شهرام امیری کارمند سازمان انرژی اتمی نیست

دنیای اقتصاد - علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ضمن بیان این مطلب که حتی آقای امیری را نمی‌شناسد، اعلام کرد: شهرام امیری کارمند این سازمان نبوده و هیچ‌گونه ارتباطی با سازمان انرژی اتمی ندارد. شهرام امیری تبعه‌ایران پس از سفر زیارتی به عربستان ناپدید شد و پس از مدتی به گفته مقامات ‌ایرانی به آمریکا تحویل داده شد. اما رییس سازمان انرژی اتمی ‌ایران معتقد است که وی نه تنها دانشمند هسته‌ای نبوده، بلکه هیچ ارتباطی نیز با‌ این سازمان نداشته است. صالحی در گفت‌وگویی تفصیلی با خبرگزاری فارس در پاسخ به‌ این سوال که بحث‌هایی در مورد آقای شهرام امیری، تبعه ایرانی ناپدیده شده در عربستان مطرح شده بود، بعضی عنوان می‌کنند که ایشان دانشمند هسته‌ای بوده، این خبر را تایید می‌کنید، گفت‌: نمی‌دانم این بحث‌ از کجا نشات گرفته که ایشان دانشمند هسته‌ای است. شهرام امیری هیچ وقت حتی کارمند سازمان انرژی اتمی نبوده است. ما نخواستیم به این بحث ورود پیدا کنیم که شک و تردیدی ایجاد شود. اما بنده اعلام می‌کنم که ایشان هیچ ارتباطی با سازمان انرژی اتمی ندارند، حتی نمی‌دانم آقای امیری چه کسی است. وی درباره مسوولیت جدید محمد سعیدی، معاون سابق امور بین‌الملل این سازمان توضیح داد: سعیدی از نیروهای خوب و ارزنده سازمان انرژی اتمی هستند. ایشان اکنون یک حکم مشاوره از من گرفته‌اند و در عرصه مهم دیگری تحت عنوان «احداث نیروگاه‌های جدید» که آن نیز یکی از پروژه‌های عمده ما است، فعالیت خواهد داشت.

تحریم شویم، عذرخواهی نمی‌کنیم

وی در خصوص ارزیابی خود از تصویب تحریم ایران در کنگره آمریکا تصریح کرد‌: یقینا هر تحریمی، آثار منفی در بر خواهد داشت. این که بگوییم تحریم هیچ تاثیری ندارد، ناوارد است؛ ولی اینکه این تحریم‌ها تاثیر شدیدی خواهد داشت، این گونه نیست؛ زیرا ایران کشوری پهناور و با جمعیتی قابل توجه و امکاناتی عظیم است و در سه دهه اخیر نیز تحولات صنعتی و کشاورزی‌اش به اندازه‌ای بوده که ما مشکلی به آن مفهوم نخواهیم داشت. ما با بیش از ۱۰ کشور هم مرز هستیم، لذا تحریم قرار دادن این کشور آسان نیست؛ ضمن اینکه ما نیز از تحریم استقبال نمی‌کنیم. این گونه نیست که ما تحریم شویم، دست‌هایمان را بالا ببریم و بگوییم تسلیم و عذرخواهی کنیم. تحریم سخت است؛ ولی آن را تحمل کرده و با زمان، آثار این تحریم را جبران می‌کنیم.

تعداد سانتریفیوژهای فعال

وی درباره‌اینکه در حال حاضر چه تعداد سانتریفیوژ فعال است، گفت: به‌رغم اینکه گزارش آژانس اشاره‌ای به تعداد سانتریفیوژها می‌کند، ولی من نسبت به اینکه مسوولی تعداد را اعلام کند، احتراز دارم. می‌توانم اعلام کنم که این تعداد بیش از ۶ هزار سانتریفیوژ است. وی درباره همکاری با ژاپن در بحث گداخت که به پیشرفت‌هایی دست یافته، تاکید کرد: در حال حاضر هیچ کشوری این فناوری را به مفهوم تولید تجاری یا نیروگاهی ندارد، ژاپن هم تحقیقاتی در زمینه گداخت انجام می‌دهد و فقط مشارکتی در پروژه بین‌المللی مربوط به گداخت شکل گرفته است. این پروژه قرار بود با تعدادی از کشورهای صنعتی مثل فرانسه، آمریکا، انگلیس، ژاپن و ایتالیا آغاز و در ژاپن باشد که بعدا به دلیل اصرار فرانسوی‌ها این پروژه به فرانسه منتقل شد. چین، روسیه و هند نیز به این پروژه پیوستند و یک مجموعه ۱۰ تا ۱۲ کشوری این پروژه را تشکیل می‌دهند و در نظر دارند که اولین نیروگاه همجوشی یا گداخت را در فرانسه بسازند.

نیروگاه بوشهر جزو ایمن‌ترین نیروگاه‌های جهان

صالحی درباره نیروگاه بوشهر گفت‌: می‌توانم این ادعا را داشته باشم که نیروگاه بوشهر یکی از ایمن‌ترین نیروگاه‌هایی است که جدیدا ساخته شده و به همین دلیل توجه ویژه‌ای نسبت به ایمنی‌ این نیروگاه شده است.ما ایمنی و بهره‌برداری مطمئن را فدای راه‌اندازی زودهنگام نیروگاه بوشهر نمی‌کنیم. مثلا در تست ۲۵۰ بار که آخرین تست نیروگاه اتمی بوشهر بود، ۱۰ الی ۱۵ روز زمانبندی را که روس‌ها برای تست ۲۵۰ بار داشتند، عقب انداختیم به خاطر اینکه تست‌ها می‌بایست همان‌گونه که نظام ایمنی ما عنوان می‌کرد، صورت می‌گرفت.