همزمان با حضور نمایندگان ۱۲۰ کشور در تاسیسات هسته ای آب سنگین اراک صورت گرفت
رونمایی از دستاوردهای جدید هستهای
دنیای اقتصاد- رونمایی از دستاوردهای جدید هستهای کشور دیروز با حضور سفیران و نمایندگان بیش از ۱۲۰ کشور جهان در تاسیسات هستهای آب سنگین اراک انجام شد. سفیران تروئیکای جنبش عدم تعهد، رییس گروه ۷۷، سفیر و نماینده اتحادیه عرب در سازمانهای بینالمللی، سفیر ونزوئلا، سفیر سوریه، رییس گروه قاره آسیا و سفیر عمان در آژانس اتمی، روز جمعه به منظور بازدید از تاسیسات هستهای ایران و دیدار با مقامات عالیرتبه کشورمان به تهران آمدند و دیروز به همراه علیاکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی و سرپرست وزارت خارجه و علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس اتمی برای بازدید از تاسیسات اراک به این شهر سفر کردند. قرار است، این هیات خارجی امروز برای بازدید از تاسیسات هستهای نطنز به این شهر عزیمت کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، صالحی دیروز در حضور سفیران و نمایندگان کشورهای خارجی به تاسیسات هستهای از برخی دستاوردهای هستهای کشور از جمله از «ترکیبات دوتره» که کاربردهای بسیار گسترده ای در زمینههای مختلف علمی و تحقیقاتی دارد و از محصولات مجتمع آب سنگین اراک است، رونمایی کرد.
به گزارش ایسنا، برای اولینبار در کشور «ترکیبات دوتره» که در حلالها برای شناسایی ترکیبات جدید سنتزی با استفاده از تکنیک NMR، ردیابی مسیر واکنشهای پیچیده شیمیایی، استفاده از داروهای نشاندار در ردیابی عملکرد داروها در بدن، بهینهسازی خواص برخی از داروها و نیز ساخت فیبرهای نوری و پلیمرهایهادی در صنایع پلیمر کاربرد دارد، تولید شد.
بر اساس این گزارش، این ترکیبات با وجود تحریمهای شدید بینالمللی علیه ایران و با توجه به کاربرد روزافزون آنها بعضا از منابع غیررسمی و غیرمطمئن تامین میشد. آب سنگین به عنوان منبع تامین دوتریم در سنتز «ترکیبات دوتره» استفاده میشود و از این پس با رسیدن به خودکفایی در زمینه تولیدات آب سنگین، پژوهشگران سازمان انرژی اتمی بر آن شدند تا با سنتز «حلالهای دوتره» نیاز جامعه علمی کشور را برآورده سازند.
بنابراین در راستای تحقق اهداف کلان سازمان انرژی اتمی و به منظور قطع وابستگی به کشورهای وابسته در زمینه تامین مواد شیمیایی استراتژیک بهخصوص «ترکیبات دوتره» از حدود دو سال قبل تحقیقات گستردهای در زمینه تولید «حلالهای دوتره» با مشارکت علمی دانشگاهها و با تلاش کارکنان مجتمع آب سنگین اراک آغاز شده است.
تولید ۲ رادیو داروی جدید در کشور
در همین حال، دیروز سخنگوی روابط عمومی سازمان انرژی اتمی ایران خبر داد که دانشمندان و پژوهشگران هستهای سازمان انرژی اتمی ایران موفق شدند، برای اولین بار در کشور ۲ رادیو داروی جدید برای درمان سرطانهای بدخیم تولید کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، حمید خادم قائمی، سخنگو و مدیر کل روابط عمومی سازمان انرژی اتمی ایران در جریان بازدید نمایندگان کشورهای عضو آژانس اتمی از تاسیسات اتمی اراک گفت: رادیو داروی لوتسیوم ۱۷۷-EDTMP از جدیدترین رادیو داروهای درمان دردهای سرطان استخوان میباشد که با تجمع بالا در استخوان امکان به کارگیری آن را در درمان متاستازهای استخوانی فراهم میآورد. وی با اشاره به رادیو داروی جدید دیگرتولیدی در کشور با عنوان ید ۱۳۱ -کلروتوکسین، گفت: این رادیو دارو از سم نوعی عقرب تهیه میشود و با اتصال به سلولهای تومور مغزی به صورت اختصاصی موجب از بین بردن آنها میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس، خادم قائمی تاکید کرد: این ۲ رادیو دارو در حال حاضر در معدود کشورهای جهان در حال تحقیق و بررسی هستند یا به طور محدودی تولید و مورد استفاده قرار گرفتهاند.
انتقاد صالحی از رفتار برخی از غربی ها
صالحی دیروز عصر در یک نشست خبری پس از نشست با نمایندگان و سفیران کشورهای خارجی، در پاسخ به اینکه برخی کشورهای غربی دعوت ایران را برای این بازدید قبول نکردهاند، دلیل آن را چه میدانید؟ گفت: این یکی از تناقضاتی است که آنها در رفتارشان دارند. هر قدمی که ما برمیداریم، به جای تشویق ما طرف مقابل قدم مثبت ما را تخطئه میکند، اما آنها با نیامدنشان خودشان را تخطئه کردند.
به گزارش ایسنا، وی گفت: امروز وجدان مردم بسیار روشن شده است و ایران با اعتقاد به کاری که انجام میدهد این دعوت را انجام داده است. کاری که بعید میدانیم هیچ کشوری در دنیا انجام دهد. ما به کارمان و صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهایمان اطمینان داریم.
صالحی تاکید کرد: ما آمادگی داریم یافتههای خود را در چارچوب ان.پی.تی و پادمان جامع در اختیار سایر کشورها بگذاریم.
از زمانش بگذرد پیشنهاد تبادل سوخت دیگر توجیهی ندارد
وی درباره مذاکرات ایران و ۱+۵ در استانبول نیز گفت: ما به این مذاکرات خوشبین هستیم و معتقدیم هرچه زمان میگذرد به نفع ماست و آنها از گذشت زمان ضرر میکنند. درخصوص تامین سوخت رآکتور تهران، ما درخواست سوخت ۲۰ درصد داشتیم، اما آنها پاسخ معقولی به ما ندادند و ما را مجبور کردند خودمان آن را تولید کنیم.
صالحی تصریح کرد: ظرف ۱۰ ماه آینده امیدواریم اولین صفحه سوخت را وارد رآکتور تهران کنیم و اگر از زمان خودش بگذرد پیشنهاد تبادل سوخت دیگر توجیهی ندارد. ما در تولید سوخت صبوریم و مشکلی نداریم. ما فعالیتهای خود را با قوت پیش میبریم و روز به روز یافتههای جدیدی در فناوری هستهای به دست میآوریم و انشاءالله خبرهای خوبی در آینده خواهیم داشت.
ارسال نظر