پنج میلیون لیتر کسری روزانه بنزین

۳۲۰ هزار خودرو از رده خارج می‌شوند

رییس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و مصرف سوخت کشور گفت: هم‌اکنون به‌رغم کاهش سهمیه سوخت خودروها روزانه پنج میلیون لیتر کسری بنزین در کشور داریم. به گزارش مهر، محمد رویانیان افزود: بر اساس قانون بودجه ۱۳۸۸ باید از ابتدای سال اقدام کاهش سهمیه سوخت خودروها انجام می‌گرفت، اما این برنامه با تاخیر اجرا شد که بر این اساس هم‌اکنون سهمیه بنزین نیروهای مسلح و تمام ارگان‌ها و دستگاه‌های دولتی حذف شده و تنها خودروهای شخصی و عمومی دارای سهمیه هستند.

وی با اعلام اینکه هیچ برنامه‌ای برای تغییر سهمیه سوخت خودروها در سال آینده وجود ندارد، گفت: در صورت اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها امکان تغییر در برنامه سهمیه سوخت وجود دارد؛ در غیر این صورت تصمیمی گرفته نشده است. رویانیان در ادامه در خصوص چگونگی اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها در بخش سوخت خودرو‌ها گفت: در صورت اجرا این لایحه ممکن است یا سهمیه‌بندی به طور کامل از بین برود یا سهمیه‌بندی همچنان ادامه داشته باشد، اما قیمت‌ها تغییر کند.

وی با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده در صورت اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها در بخش سوخت خودروها گفت: در صورت اجرای این لایحه و حذف سهمیه‌بندی، جهت جلوگیری از بروز اختلال در سیستم حمل‌ونقل عمومی، اقدامات حمایتی در نظر گرفته شده که بر اساس آن ممکن است سهمیه ویژه‌ای به خودروهای این بخش اختصاص یابد یا یارانه‌های نقدی به این خودروها تعلق گیرد تا به واسطه آن حمل‌ونقل عمومی دچار شوک افزایش قیمت نشود.

رییس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و مصرف سوخت کشور در ادامه در خصوص برنامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده نیز اظهار داشت: در سال جاری آمادگی از رده خارج کردن ۳۲۰ هزار خودرو فرسوده را داریم، لذا در این راستا با مسوولان بانک‌ها و خودروسازان برای از رده خارج کردن این تعداد خودرو فرسوده به توافق رسیده‌ایم. وی افزود: بر اساس توافقات به دست آمده با خودرو سازان قرار است ۱۶۰ هزار دستگاه خودرو از سوی ایران خودرو و مابقی نیز از سوی شرکت سایپا تامین شود.

رویانیان با اشاره به میزان تسهیلات در نظر گرفته شده جهت اجرای این طرح گفت: تسهیلات خرید خودرو زمانی از سوی بانک به متقاضیان جایگزینی خودروهای فرسوده تعلق می‌گیرد که خودروساز اعلام کند متقاضی، خودرو خود را اسقاط کرده است؛ در غیر این صورت وام به هیچ فردی تعلق نمی‌گیرد.

وی افزود: در صورتی که صاحبان خودروهای فرسوده قصد دریافت وام برای خرید خودرو جایگزین داشته باشند تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال با سود ۱۲ درصد و برای خودروهای سنگین تا ۸۰ درصد قیمت خودرو وام دریافت می‌کنند.

رویانیان با بیان اینکه به افرادی که خودرو فرسوده دارند و قصد استفاده از تسهیلات جایگزینی را ندارند نیز مبالغی بابت اسقاط خودرو پرداخت می‌شود، گفت: به افرادی که قصد اسقاط خودرو بدون دریافت خودروی جایگزین دارند بابت خودرو سواری ۱۵ میلیون ریال، وانت ۲۰ میلیون ریال، کامیونت و مینی بوس ۳۰ میلیون ریال و خودروهای سنگین ۵۰ میلیون ریال به صورت نقدی پرداخت می‌شود.

رییس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و مصرف سوخت کشور خاطرنشان کرد: با توجه به تمهیدات اندیشیده شده جهت اجرای این طرح و تسهیلات در نظر گرفته شده برای آن، از نیروی انتظامی تقاضا داریم برابر مصوبه هیات دولت بر اساس جدول تعیین شده از تردد خودروهای فرسوده جلوگیری کند تا هر چه سریع‌تر صاحبان این خودروها اقدام به اسقاط خودرو فرسوده خود نمایند.