تولید نسل‌های جدید سانتریفیوژ در ایران

رییس سازمان انرژی اتمی با اعلام این خبرکه ایران در حال تولید نسل‌های جدید سانتریفیوژ به نام‌‌های IR۴ و IR۳ است، ابراز امیدواری کرد، تا پایان سال آینده از نسل‌های جدید سانتریفیوژ با رفع تمامی مشکلات و معایب، بهره‌برداری شود. علی‌اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس، در خصوص تعداد سانتریفیوژهای فعال در تاسیسات هسته‌ای کشور را بالای شش هزار سانتریفیوژ اعلام کرد.

وی در بخشی از این گفت‌وگو درباره برنامه‌های سازمان انرژی اتمی کشورمان نیز گفت که در حال حاضر نسل‌های جدید سانتریفیوژ را وارد فعالیت‌های غنی‌سازی کرده‌ایم که این نسل‌های جدید به سرعت آزمایشات لازم را پشت سر می‌گذرانند. معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی افزود: ما در حال برپایی زنجیره‌های شاهد هستیم تا بتوانند مشکلات نسل‌های جدید را خوب ارزیابی کنند، اما عجله‌ای به مفهوم این که به سرعت وارد تولید صنعتی آن شویم، نداریم.

وی در عین حال اضافه کرد: این درست نیست که ما بدون طی مراحل فنی و صنعتی بخواهیم وارد تولید نسل‌های جدید سانتریفیوژ شویم.

به گفته وی، مراحل و فرآیندها باید طی شوند تا اطمینان لازم حاصل شود که این ماشین‌ها قابلیت تولید در تیراژهای بالا را دارند.

صالحی با بیان این که نسل جدید سانتریفیوژها IR۴ و IR۳ نام دارند، گفت: برای اینکه فضای رقابت ایجاد شود دو گروه در بحث نسل‌های جدید فعالیت می‌کنند.

رییس سازمان انرژی اتمی ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال آینده بتوان از نسل‌های جدید سانتریفیوژ با رفع تمامی مشکلات و معایب، استفاده کنیم.

وی درباره راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر نیز خاطرنشان کرد این نیروگاه جلوتر از جدول زمانی تعیین شده پیش می‌رود و سه تست دیگر تا راه‌اندازی این نیروگاه باقی مانده است. در صورتی که اتفاق ویژه‌ای رخ ندهد در ماه‌های آینده شاهد راه‌اندازی نیروگاه بوشهر خواهیم بود.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو گفت: کمپ صهیونیست به شدت در تلاش است که شرایط و عرصه را بر ما تنگ کند تا ما از ان.پی.تی خارج شویم اما ما یقینا این کار را انجام نخواهیم داد؛ چراکه ان.پی.تی را به‌رغم این که معایبی هم دارد، در جهت مصالح ملی خودمان می‌دانیم. وی درباره اینکه آیا ایران برای تبادل سوخت پیشنهاد دیگری روی میز دارد نیز توضیح داد: پیشنهادی که ما در این زمینه ارائه کردیم پیشنهادی معقول است و نمی‌دانم که چه جایگزینی می‌توان برای آن پیدا کرد.