واکنش ایران به تحریمهای جدید توسط آمریکا
تصویب تحریم بنزینی ایران در مجلس آمریکا
دنیای اقتصاد- مجلس نمایندگان آمریکا لایحه تحریم واردات بنزین به ایران را تصویب کرد. این مصوبه به باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا اجازه میدهد شرکتهای فروشنده بنزین به ایران، شرکتهای بیمهکننده بنزین وارداتی این کشور و شرکتهایی را که نفتکش در اختیار آن میگذارد، تحریم کند.
به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتدپرس، این تحریمها شامل منع موسسههای مالی آمریکا مانند صندوق ضمانت صادرات و واردات این کشور به اعطای خدمات به این شرکتها است. این لایحه پیش از آن که تبدیل به قانون شود باید به تصویب سناى آمریکا برسد.
مجلس سنا نیز طرح مشابهی را در دستور کار دارد و گفته میشود با توجه به نزدیکی تعطیلات پایان سال میلادی، سنا در سال آینده این طرح را بررسی میکند. این مصوبه، قانون منع سرمایهگذاری در بخش انرژی ایران را گسترش میدهد.
این مصوبه مجلس نمایندگان با رای مثبت ۴۱۲ نماینده در برابر ۱۲ رای مخالف به تصویب رسید. این در حالی است که مخالفان این طرح نگرانی خود را از تاثیر منفی جلوگیری از واردات بنزین به ایران اعلام کردهاند.
ران پال، نماینده جمهوریخواه کنگره گفت: تحریمها مردم ایران را در برابر آمریکا متحد میکند. هم زمان دولت آمریکا هم نگرانیهایی را در این باره اعلام کرده است.
جیمز استاینبرگ، معاون وزیر خارجه آمریکا هم هفته گذشته در نامهای به رییس کمیته روابط خارجی مجلس سنا از تلاشهای شدید دیپلماتیک کشورش برای افزایش فشار جامعه بینالمللی علیه ایران خبر داد و از تاثیر منفی تحریمهای احتمالی بر حمایت جهانی از تلاشهای کاخ سفید ابراز نگرانی کرد.
ایران همواره بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود تاکید دارد، اما غرب به رهبری آمریکا سعی دارد این برنامه را غیر صلحآمیز جلوه دهد.
رامین مهمانپرست نیز صبح سهشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در مورد طرح موضوع تحریم از سوی برخی کشورها علیه ایران گفت: این روش کارآمدی نیست و نادرست است. طرح این مسائل اراده ما را برای رسیدگی به حقوق خودمان جدیتر میکند.
مهمانپرست همچنین در پاسخ به این پرسش که از نظر دیپلماتیک در رابطه با تحریمها چه میکنید، گفت: حتما یکی از اقداماتی که ایران انجام میدهد استفاده از ابزار دیپلماتیک احقاق برای حقانیتمان و نادرست بودن تصمیمات کشورهای دیگر در این زمینه خواهد بود.
از سوی دیگر، آمریکا در حالی این اقدام را صورت داده است که غرب به طور مکرر بر ناکارآمدی تحریمها علیه ایران تاکید کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نیز در گزارش اخیر خود درباره برنامه هستهای ایران نوشت: واشنگتن تمام تلاش خود را برای ادامه یک سیاست محدودکننده در قبال ایران به کار گرفته، سیاستی که برخی معتقدند ممکن است تواناییهای هستهای ایران را محدود کند؛ اما این اشتباه است که تصور کنیم ایران هستهای میتواند محدود شود.
این روزنامه آمریکایی افزود: ایده استفاده از سیاست محدودکننده مناسب دولت تهران نیست. اصلا این ایده که حتی دولت ایران به استفاده یا انتقال سلاحهای هستهای اقدام کند، قابل قبول نخواهد بود.
روزنامه انگلیسی گاردین نیز طی تحلیلی با اشاره به تلاشهای آمریکا برای جلب حمایت کشورهای دیگر در تحریم ایران نوشت: ایران تسلیم تحریمها نمیشود. تحریمها شاید قویترین ابزار بینالمللی باشد، اما نبود اراده سیاسی و افتخار ایرانیها به خود مانع موثر شدن این تحریمها میگردد. ایرانیها نمیخواهند کشورشان را ضعیف ببینند و خواهان بازگشت به دوران شکوه و عظمت خود هستند. آنها نمیخواهند شاهد مداخلات دوباره بیگانگان در امور داخلی کشورشان باشند. در نظر آنها برنامه هستهای نماد و پرچم تجدید حیات دوباره ایران است.
گاردین افزوده است: ایران تا سال ۲۰۰۶ در برابر تلاشهای تحریمی آمریکا دو روش را برای جلوگیری از ایجاد اجماع بینالمللی علیه خود در پیش گرفته بود. این کشور از یک سو حمایت گروه نم و کشورهای غیرمتعهد را جلب کرده و از سوی دیگر از حق وتوی چین و روسیه به خوبی در شورای امنیت استفاده کرده است که از این زمان به بعد این استراتژی تا حدودی کارآیی خود را از دست داد و چند قطعنامه علیه ایران تصویب شد. به عقیده گاردین اتحادیه اروپا مهمترین شریک تجاری ایران است و هدف قرار دادن بخش نفت و گاز ایران میتواند به این کشور صدمه بزند، اما اقتصادهای اروپایی نیز از این اقدام زیان زیادی خواهند دید.
یک مقام فرانسوی با اذعان ضمنی به این نگرانی گفت: اگر هرگونه تحریمیعلیه ایران وضع شود باید قراردادهایی که قبلا منعقد شده حفظ شود و همه تلاشها برای حفظ سطح تولید و عرضه نفت ایران ادامه پیدا کند.
در پایان این گزارش تاکید شده است: بدون شدت کافی، هرگونه تحریم جدید علیه ایران بیاثر خواهد بود. اظهار عقیدههای اخیر در سطح جهان علیه ایران شدید تر و تندتر از سالهای گذشته نیست. هیچ تصور و فهم درستی از بن بست موجود وجود ندارد، چیزی که در حال حاضر بیش از هر زمان دیگر به آن نیاز است. جیمز جونز مشاور امنیتی کاخ سفید نیز در گفتوگویی با روزنامه فرانسوی فیگارو درباره اینکه «آیا اعمال تحریم علیه ایران یک راهحل است»، گفت: گفتن چنین چیزی آسان است اما انجام آن دشوار است.
مشاور امنیتی کاخ سفید درباره رویکرد روسیه در خصوص اعمال تحریم علیه ایران گفت: روسیه تاکنون به طور کامل با روش و شیوه ما و همچنین صبر و بردباری ما موافق بوده است، اما هماکنون میداند که صبر و تحمل ما به پایان رسیده و چنانچه ظرف مدت یک ماه آینده و نه بیشتر پاسخی از جانب ایران دریافت نکنیم و ایران موضع خود را درباره برنامه هستهایش اعلام نکند، تغییراتی را در رویکرد خود و در زمینه اعمال تحریم ایجاد خواهیم کرد.
در همین حال،رابرت گیبس سخنگوی کاخ سفید از سیاست باراک اوباما رییسجمهور این کشور در قبال ایران دفاع کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، رابرت گیبس مدعی شد که راهبرد اولیه برای پیشنهاد همکاری با ایران، قدرتهای جهانی را در این مورد متحد کرده است. زمانی که ایران به پیشنهاد غرب پاسخی نداد این پیشنهاد ما سبب شد تا قدرتهای بزرگ با آمریکا همراه شوند.
تحریمهای سوختی آمریکا شکست خواهد خورد
حجتالله غنیمی فرد معاون شرکت ملی نفت ایران گفت: تلاش نمایندگان مجلس آمریکا برای اعمال تحریمهای سوختی علیه جمهوری اسلامی مشکلی ایجاد نخواهد کرد، چون تهران تامینکنندگان بسیاری دارد. غنیمی فرد در گفتوگو با خبرگزاری رویترز اظهار کرد: آنان نمیتوانند موفق شوند. ما فهرست طولانی از تامینکنندگان بنزین داریم. به گزارش ایرنا،معاون شرکت ملی نفت ایران افزود: ما میتوانیم بنزین مورد نیاز خود را دریافت کنیم و مشکلی با اینگونه تحریمها نداریم. رویترز افزود: به گفته تاجران، با وجود افزایش فشار آمریکا بر شرکتهای خارجی که درحال معامله با ایران هستند، واردات از شرکتهایی نظیر شرکتهای تجاری اروپایی «ترافیگورا» و «ویتول»، «پترولیوم» مستقر در کویت و «پتروناس» مالزی ادامه دارد.
ارسال نظر