افزایش 25درصدی کشف مشروبات الکلی

با اجرای هدفمندی قاچاق سوخت ۱۵ درصد کاهش یافته است

جانشین فرمانده نیروی انتظامی اظهار کرد: در بحث سازمان‌های درگیر با قاچاق کالا و ارز باید تلاش‌های اطلاعاتی صورت گیرد تا مسیرهایی که منجر به قاچاق پنهان می‌شود، بسته شود. به گزارش ایسنا، سردار رادان در همایش سراسری روسای پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: در سال گذشته پلیس هم ماموریت‌های خود و هم موضوع فتنه را داشت که نباید از لطف خدا غافل شویم که کمک کرد فتنه را دفع کنیم.

وی افزود: ماموریت مبارزه با قاچاق کالا و ارز نسبت به گذشته حساس‌تر می‌شود؛ چون دولت اقدام شجاعانه‌ای را با اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها انجام داده است.

وی با بیان اینکه قاچاق سوخت با سهمیه‌بندی کاهش پیدا کرد، افزود: با اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها و آزاد شدن قیمت سوخت، شاهد کاهش قاچاق سوخت و گازوئیل خواهیم بود؛ به طوری که طی چند روزی که قانون هدفمندی یارانه‌ها اجرا شد، میزان قاچاق سوخت ۱۵ درصد کاهش یافته است.

با اجرای هدفمندی باید هزینه قاچاق کالا و سوخت را بالا ببریم

رادان با تاکید بر اینکه هزینه قاچاق کالا و سوخت را باید برای قاچاقچیان بالا ببریم، ادامه داد: اگر نتوانیم در بحث قانون هدفمندی یارانه‌ها درست برنامه‌ریزی کنیم، برخی از اقلام قاچاق می‌توانند وارد شوند و اگر تولیدکنندگان به خصوص در حوزه کالاهای صوتی و تصویری نتوانند در یک بازار منطقی رقابت منطقی داشته باشند خود را به زحمت می‌اندازند.

به گفته رادان، بحث هدفمندسازی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، یکی از راهکارهای اساسی است که از سال گذشته مدنظر قرار گرفته است و نتیجه آن تشکیل یک هزار و ۴۸۰ فقره پرونده بالای یک میلیارد ریالی است. البته ما هنوز راضی نیستیم و معتقدیم این مقدار کافی نیست.

با این قانون بسیار قدیمی، قضات به سختی با موضوع قاچاق کالا و ارز دست و پنجه نرم می‌کنند

رادان با بیان اینکه در برخی از موارد مراحل قضایی نمی‌تواند پاسخگوی مجازات قاچاقچیان باشد، افزود: متاسفانه با قانون بسیار قدیمی که بخشی از آن به ۱۳۱۲ و ۱۳۵۰ باز می‌گردد و تنها بخشی از قانون که مربوط به قاچاق مشروبات الکلی است اصلاح شده، نمی‌تواند تاثیر گذار باشد و قضات به سختی با موضوع قاچاق کالا و ارز دست و پنجه نرم می‌کنند.

جانشین فرمانده ناجا خاطرنشان کرد: در برخی از موارد به دلیل آن که اموال سرشبکه‌ها را به خوبی شناسایی نکرده‌ایم، مراحل قضایی نمی‌تواند پاسخگو باشد.

ایستگاه‌های ایست بازرسی توفیق چندانی در برخورد با اسناد جعلی نداشته است

وی با بیان اینکه قاچاق کالا یک موضوع پیچیده است که همکاری‌های استانی را در پی دارد، افزود: در حال حاضر مسیر ورود و خروج قاچاق کاملا معلوم است و در بحث محموله‌های ترانزیتی که بعضا می‌تواند با اسناد جعلی هم همراه باشد یکی از جاهایی که می‌تواند با آن برخورد کند ایستگاه‌های ایست بازرسی است که متاسفانه ایستگاه‌های ایست بازرسی توفیق چندانی در این رابطه نداشته‌اند و تنها توفیق آنها در بحث کشف محموله‌ها است.

کنترل مجرمان حرفه‌ای و سابقه‌دار یکی از راه‌های به سامان رساندن برخورد با دانه درشت‌ها است

وی کنترل مجرمان حرفه‌ای را یکی دیگر از راه‌های به سامان رساندن برخورد با دانه درشت‌ها عنوان کرد و افزود: اگر نتوانیم مجرمان حرفه‌ای و سابقه‌دار را کنترل کنیم، حتی اگر در بحث مبارزه، با آنها برخورد شود می‌توانند دوباره به چرخه قاچاق بازگردند.

به گفته رادان، تلاش اطلاعاتی باید در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز متمرکز شود که در این رابطه باید از ماموران پلیس اطلاعات و امنیت بهره گرفته شود.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی همچنین از افزایش ۲۵ درصدی کشفیات مشروبات الکلی در سال جاری خبر داد و افزود: کشف اقلام ضد فرهنگی در این مدت ۵۰ درصد رشد داشته است که این آمار نتیجه هدف‌گذاری‌های صورت گرفته در حوزه قاچاق کالا و ارز است. رادان خاطرنشان کرد: در بحث سازمان‌های درگیر باید تلاش‌های اطلاعاتی داشته باشیم و مسیرهایی را که منجر به قاچاق پنهان می‌شود، ببندیم.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی افزود: یک تعداد از کالاهای صوتی و تصویری که به صورت قاچاق وارد می‌شوند نه‌تنها کیفیت خوبی ندارند، بلکه مصرف انرژی آنها نیز مطلوب نیست. پلیس باید این موضوع را به کمک رسانه‌ها به مردم اطلاع‌رسانی کند تا مردم از این موضوع مطلع شوند.