برخورد ویژه با رانندگان متخلف
دنیای اقتصاد- رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی از برخورد ویژه پلیس با شش تخلف عمده در سالجاری خبر داد و گفت: بر این اساس طرح تشدید برخورد با عدم استفاده از کمربند ایمنی، سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، عدم حرکت بین خطوط، رعایت نکردن فاصله طولی و استفاده از تلفن همراه در اولویت برخورد پلیس راهور در سراسر کشور قرار گرفته است که اجرای این طرح از شنبه آینده در سراسر کشور آغاز میشود. رییس راهور ناجا در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد:
طرح پلیس برای برخورد با رانندگان متخلف
سردار مومنی: طرح ویژه پلیس از شنبه آینده در سراسر کشور آغاز میشود
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی از برخورد ویژه پلیس با شش تخلف عمده در سالجاری خبر داد و گفت: بر این اساس طرح تشدید برخورد با عدم استفاده از کمربند ایمنی، سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، عدم حرکت بین خطوط، رعایت نکردن فاصله طولی و استفاده از تلفن همراه در اولویت برخورد پلیس راهور در سراسر کشور قرار گرفته است که اجرای این طرح از شنبه آینده در سراسر کشور آغاز میشود.
به گزارش «ایسنا»، سردار اسکندر مومنی دیروز در یک مصاحبه مطبوعاتی با اشاره به اهم برنامههای پلیس راهور در سال جاری،به توزیع گواهینامههای هوشمند اشاره کرد و گفت: این طرح به صورت آزمایشی از سال گذشته در تهران آغاز شده است که در سالجاری به سراسر کشور تعمیم مییابد.
اعمال قانون به صورت هوشمند
وی اعمال قانون به صورت هوشمند را یکی دیگر از برنامههای پلیس راهور ناجا در سال جاری دانست و افزود: بر این اساس سیستمهای رایانهای قابل حمل در اختیار تمام افسران پلیس قرار میگیرد که بدین ترتیب افسران پلیس میتوانند با ورود شماره پلاک یا کد ملی افراد و انتخاب نوع تخلف نسبت به صدور جریمه اقدام کنند که پرینت این جریمه به صورت اتوماتیک در همان لحظه صادر میشود و بدین ترتیب قبوض جریمه کنونی جمعآوری خواهد شد. رییس پلیس راهور ناجا یکی دیگر از اقدامات پلیس را در حوزه بازدارندگی عنوان کرد و گفت: بر این اساس لایحه اخذ جرایم رانندگی پس از ۴۰ سال در دستور کار مجلس قرار گرفته که پیشبینی میکنیم این لایحه ظرف دو هفته آینده در صحن علنی مجلس مطرح شود.
وی محرومیتهای غیرریالی و افزایش سقف جرایم رانندگی به ۲۰۰ هزار تومان را از جمله ویژگیهای این لایحه عنوان کرد و پیشبینی کرد که با تصویب نهایی این لایحه تخلفات رانندگی در کشور به میزان قابلتوجهی کاهش یابد.
اجباری شدن نصب کیسه هوا بر روی خودروها
وی همچنین از اجباری شدن نصب کیسه هوا بر روی خودروها از ابتدای برنامه پنجم توسعه خبر داد و گفت: ابلاغیههای لازم در این خصوص به خودروسازان صورت گرفته و بدین ترتیب تمامی خودروسازان مکلفند از ابتدای برنامه پنجم توسعه نسبت به نصب کیسه هوا بر روی تمام محصولات تولیدی خود اقدام کنند. رییس پلیس راهور ناجا در ادامه به وضعیت تصادفات در کشور اشاره کرد و گفت: آمارها نشان میدهد که طی سالهای ۷۷ تا ۸۸، ۲۶۵ هزار و ۵۱۵ نفر در تصادفات رانندگی کشور کشته شدند که این رقم برای سال ۸۷، ۲۳ هزار و ۳۶۲ نفر و سال ۸۸، ۲۲ هزار و ۹۷۴ نفر بوده است. وی به تعداد کشتههای تصادفات به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت اشاره کرد و گفت: در حالی که در سال ۸۷ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت کشور ۲/۳۲ نفر کشته شدند، این رقم در سال گذشته به ۱/۳۱ نفر رسید. از سوی دیگر کشتههای تصادفات رانندگی به ازای هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه نیز از ۹/۲۰ نفر در سال ۸۷ به ۷/۱۸ نفر در سال ۸۸ کاهش یافت. این در حالی است که شمارهگذاری خودروها از یک میلیون و ۲۹۶ هزار و ۱۵۸ خودرو در سال ۸۷ به یک میلیون و ۴۱۹ هزار و ۴۴۲ نفر در سال گذشته افزایش یافت. همچنین آمار صدور گواهینامهها در کشور نیز از یک میلیون و ۷۴۲ هزار و ۲۷۳ جلد در سال ۸۷ به یک میلیون و ۷۸۶ هزار و ۵۷۳ جلد در سال گذشته افزایش یافت.
آمار کشتههای تصادفات در نوروز امسال کاهش داشته است
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش کشتههای تصادفات در نوروز امسال نسبت به سال گذشته گفت: مبنای آمار ما از ۲۸ اسفند تا ۱۳ فروردین است. این در حالی است که آمار پزشکی قانونی از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین بوده است، اما به طور قطعی اعلام میکنیم که آمار کشتههای تصادفات در نوروز امسال کاهش داشته است؛ چرا که آمارهای سر صحنه ما تا روز ۱۴ فروردین از کاهش قابل ملاحظه کشتههای تصادفات حکایت دارد، اما باید پرسید چرا باید ۵۰ درصد کشتههای تصادفات در طول مسیر تا بیمارستان کشته شوند. این در حالی است که این رقم در دنیا ۱۰ درصد است.
وی به ایسنا گفت: جدیدترین آمار پزشکی قانونی نشان میدهد که شمار کشتههای تصادفات نوروز از ۲۸ اسفند تا ۱۳ فروردین ۳/۴ درصد در کشور کاهش داشته است.
افزایش سرعت در بزرگراههای کشور شمار تصادفات را افزایش میدهد
رییس پلیس راهور ناجا در خصوص طرح راهنمایی و رانندگی برای افزایش سرعت در بزرگراههای کشور گفت: در کشورهای دنیا عمر خودرو بین ۵ تا ۱۰ سال است، این در حالی است که این رقم در کشور ما ۳ تا ۴ برابر این میزان است؛ لذا افزایش ۱۰ کیلومتر سرعت میتواند شمار تصادفات و تلفات رانندگی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
عکس: خبرگزاری مهر
ارسال نظر