فیروز اصلانی استاد حقوق دانشگاه تهران که از مواضع دولت حمایت می‌کند‌، با اشاره به حوادث روز عاشورا اعلام کرد: اخلال در امنیت کشور و‌ ایجاد ناامنی و آشوب، محاربه محسوب می‌شود. فیروز اصلانی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به حوادث روز عاشورا گفت: افرادی که اقدام به تخریب، آشوب، برهم زدن امنیت اجتماعی، اقدام علیه حکومت اسلامی‌ و ‌ایجاد آشوب کنند، برایشان در قانون مجازات اسلامی، بحث‌هایی مطرح شده و مجازات مشخصی دارند.

وی اظهار داشت: شدیدترین حکم برای اخلال در امنیت کشور و آشوبگری، محاربه است که مجازات آن اعدام است. اغتشاش‌گرانی که اقدام به تخریب اموال عمومی‌ و اموال شهروندان می‌کنند، علاوه بر محکومیت قضایی باید نسبت به جبران خسارات وارده اقدام و هزینه آن را کاملا بپردازند.

این وکیل دادگستری افزود: طبق قانون اگر هر فرد یا گروهی در برابر حکومت اسلامی‌اقداماتی انجام دهد که عنوان قیام علیه حکومت و براندازی باشد، حکم محاربه و افساد فی‌الارض دارد که مطابق قانون مجازات‌های مشخص و قاطعی دارد.

اصلانی گفت: در باب هفتم قانون مجازات اسلامی‌از ماده ۱۸۳ تا ماده ۱۹۶ بحث محاربه، افساد فی‌الارض و براندازی حکومت اسلامی‌ مطرح شده است.

این حقوقدان تاکید کرد: اگر افرادی در گروه‌هایی شرکت کرده و شعارهایی مبنی بر نفی حکومت اسلامی ‌و براندازی سر دهند و موجب رعب و هراس شده و آزادی و امنیت جامعه را به خطر بیندازند و از سلاح استفاده کنند، اقدامات‌شان فساد فی‌الارض بوده و محارب تلقی می‌شوند.

و اگر حرکت ‌این گروه سازماندهی شده باشد، گروهشان مفسد فی‌الارض و محارب شناخته شده و همه اعضای ‌این گروه که علیه حکومت اسلامی ‌قیام کرده‌اند چه سلاح سرد و چه سلاح گرم به کار برده باشند، محارب هستند.

وی در ادامه افزود: حکم ‌این افراد به صراحت در قانون مجازات اسلامی‌ مشخص شده است، در تبصره ۳ ماده ۱۸۳ قانون مجازات اسلامی‌به صراحت عدم تفاوت میان سلاح سرد و گرم بیان شده است.