قائممقام رییس سازمان حفاظت محیطزیست:
کاهش گرد و غبار نیازمند برنامه پنج ساله است
آغاز مالچ پاشی در عراق
قائم مقام رییس سازمان حفاظت محیط زیست، کاهش و از بین بردن ورود گرد و غبار به کشور را نیازمند یک برنامه پنج ساله عنوان کرد. علیمحمد شاعری در گفتوگو با «مهر» اظهار داشت: با توجه به اینکه منشا اصلی ورود گرد و غبار به داخل کشور خارجی است بنابراین مقابله و جلوگیری از این معضل نیازمند برنامهریزی بوده و با سختیهای بسیاری همراه است ولی بهرغم این محدودیتها اقدامات خوبی طی چند سال اخیر در این بخش اجرا شده است. وی افزود: در گام اول سازمان محیط زیست با برگزاری نشستهای مختلف، کشورهای منطقه را به وجود این پدیده خطرناک حساس کرده و تلاش خواهد کرد که با ادامه این روند نظر آنها را نیز برای مقابله با این معضل جلب کند تا بر این اساس بتواند برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به کشور برنامهریزی کند.
آغاز مالچ پاشی در عراق
قائم مقام رییس سازمان حفاظت محیط زیست، کاهش و از بین بردن ورود گرد و غبار به کشور را نیازمند یک برنامه پنج ساله عنوان کرد. علیمحمد شاعری در گفتوگو با «مهر» اظهار داشت: با توجه به اینکه منشا اصلی ورود گرد و غبار به داخل کشور خارجی است بنابراین مقابله و جلوگیری از این معضل نیازمند برنامهریزی بوده و با سختیهای بسیاری همراه است ولی بهرغم این محدودیتها اقدامات خوبی طی چند سال اخیر در این بخش اجرا شده است. وی افزود: در گام اول سازمان محیط زیست با برگزاری نشستهای مختلف، کشورهای منطقه را به وجود این پدیده خطرناک حساس کرده و تلاش خواهد کرد که با ادامه این روند نظر آنها را نیز برای مقابله با این معضل جلب کند تا بر این اساس بتواند برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به کشور برنامهریزی کند. شاعری بیان داشت: در گذشته به دلیل انجام کارهای غیراصولی، خشکسالیهای مداوم در جهان به ویژه منطقه، نبود مدیریت جامع و هدفمند در کشور عراق پدیدهای به نام بیابانزایی شکل گرفته است و با ادامه این روند زمینه و شرایط لازم برای ورود ریزگردهای عربی به داخل کشور فراهم شده است. وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در گام اول حساس کردن کشورهای عراق، سوریه و اردن را در دستور کار قرار داد و در همین راستا تاکنون سه اجلاس منطقهای برگزار کرده و در آن، زمینه را برای افزایش مشارکت این کشورها در مهار گرد و غبار فراهم کرده است. قائممقام رییس سازمان حفاظت محیطزیست کردستان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این بخش اظهار داشت: در گام نخست و در ابتدای سالجاری هیاتی از سوی بخش خصوصی به کشور عراق اعزام شده و ضمن بررسیهای مطالعاتی چشمههای اصلی این معضل را شناسایی و مشخص کرده است.
وی عنوان کرد: این هیات در یکی از استانهای کشور عراق ۳۰۰ هکتار از بیابان را که منشا اصلی آلودگی است مشخص کرده و قرار است به وسیله مالچپاشی طرح بیابانزدایی را اجرا کند که کشور عراق نیز با مشاهده دستاوردهای این کار همت بیشتری را برای مقابله با این معضل بهکار میگیرد.
شاعری یادآور شد: بعد از اجرایی کردن این طرح هیاتی از کشورمان به عراق اعزام میشود و با برگزاری نشستهای کاری ضمن بررسی دستاوردهای اجرایی کردن این طرح نظر دولت عراق را برای اجرایی کردن این کار در سایر مناطق این کشور جلب خواهد کرد.
وی گفت: در صورت موفقیتآمیز بودن اجرای این طرح و همکاری کشورهای عراق، سوریه و اردن میتوان در قالب یک برنامه پنج ساله وضعیت ورود ریزگردهای عربی به داخل کشور را مهار کرد که البته این مهم نیازمند همکاری سایر دستگاهها به ویژه وزارت امور خارجه با سازمان حفاظت محیطزیست است که خوشبختانه تاکنون این همکاری در حد مطلوبی قرار داشته است.
ورود دو موج جدید گرد و غبار به کشور
در همین حال مدیرکل کارگروه ملی گرد و غبار از ورود دو موج جدید گرد و غبار به کشور خبر داد و گفت: از روز دوشنبه موج گرد و غبار از شمال عربستان به غرب کشور وارد شده و شهرهایی مانند کرمانشاه و آذربایجان را درگیر کرده است. جواد بداقجمالی در گفتوگو با مهر با بیان اینکه از روز چهارشنبه(امروز) موج گرد و غبار از عراق به ایران وارد میشود، گفت: این موج نوار غربی کشور را درگیر میکند و نشاندهنده آن است که کانونهای گرد و غبار در هفته یک تا دوبار فعال هستند.
وی ادامه داد: موجی که از عربستان وارد ایران میشود بعید است به آسمان پایتخت برسد؛ اما موجی که از عراق به ایران وارد میشود در صورت تداوم آسمان تهران را نیز غبارآلود میکند. جمالی با اشاره به اینکه شهرهای کرمانشاه، لرستان، خوزستان و آذربایجان شرقی و غربی درگیر موج دوم گرد و غبار میشوند، گفت: شهروندان این مناطق باید موارد بهداشتی و محدودیتهای عبوری را رعایت کنند.
ارسال نظر