گزارش فرماندهان ارشد ناجا از حادثه سعادت‌آباد

احمدی‌مقدم: مامور باید به طور قطع از سلاح خود استفاده و با خطرپذیری با مجرم برخورد می‌کرد دنیای‌اقتصاد- تنبیه و بازداشت مامور خاطی و عدم واکنش بهنگام پلیس در حادثه سعادت‌آباد نکته‌ای است که فرمانده ناجا و جانشین این فرماندهی، سردار احمدی‌مقدم و سردار رادان بر آن تاکید کرده و خاطرنشان کردند که ماموران می‌توانستند از سلاح یا اسپری خود برای دستگیری سریع‌تر قاتل استفاده کنند. این در حالی است که رییس پلیس پیشگیری تهران، سرهنگ خانچرلی معتقد است که حادثه دیر به پلیس گزارش شده و در صحنه‌هایی که قاتل فرد مضروب را لگد می‌زند پلیس در صحنه حضور نداشته و تصمیم پلیس هم این بوده که از توسعه جرم جلوگیری کند. این مقام انتظامی همچنین گفت که اورژانس به موقع بر سر صحنه حاضر نشده است. در حادثه قتل سعادت آباد که هفته گذشته رخ داد، ضارب حدود ۴۰ دقیقه با در دست داشتن سلاح سرد بالای سر مضروب ایستاده بود و هیچ‌یک از مردم و دو مامور پلیس به او نزدیک نشدند.اما فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه دستور تنبیه و بازداشت مامور خاطی صادر شده است، گفت: کوتاهی مامور نیروی انتظامی در صحنه حادثه سعادت آباد، محل سوال و برخورد است. به گزارش ایسنا، سردار اسماعیل احمدی مقدم در حاشیه دیدار با رییس پلیس سودان درباره حادثه میدان کاج تهران گفت: بازرسی ناجا در حال بررسی دقیق این مساله است و هنوز جوانب آن از نظر ما روشن نیست. وی افزود: ظاهر این مساله رقابت عشقی میان دو نفر بوده است و ضارب با به‌کارگیری چاقو، مضروب را از پای در آورده و اجازه نزدیک شدن مردم به وی را نیز نداده است. فرمانده نیروی انتظامی درباره عملکرد مامور نیروی انتظامی حاضر در حادثه گفت: این مامور باید به طور قطع از سلاح استفاده و با خطرپذیری با مجرم برخورد می‌کرد. احمدی مقدم افزود: دستور تنبیه و بازداشت مامور خاطی صادر شده است زیرا به طور طبیعی باید با احساس مسوولیت بیشتری وارد عمل می‌شد. جانشین فرمانده نیروی انتظامی هم در این باره گفت: دو ماموری که در صحنه حادثه میدان کاج سعادت آباد حضور داشتند باید از سلاح خود استفاده می‌کردند. سردار احمدرضا رادان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه ماموران پلیس در حادثه سعادت آباد می‌توانستند از سلاح خود استفاده کنند، افزود: زمانی که فردی اقدام به تهدید کرده و سلاحی در دست دارد، ماموران پلیس باید ابتدا اخطار دهند و اگر فرد مورد نظر تمکین نکرد، از سلاح خود استفاده کنند. وی ادامه داد: قانون بکارگیری سلاح مشخص کرده است که پلیس در چه حالت‌هایی می‌تواند از سلاح استفاده کند، اما متاسفانه در موضوع سعادت‌آباد ماموران ما این کار را انجام نداده‌اند. اما رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ با اشاره به اینکه زمان حضور پلیس در سر صحنه حادثه سعادت‌آباد کمتر از ۵ دقیقه بوده است، اظهار کرد: این حادثه دیر به پلیس گزارش شده بود. سرهنگ محسن خانچرلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ماموران به موقع در سر صحنه حضور پیدا کرده‌اند، اما موضوعی که مطرح است این است که بنابر نظر فرماندهی تهران بزرگ، ماموران باید با توجه به ابزارهایی مانند سلاح، اسپری و ... که در اختیار داشتند باید در لحظه با متهم برخورد می‌کردند. وی در پاسخ به اینکه آیا ماموران پلیس در این حادثه مجاز به استفاده از سلاح بوده‌اند، افزود: قانون به‌کارگیری سلاح بستگی به شرایط حادثه دارد و چون من شخصا در صحنه حضور نداشتم و اطلاعی از زاویه تیر و... ندارم، نمی‌توانم در این رابطه قضاوت کنم.

اما رییس مرکز اورژانس تهران با رد این اظهارات درباره تاخیر امدادگران اورژانس در جنایت میدان کاج «سعادت‌آباد» گفت: امدادگران اورژانس پس از اعلام حادثه در کمتر از ۹ دقیقه در صحنه حاضر شدند.

دکتر دهقانپور در گفت‌وگو با ایسنا، با استناد به گزارش‌های دریافتی اظهار کرد: در ساعت ۱۰ صبح روز حادثه امدادگران گزارش مجروح شدن فردی در یک نزاع را دریافت کردند و در ساعت ۱۰:۰۹ امدادگران در صحنه حضور داشتند. وی یادآور شد: امدادگران پس از اینکه به صحنه حادثه رسیدند، دریافتند فرد مجروح توسط افراد حاضر به بیمارستان «مدرس» انتقال یافته است. به گفته رییس مرکز اورژانس تهران از صحنه حادثه تا بیمارستان مدرس کمتر از ۱۰ دقیقه زمان است.