دنیای‌اقتصاد- نمایندگان مجلس کلیات طرح جبران کسری بودجه سال ۸۸ دولت را با اکثریتی قاطع به تصویب رساندند تا به قول محمدحسن ابوترابی‌فرد، «فصل جدیدی از تعامل» دولت و مجلس را آغاز کرده باشند. تعاملی که برای نخستین بار در تاریخ بودجه‌نویسی ایران انجام می‌شود و نمایندگان مجلس برای جبران کسری بودجه دولت پیش قدم می‌شوند؛ چرا که بر اساس عرف رایج در نظام بودجه نویسی، اصلاحیه یا متمم بودجه باید به صورت لایحه و از سوی دولت به مجلس ارائه شود.

با این وجود، برای نخستین بار جمعی از نمایندگان اصولگرای مجلس حاضر شدند کمک کنند تا رکورد عدم ارائه متمم یا اصلاحیه بودجه در سال ۸۸ برای دولت اصولگرا حفظ شود. آن هم با ارائه طرحی که همزمان، هم متمم بودجه به حساب می‌آید و هم اصلاحیه آن. به موجب این طرح سه هزار میلیارد تومان به سقف بودجه افزوده می‌شود (متمم بودجه) و سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات بودجه نیز جابه‌جا می‌شود (اصلاحیه بودجه.) در جلسه دیروز مجلس، نمایندگان کلیات طرح اصلاح بودجه را با ۱۸۰ رای موافق، ۱۳ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۰۹ نماینده حاضر به تصویب رساندند. پس از تصویب کلیات این طرح، محمدحسن ابوترابی فرد که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: «با تصویب این طرح شاهد فصل جدیدی از تعامل معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست‌جمهوری و کمیسیون برنامه و بودجه و مجموعه مجلس هستیم.»

طرح یادشده که شامل هشت ماده است، علاوه بر آنکه به دولت اجازه داده می‌دهد «درآمدهای موضوع ردیف‌های ۱۱۰۱۰۶ و ۱۳۰۱۰۲ قانون بودجه سال ۱۳۸۸ را به میزان ۳۰ هزار میلیارد ریال به منظور میزان عدم تحقق منابع قانون مذکور افزایش دهد» و «حداکثر تا ۳۵ هزار میلیارد ریال از اعتبارات تملک دارایی‌های مالی را کسر و به ترتیب ۲۱ هزار میلیارد ریال و ۱۴ هزار میلیارد ریال به اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی سرمایه‌ای اضافه کند» تعرفه ۳۳ قلم از کالاهای کشاورزی را افزایش می‌دهد و همچنین احکامی درباره افزایش قیمت گاز مصرفی در سال ۸۸ صادر می‌کند.

افزایش قیمت گاز مصرفی خانوارها

نمایندگان در جلسه دیروز، پس از بررسی کلیات طرح اصلاح قانون بودجه سال ۸۸ کل کشور، بررسی جزئیات طرح مذکور را نیز آغاز کردند و با تصویب یک ماده از این طرح، قیمت گاز مصرفی خانوارها را به میزان ۲۰ ریال در هر مترمکعب افزایش دادند.

بر اساس مصوبه مجلس، «وزارت نفت از طریق شرکت‌های دولتی تابعه ذی‌ربط موظف شد قیمت هر متر مکعب فروش گاز مصرفی را مبلغ ۲۰ ریال افزایش داده و درآمد حاصله را عینا جهت گازرسانی به روستاهای کشور هزینه نماید.»