نمایندگان مجلس قابلیت تخصصی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را به چالش کشیدند
استقبال سرد از معرفی آلیا
دنیای اقتصاد - محمود احمدینژاد باز هم پای یک زن دیگر برای تصدی وزارت آموزشوپرورش را به میان کشید تا مباحث درباره کابینه همچنان باقی بماند. محمود احمدینژاد عصر یکشنبه وزیران پیشنهادی خود را برای وزارتخانههای آموزشوپرورش و نیرو به مجلس معرفی کرد و در این میان باز هم به سراغ یک نماینده زن دیگر رفت و برای این کار هم فاطمه آلیا نماینده دورههای هفتم و هشتم مجلس را برگزید. علی ذبیحی، رییس سازمان تامین اجتماعی هم که برای وزارت نیرو معرفی شده به همراه آلیا از حامیان سرسخت احمدینژاد به شمار میرود. پیش از این سوسن کشاورز برای این وزارتخانه معرفی شده بود که به جهت آنچه نمایندگان آن را کم تجربگی وی میدانستند به او رای اعتماد ندادند. علاوهبر اینکه برخی نمایندگان از عدمرضایت علما درباره حضور وزیر زن در کابینه سخن گفته بودند. اما معرفی فاطمه آلیا، نماینده دو دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش، با واکنشهای متفاوتی از سوی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس روبهرو شد.
جنسیت، اولویت انتخاب وزیر نیست
به گفته رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات، انتخاب وزیر آموزشوپرورش با اولویت جنسیت کار درستی نیست. علی عباسپور تهرانیفرد، در گفتوگو با ایسنا، در ارزیابی خود از انتخاب خانم فاطمه آلیا به عنوان وزیر آموزشوپرورش تاکید کرد: خانم آلیا از نمایندگان خوب مجلس است که فعالیتهای خوبی نیز در دوره هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی دارد. به گفته وی، سوابق موجود حاکی از آن است که اگرچه خانم آلیا سابقه حضور در آموزشوپرورش را دارد؛ اما مدت زیادی است که از آموزشوپرورش جدا شده و در صدا و سیما فعالیت میکند.
نماینده تهران با بیان اینکه در حال حاضر اطلاعات دقیقی از وضعیت کاری خانم آلیا در آموزشوپرورش در دست نیست، تصریح کرد: وی در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی عضو کمیسیون فرهنگی بود و در این دوره در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حضور دارد. عباسپور همچنین خاطرنشان کرد: خانم آلیا عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات نبوده که از نقطهنظر قانونگذاری نسبت به مسائل آموزشوپرورش آشنا باشد، ضمن اینکه اطلاعات موجود در خصوص سوابق وی نشان میدهد که ایشان از ابتدای استخدام در وزارت آموزشوپرورش هیچگاه در سمتهای اجرایی که برای هدایت چنین وزارتخانه بزرگی مناسب باشد، حضور نداشت، اما باید منتظر باشیم تا اطلاعات دقیقتری از شرح سوابق و برنامههای ایشان به دست آید تا نهایتا مشخص شود که وی برای هدایت چنین وزارتخانهای مناسب است یا خیر؟ اگرچه معتقدیم با توجه به پیچیدگیها و گستردگیهای وزارت آموزشوپرورش باید فردی آشناتر و واردتر برای مدیریت این وزارتخانه انتخاب شود. وی با تاکید بر اینکه به نظر میآید اولویت آقای احمدینژاد برای انتخاب وزیر آموزشوپرورش جنسیت است، اظهار کرد: در حالیکه نباید اینگونه باشد، اینکه بخواهیم خانمها را به صحنه اجرایی مدیریت کلان و تراز اول کشور بکشانیم، بحث جداگانهای دارد که خانم دکتر دستجردی به این سمت گماشته شد، اما برای وزارتخانهای نظیر آموزشوپرورش تصمیمگیری با توجه به اولویت جنسیت کار درستی نیست.
مجلس روی اصول خود میایستد
همچنین علی کریمی فیروزجایی، رییس کمیته آموزشوپرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص معرفی خانم فاطمه آلیا به عنوان وزیر آموزشوپرورش، گفت: آنچه مورد تاکید اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات است، ملاکها و معیارهای اصلی راجع به وزارت آموزشوپرورش مانند تحصیلات دانشگاهی مرتبط، آشنایی با اصول تعلیم و تربیت، تجربه اجرایی مرتبط و مدیریت در سطوح مختلف این وزارتخانه و همچنین اشراف کامل به مسائل کنونی آموزشوپرورش است.
وی همچنین تاکید کرد: صرف اینکه بگوییم چون یک نفر برای وزارت آموزش معرفی شده و رای اعتماد نگرفته نمایندگان حتما باید به نفر دومی که برای این وزارتخانه معرفی میشود رای اعتماد دهند، استدلال درستی نیست. طبیعی است که مجلس روی اصول خود میایستد، چراکه در بحث انتخاب وزرا علاوهبر صلاحیتهای عمومی، یکسری مسائل و موضوعات تخصصی آن وزارتخانه مدنظر است، ملاکها و معیارهایی که در خصوص آموزشوپرورش بیان کردم، جزء موارد کلیدی است.
توانمندی آلیا در حد وزارت نیست
سعدا... نصیری قیداری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز با بیان اینکه خانم فاطمه آلیا یکی از نمایندگان خوب گروه خانمهای مجلس است، تصریح کرد: بررسی سوابق خانم آلیا و حضور ایشان در آموزشوپرورش را مطالعه کردم، البته چند سالی است که از آموزشوپرورش خارج شده و در صدا و سیما مشغول به کار است.
به گفته وی، فاطمه آلیا حدود ۲۰ سال در آموزشوپرورش به تدریس مشغول بود، البته اندکی هم در مباحث مدیریتی حضور داشت لیکن این توانمندی و سابقه اجرایی متناسب با ظرفیتها و مشکلات موجود در آموزشوپرورش به عنوان یکی از دستگاههای پیچیده، گسترده، پرجمعیت و سرنوشتساز برای کشور نیست.
تاثیر نظر فقها در رای به وزیر زن
با این حال یک نماینده اصولگرای مجلس هشتم، با بیان اینکه مجلس نسبت به نظر برخی فقها و مراجع بیاعتنا نبوده است، تاکید کرد: بخشی از آرای پایین هر سه وزیر زن معرفی شده به مجلس متاثر از این موضوع بود که سایهای روی رای اعتماد مجلس به آنها انداخته بود. ضمنا خانمها کمتر تاکنون در عرصههای مدیریت استراتژیک بودهاند و همین مساله باعث ایجاد تردید و دودلی در خصوص تواناییهای اجرایی آنها در ذهن نمایندگان میشد. محمدجواد آرینمنش البته افزود: ما باید تلاش کنیم التهابات پس از انتخابات که مردم از آن آزردهخاطر شدند، به طور کلی برطرف شود و فروکش کند. باید مردم را قانع کنیم که مسوولان درصدد حل و فصل مسائل و مشکلات کشور هستند. در این شرایط نباید شائبه تضاد و تعارض بین مجلس و دولت تقویت شود. البته تردیدی نیست که نمایندگان خواستار این بودند که قطار دولت از ایستگاه خارج شود و بتواند مسیر خود را طی کند. اگر همراهی با دولت را به این معنا تلقی کنیم درست است. سعی مجلس هم بر این بود که دولت کارش را آغاز کند؛ چرا که آغاز به کار دولت دهم به معنی توجه به مشکلات و مسائل مردم است.
ارسال نظر