رییسجمهور در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز:
اوباما آخرین شانس آمریکا است
رییسجمهور گفت: اوباما بزرگترین و آخرین شانس آمریکا برایایجاد تغییر واقعی و اصلاح چهره آمریکا در جهان است و اگر ازاین فرصت به خوبی استفاده نشود، دیگر چنین موقعیتی تکرار نخواهد شد.
بالاترین حد آزادی درایران است
رییسجمهور گفت: اوباما بزرگترین و آخرین شانس آمریکا برایایجاد تغییر واقعی و اصلاح چهره آمریکا در جهان است و اگر ازاین فرصت به خوبی استفاده نشود، دیگر چنین موقعیتی تکرار نخواهد شد. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دفتر امور رسانههای ریاست جمهوری، محمود احمدینژاد در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز در پاسخ به سوالی در خصوص دلایل اصلاح ساختار آژانس بینالمللی انرژی اتمیگفت: یکی از اشکالات ان.پی.تی که باید اصلاح شوداین است کهاین مرکز بینالمللی بعضا به جایاینکه جلوی تولید بمب اتم را بگیرد، برای اعضای فاقد بمب مزاحمتایجاد میکند. رییسجمهور گفت: شرایط کنونی آژانس بینالمللی انرژی اتمیبهگونهای است که ظاهرا هر کس بخواهد از حقوق قانونی استفاده کند با موانع گوناگونی مواجه است، اما در صورتی که غیر قانونی عمل شود هیچ مانعی وجود ندارد. به گفته وی وجود این اشکالات ضرورت ایجاد اصلاح دراین سازمان را افزایش داده است و اینکه تاکنون چندین نشست برای اصلاح «ان.پی.تی» برگزار شده، نشاندهنده نقص آن است.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره جلوگیری از نصب دوربینهای آژانس بینالمللی اتمی در مراکز نظامی خاطر نشان کرد: نصب دوربین توسط آژانس تابع مقررات است و باید طبق قانون نصب شود. آژانس نمیتواند در هر نقطهای که علاقه داشت، دوربین نصب کند. طبق قانوناین دوربینها باید فقط در مراکز هستهای نصب شود، در مراکز هستهای هم در محلهای خاصی باید نصب باشد تا مزاحم کارکردهای روزمره و عادی نشود.
وی افزود: اینکه ادعا میشود دوربینهای آژانس نصب نیست، پس چگونه آژانس از کوچکترین فعالیتهای هستهای ما مطلع است و روزانه روند تولید سوخت۲۰ درصدی ایران را گزارش میکند.
رییسجمهور تصریح کرد: آژانس حق دخالت در صنایع موشکی و فعالیتهای هوا فضای هیچ کشوری را ندارد. در «ان.پی.تی» هم هیچ حقی در این باره بر عهده آژانس گذاشته نشده است و اینها همه اشکالات ان.پی.تی است که باید رفع شود.
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار نیویورک تایمز مبنی براینکه خیلیها ان.پی.تی را موفق میدانند و از عملکرد آن راضی هستند، گفت: اینکه میگویید خیلیها از عملکرد ان.پی.تی راضی هستند، تعجب آور است، البته چند کشوری که سلاح هستهای دارند، راضی هستند؛ اما ۱۱۸ کشور عدم تعهد رسما دیروز در جریان کنفرانس بیانیه دادند و در سخنرانیهای خود اشکالات ان.پی.تی و عملکرد آژانس را مطرح کردند، آیا این میتواند به معنای رضایت باشد؟ حتی خیلی از کسانی که عضو گروه «نم» هم نیستند در اطلاعیه و سخنرانیهای خود درباره عملکرد ان.پی.تی موضعگیری کردند. واقعیتاین است که اکثریت کشورها از ان.پی.تی و عملکرد آن راضی نیستند به همین خاطر است که کنفرانس بازنگری برگزار شده است. رییسجمهور در پاسخ به سوالی در خصوص علت استفادهایران از تجهیزات پیشرفته در تاسیسات هستهای گفت: استفاده از دستگاههای پیشرفته تر سرعت و کیفیت فعالیتها را افزایش میدهد، به همین خاطر به دنبال استفاده از سانتریفیوژهای جدید در مراکز هستهای خود هستیم. احمدینژاد در پاسخ به اینکه آیا سانتریفیوژهای قدیمیتان مشکل داشتند، اظهار داشت: اینکه امروز مردم خودرو مدل ۲۰۱۰ سوار میشوند دلیل بر اشکال خودروهای ۲۰۰۵ نیست. البته ماشینهای جدید توانایی و قابلیتهای بیشتری دارند که استفاده از آن را ضروری میسازد. درباره سانتریفیوژها هم همین موضوع صدق میکند.
وی در پاسخ بهاینکه چرا ایران به جای اینکه این همه وقت بر سر مسائل هستهای بگذارد روی نفت و گاز و صادرات آن سرمایه گذاری نمیکند، گفت: آمریکا هم نفت دارد پس چرا از انرژی هستهای استفاده میکند ؟ آمریکا ذخایر عظیمیدر آلاسکا دارد که از آنها بهرهبرداری نمیکند، هر کشوری حق دارد که از انرژیهای گوناگون استفاده کند، ماده ۴ ان.پی.تی هم صراحت دارد که همه کشورها میتوانند از انرژی هستهای استفاده کنند. این حق همه کشورها است، کسی نمیتواند درباره این حق از کسی سوال کند.
رییسجمهور همچنین در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت سه آمریکایی که به صورت غیر قانونی وارد مرزهای کشورمان شده بودند، گفت: پرونده این افراد در اختیار دستگاه قضایی است و دستگاه قضایی در ایران مستقل عمل میکند؛ ضمن اینکه امروز دستگاه قضایی و مردم ما نگران سرنوشت هفت شهروند ایرانی هستند که در زندانهای آمریکا به سر میبرند، این افراد ایرانیانی هستند که نه در مرزهای کشور آمریکا بلکه در کشور ثالثی توسط آمریکا دستگیر شدهاند، امیدواریم همه زندانیان آزاد شوند و از اینکه کسی زندانی باشد، خوشحال نیستیم. احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره اوضاع داخلی ایران اظهار داشت: بالاترین حد آزادی در ایران است و امروز مردم ایران بسیار بسیار قویتر از ده سال پیش روی آرمانهای جمهوری اسلامیو انقلاب اسلامی ایستادهاند و اینکه ۸۵ درصد در انتخابات شرکت کردند و بالاترین رکورد مشارکت در تاریخ دموکراسی را به نمایش گذاشتند، نشاندهنده این است که مردم طرفدار انقلاب هستند، نسل امروز هم انقلابیتر از نسل گذشته در صحنه حضور دارند.
بازی هستهای کلینتون - احمدینژاد
هفته نامه «تایم» در تحلیلی که روز سه شنبه و در پی حضور و سخنرانی رییس جمهور اسلامیایران در اجلاسیه بازنگری پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای منتشر ساخته است، ترک سالن اجلاس توسط نمایندگان آمریکا، انگلستان، فرانسه و چند کشور معدود دیگر را حرکتی ناسازگار با اهداف اعلام شده این کشورها در برپایی اجلاس بازنگری به شمار آورده و معتقد است که این عمل میتواند به تقویت موضعایران در اثبات حقانیت خود در مناقشه هستهای با غرب کمک کند. به گزارش سایت الف در این مطلب، «تایم» ضمن اشاره به سخنرانی «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل متحد که خواستار نزدیکی مواضع طرفین از راه گفتوگوهای سازنده شده بود، لحن خانم «کلینتون» وزیر امور خارجه آمریکا را فاقد مولفههای لازم جهت کسب اعتماد کشورهای تعیین کننده صاحب نقش در اختلاف هستهای ایران وایالات متحده ارزیابی کرده است: «هیلاری کلینتون که تنها چند ساعت پس از محمود احمدینژاد حاضران در محل اجلاس را مورد خطاب قرار میداد، در سخنان خود ایران را متهم به تلاش برای منحرف ساختن توجه افکار عمومیاز برنامه هستهای و سلب مسوولیت از خود کرده و در سخنانی که شاید از دید مخاطبان چندان بی طرفانه به نظر نمیرسید، ایران را تنها کشوری دانست که طبق استانداردهای NPT، به برخی از تعهدات خود عمل نکرده است و خواستار اعمال فشار براین کشور برای تغییر رفتار آن شد.»
تایم در ادامه گزارش خود آورده است: «احمدی نژاد نیزاین بار و به گونهای هوشمندانه، با به کارگیری لحنی آرام و منطقی و با پرهیز از مطرح ساختن مباحث جنجالی، زمینه پذیرش استدلالهای خود از سوی مخاطبین را مساعدتر ساخته و بر بد بودن سلاحهای هستهای برای همگان تاکید کرد. در خاتمهاین تحلیل آمده است: «به هر حال این کنفرانس در طول یک ماه آینده به کار خود ادامه خواهد داد واین در حالی است که تحلیلگران پیشرفتی اساسی را در زمینه اصلاح NPT برای آن پیش بینی نمیکنند. با این حال، روز اولاین کنفرانس تبدیل به صحنه رویارویی ایران و آمریکا بر سر ماهیت و چگونگی اجرای پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای شد که با توجه به اهداف متصور واشنگتن ازاین مجمع و تلاشاین کشور برای ایجاد جبههای واحد در برابر ایران، ایالات متحده را نمیتوان به عنوان پیروز این زورآزمایی دیپلماتیک به حساب آورد.»
ارسال نظر