سال گذشته ٢١ هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان در این زمینه سرمایهگذاری شد که در تاریخ ایران بینظیر بود. برای امسال نیز
٤٧ هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان پیشبینی شده بود که البته مجلس محترم آن را به ٣٥ هزار میلیارد تومان کاهش داد و ما میتوانیم از جای دیگری آن را افزایش دهیم و امیدوارم بتوانیم از این سازوکارها استفاده و این منابع را در زیرساختها استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: امروز ایران به عنوان یک مدیریت نوظهور، قدرتمند و نوآور اقتصادی در دنیا مطرح است. وی در بخش دیگری از سخنان خود یکی دیگر از برنامههای دولت را در تولید و مدیریت انرژی عنوان کرد و گفت: کشور ما ظرفیت بسیار بالایی برای تولید انرژی دارد؛ چرا که منابع نفت و گاز ما فراوان است و در برخی بخشهای کشور ظرفیت بیپایان انرژی خورشیدی را در اختیار داریم. ما با استفاده از این منابع میتوانیم به صادرکننده اصلی برق در منطقه تبدیل شویم. هر چند که امروز هم اصلیترین صادرکننده هستیم و در عین حال در مواقعی برق هم وارد میکنیم.
ارسال نظر