رویداد
منشور اصولگرایی منتشر شد
پس از برگزاری بیش از شانزده نشست مشترک جامعتین، منشور اصولگرایی روز گذشته منتشر شد. احمد سالک در گفتوگو با خبرگزاری فارس در این باره گفت: در پی صدور بیانیه ۸ مادهای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز و پس از فعالیتهایی که در کمیته مشترک جامعتین با برگزاری ۱۶ جلسه مشترک انجام شد و همچنین انجام کارهای کارشناسی دقیق و گرفتن نظرات نخبگان و افراد اصولگرا منشور اصولگرایی به جمعبندی نهایی رسید. سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه محور منشور اصولگرایی «وحدت» است، تاکید کرد که این مجموعه در راستای تبعیت کامل از رهنمودهای مقام معظم رهبری و استفاده از وصایای حضرت امام خمینی (قدس شریف) است.
بنا براین گزارش دراین منشور آمده است:
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز، کوشیدهاند راهکارهای برقراری وحدت میان یاران و وفاداران صادق اسلام، ایران و انقلاب را بررسی کنند.
اولین گام در این مسیر، ارائه تعریفی جامع از «اصولگرایی» و شاخصههای امروزین آن براساس آموزههای دین، وصایای امام راحل (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری بود؛ اینک و پس از برگزاری نشستهای متعدد و رایزنی با گروههای مختلف اصولگرا، کمیته مشترک جامعه مدرسین و جامعه روحانیت، «مبانی و شاخصهای اصولگرایی» را اعلام میکند.
چنان که گفتیم تعریف اصولگرایی، شامل مبانی و شاخصهاست. «مبانی»، مفاهیم ثابتی هستند که در هیچ زمینه و وضعیتی، دچار تغییر نمیشوند؛ مفاهیمی که جوهره و ثابتات جریان اصولگرایی به شمار میآیند. بیان و التزام این مبانی به معنای اهمیت و تعیینکنندگی آنها در همه زمانها است. این «اصول» عبارتند از: ۱. اسلام؛ ۲. جمهوری اسلامی (قانون اساسی)؛ ۳. خط و سیره امام؛ ۴. ولایت مطلقه فقیه.
هم چنین در ادامه این منشور از شاخصهای اصولگرایی این طور نام بردهاند:
۱. دفاع از ارزشهای اسلامی؛ ۲. پایبندی به مبانی انقلاب اسلامی؛ ۳. التزام عملی به ولایت فقیه و فصلالخطاب دانستن نظر رهبری؛ ۴. احترام و توجه به جایگاه روحانیت و مرجعیت؛ ۵. ساده زیستی و پرهیز از تجملگرایی و اشرافیگری و توجه ویژه به گروههای ضعیف و نیازمند؛ ۶. اعتقاد به آزادیهای مشروع و مردمسالاری دینی؛ ۷. عدالت محوری و مبارزه با فساد؛ ۸. تاکید و باور به پیشرفت همه جانبه کشور؛ ۹. اداره امور بر اساس موازین اسلامی، عقلانیت، قانون، برنامه، حسن تدبیر و عطوفت با مردم؛ ۱۰. اعتقاد و التزام به تعامل و هماهنگی میان قوا در سایه تدبیرهای رهبری؛ ۱۱. دشمنشناسی، استکبارستیزی، استقلال طلبی و موضعگیری صریح در برابر دشمنان و فتنهها؛ ۱۲. تلاش برای تحقق وحدت امت اسلامی.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز تهران بر اساس این مبانی و شاخصها میکوشد زمینهساز تحقق «وحدت کلمه» در میان امت اسلامی شود و بدخواهان و بداندیشان ملت بزرگ ایران را مایوس کند.
در پایان این منشور نوشته شده است: از همه گروههای اصولگرا دعوت میکنیم، ضمن حمایت از اقدامات مهم و موثر دولت و دیگر قوا و همه کارگزاران، کوششهای خود را برای تحقق وحدت امت اسلامی و عزت و سرافرازی اسلام و ملت ایران سامان دهند. از ملت بزرگوار ایران انتظار داریم با عنایت به این اصول و شاخصها و دفاع از آنها که ضامن حفظ انقلاب و عظمت اسلام و ایران است، همدلانه گام بردارند.
این منشور به امضای محمد یزدی، رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ومحمد رضا مهدویکنی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز تهران رسیده است.
ارسال نظر