رویداد
آیت الله آملی لاریجانی: روحانیت نباید از مسوولیت خود شانه خالی کند
رییس قوه قضائیه بر لزوم توجه علما و روحانیون به فهم دین در معنای درست و محققانه آن، همچنین تبلیغ صحیح دین از سوی روحانیون تاکید کرد. آیتالله صادق آملی لاریجانی طی سخنانی در جمع علما، روحانیون، ائمه جمعه و جماعات استان کهکیلویه و بویراحمد تصریح کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم نظام دینی ما با روحانیت پیوند خورده و برای استیفای مناصبی که بر اساس قانون اساسی باید روحانیون در آن قرار گیرند، به روحانیونی نیازمندیم که بتوانند شرایط لازم را کسب کنند، اما فراتر از بحث نظام و ملزومات این امر، روحانیت وظیفهای در جامعه دارد که اگر از آن غفلت کند از مسیر جامعه و نیازهای آن عقب خواهد افتاد. رییس دستگاه قضایی گفت: مردم برای تامین نیازشان به روحانیت مراجعه میکنند و اگر پاسخی نیابند، به جای دیگر خواهند رفت. به عنوان مثال بسیاری از دانشجویان ما افرادی هستند که فطرت پاکی دارند، اما وقتی جواب سوال خود را نزد ما نمییابند، به دیگران رجوع میکنند؛ بنابراین ما نباید همیشه گناه این کار را به عهده خباثت عدهای بیندازیم.
آملی لاریجانی ادامه داد: باید کمر همت را سفت ببندیم، زیرا این طور که جلو میرویم، پاسخگوی نیازهای موجود نیستیم. رییس دستگاه قضایی با تاکید بر لزوم سهم متون فتاوا توسط قضات تاکید کرد: ما از روحانیت معظم و کسانی که میتوانند با قرار گرفتن در این سمت به نظام قضایی کمک کنند، دعوت میکنیم. نباید عدهای از پذیرش مسوولیتهایی در این نظام اسلامی فرار کنند. همه ما باید کمک کنیم تا اهداف نظام به بهترین وجه ممکن تحقق یابد. در این مسیر روحانیت معظم نباید از مسوولیت خود شانه خالی کند.
دنبال تعطیل کردن علوم انسانی نیستیم
همچنین آیتالله صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضائیه در جمع نخبگان استان کهکیلویه و بویر احمد تاکید کرد: ما به هیچ وجه دنبال تعطیل کردن علوم انسانی نیستیم، بلکه میخواهیم این علوم با اهداف دینی همراه باشد. به گزارش «ایرنا»، رییس قوه قضائیه گفت: «کسی خوف ندارد که بحثهای روانشناسی و فلسفی فلاسفه غرب در دانشگاهها خوانده شود و اتفاقا ما خود تشویق میکنیم که آنها مطالعه شود، اما یک سوال مطرح است و آن این است که آیا میشود در یک نظام اسلامی اهداف علم با دین ناسازگار باشد؟» وی با انتقاد از رسانههای غربی و برخی پژوهشگران داخلی و خارجی که هدف نظام جمهوری اسلامی از بومی کردن علوم انسانی را صرفا یک بحث سیاسی مطرح میکنند، گفت: «وقتی مقام معظم رهبری این بحث را به عنوان یک بحث علمی مطرح کردند برخی آن را با هدف سیاسی دانستند البته ممکن است این کار تاثیرات خاص سیاسی خود را داشته باشد، اما حقیقت آن است که در این موضوع، دنبال هیچ کار سیاسی نیستیم و بحث فقط فنی و علمی است.»
ارسال نظر