احمدینژاد در اجلاس تغییرات آب و هوا پیشنهاد کرد
نامگذاری سال ۲۰۱۱ به سال اصلاح الگوی مصرف
دنیایاقتصاد- محمود احمدینژاد که به همراه رییس دفتر خود و هیات همراه برای شرکت در اجلاس تغییرات آب و هوا در کپنهاک دانمارک به سر میبرد پنجشنبه هفته گذشته در اجلاس تغییرات آب و هوا به سخنرانی پرداخت. احمدینژاد منشا بسیاری از آلودگیهای زیستمحیطی را به سیاستهای سرمایهداری مرتبط دانست و انگشت اشاره خود را در این باره به سمت ایالات متحده نشانه برد. او ترویج الگوی مصرفگرایی را هم نتیجه این سیاستها دانست. وی سپس راهکارهایی را برای برونرفت از وضعیتی که آن را ترسیم کرده بود ارائه داد و پیشنهاد کرد که سال ۲۰۱۱ به عنوان «سال اصلاح الگوی مصرف و کاهش آلودگی در جهان» اعلام و برای توسعه فرهنگ قناعت انسانی برنامهریزی شود.
به گفته احمدینژاد، حیات نظام سرمایهداری، وابسته به توسعه شدید مصرف کالا و دخالتهای گسترده در طبیعت است. او خطاب به حضار افزود: دیدید که با خلق حدود سیهزار میلیارد دلار داراییهای کاغذی و غیرواقعی و دامن زدن به مصرف چه مشکلاتی را در بحران اقتصادی اخیر پدید آوردند.
به باور احمدینژاد، این اندیشه به این مقدار بسنده نمیکند؛ بلکه دامن زدن به مسابقات تسلیحاتی و جنگ، تشدید مصرف سلاح و افزایش تقاضا برای خرید آن را نیز مباح میداند. احمدینژاد همه اینها را محصول جهانبینی نظام سرمایهداری و اقتصاد لیبرالیستی دانسته که نیازمند مصرف هرچه بیشتر سوخت ارزان و تخریب طبیعت است.
او ادامه داد که دولتمردان آمریکایی و دوستانشان با تاکید بر توسعه تولید سوخت فسیلی، با روشهای زورمدارانه از گسترش فنآوریهای جدید در استفاده از منابع انرژیهای تجدید شونده و پاک ممانعت مینمایند. همزمان با امتناع از پذیرش تعهدات بینالمللی و با وعدههای بدون پشتوانه مانع از تحقق یک عزم جهانی برای کنترل نشر آلودگیها میشوند. او افزود: معلوم است که وضعیت موجود آب و هوا ناشی از اندیشه، رفتار خودخواهانه و خودبرتربینی تعدادی از دولتها و زیادهطلبانی است که به دنبال منافع حداکثری و تسلط بر ثروتهای جهان، بدون توجه به پیامدهای آن هستند.
احمدینژاد سپس راهکارهایی را برای برونرفت از وضعیتی که آن را ترسیم کرده بود، ارائه داد که از آن جمله نامگذاری سال۲۰۱۱ به عنوان «سال اصلاح الگوی مصرف و کاهش آلودگی در جهان بود».
او همچنین ادامه داد که جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از پروتکل کیوتو و تقویت آن آمادگی خود را برای ادامه همکاریها به خصوص در زمینه استفاده مطلوب از منابع انرژی، بومیسازی فناوریهای زیستمحیطی، متناسب با حمایت مالی و تکنولوژی توسعه پاک به طور فراگیر یا به صورت دوجانبه اعلام مینماید.
احمدینژاد جلوه تمام نمای یک ایرانی آگاه، پرشعور و پرشور است
اما اسفندیار رحیممشایی هم پنجشنبه شب گذشته در جمع برخی ایرانیان مقیم دانمارک و کشورهای حوزه اسکاندیناوی به سخنرانی پرداخت و گفت که امروز به مدد حضور فرزند شجاع ، باهوش و زیرک یعنی آقای احمدینژاد امکان فریفتن او وجود ندارد. احمدینژاد جلوه تمامنمای یک ایرانی آگاه، پرشعور و پرشور است که در برابر سیاستهای جهانی ایستاده تا همگان بدانند راه پیشرفت ایران قابل ترک کردن نیست.
ایران امروز طلبکار جامعه جهانی است
مشایی گفت: ما با دنیا سر ستیز نداریم. همدلی همه اقشار ملت ایران به ویژه نخبگان در بخشهای مختلف فرصتی فراهم کرده که اگر اینها در کنار هم قرار گیرند دستاوردهای بزرگی خواهیم داشت. وی افزود: اکنون با توجه به سی سال از گذشت انقلاب میبینید که راه ما برای دستیابی به قلههای بلند افتخار از هر زمان دیگری روشنتر و شفافتر است. امروز ایران بسیار مستحکمتر است و ریشه عمیق در خاک خدایی دارد. ایران امروز طلبکار جامعه جهانی است. جهان مدیون ایران است؛ چراکه ایران از مهمترین پایهگذاران جامعه بشری بوده است و مدنیت در ایران شکل گرفته و ایران سهم بارز و برجستهای در کاهش دامنه بربریت و جهل و تباهی در تاریخ دارد.
ارسال نظر