کمیته اقتصادی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی‌با ارائه پیشنهادات ۸ گانه بر اجرای درست قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، در بیانیه این جمعیت آمده است: ضمن تایید جهت گیری دولت ، به نکات و تذکراتی برای پیمودن بهتر مسیر اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها اشاره می‌کنیم: ۱. اتخاذ رویکرد همکاری و تعامل حداکثری بین دولت و مجلس موجب شد مجلس شورای اسلامی‌بخش اعظم مفاد لایحه پیشنهادی دولت را حفظ نماید و قانون به نحوی است که تنها چارچوب‌های کلی هدفمندی یارانه‌ها را مشخص کرده و مجال بسیاری را برای مدیر و مجری آن باز گذاشته است که همین امر، موجب می‌شود مسوولیت و پاسخگویی دولت در قبال نتایج قانون افزایش یابد.

۲. در این قانون، دوره و شیب متناسبی برای اصلاحات ساختاری در نظر گرفته شده است و انتظار می‌رود دولت نیز با پرهیز از سیاست‌های شوک درمانی که پیامدهای آن بسیار نامطلوب و هشدار دهنده است، تلاش نماید با فراهم ساختن بسترها و سیاست‌های مکمل، زمینه تحقق اهداف قانون را فراهم کند.

۳. تجربه طرح سهمیه بندی بنزین نشان داد که لحاظ کردن ابزار مقداری و غیرقیمتی در کنار ابزارهای قیمتی موجب می‌شود دست دولت در سیاست‌گذاری گشوده تر باشد و فشار تورمی‌کمتری به ویژه در بعد تورم انتظاری به مردم تحمیل شود. به عنوان مثال در خصوص حامل‌های غیرقابل مبادله (آب و برق و گاز) از روش پله‌های بافاصله برای تحقق هدف کاهش مصرف گروه‌های پرمصرف و تشویق گروه‌های کم مصرف بهره‌گیری شود.

۴. مراعات توالی‌های کارشناسی در اجرای این قانون نیز حائز اهمیت است. مثلا تعویق حذف یارانه کالاهای اساسی که اخیرا از سوی دولت اعلام شده است، نکته بسیار مثبتی به شمار می‌رود.

۵. با توجه به اینکه دولت بزرگترین تولیدکننده و مصرف‌کننده حامل‌های انرژی در کشور است، کاهش مصرف انرژی ابتدا باید از خود دولت شروع شود.

۶. اختیاراتی که دولت در زمینه بازتوزیع بین مصرف کنندگان و تولیدکنندگان دارد، می‌تواند به بستری برای اعمال نفوذ گروه‌های ذی‌نفع یا گروه‌های فشار تبدیل شود. دولت با اتخاذ سازوکارهای دقیق، عادلانه و شفاف زمینه رانت جویی را در این طرح ملی به حداقل رساند.

۷. اجرای این قانون مستلزم همراهی و هماهنگی در دیگر سیاست‌ها و برنامه‌های دولت است. در بخش سیاست‌های اقتصادی لازم است سیاست‌های پولی‌، مالی‌، بودجه ای و اعتبارات عمرانی نیز با این قانون هماهنگ شود.

۸. وفاق ملی و همراه‌سازی مردم یکی از مهمترین پیش‌نیازهای اجرای موفقیت‌آمیز طرح‌های بزرگ اقتصادی است.