دنیای اقتصاد - عصر دیروز در مراسمی با حضور رییس‌جمهور، سکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سید محمد حسینی سپرده شد. در این مراسم که در ساختمان معاونت سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد، محمود احمدی‌نزاد در سخنانی گفت: بدون‌تردید حوزه عمل این وزارتخانه مهم‌ترین و پیچیده‌ترین مسوولیت‌ها در بین دیگر وزارتخانه‌ها است. ماموریت این وزارتخانه عین ماموریت انقلاب اسلامی است و می‌توان گفت که ماموریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روح حاکم بر ماموریت جمهوری اسلامی ایران است، چراکه انقلاب و نظام اسلامی در خدمت تعالی انسان‌ها است. وی ادامه داد: تنها وزارتخانه‌ای که تمام ماموریت آن مرتبط با انسان و روح انسان و نخبگان است، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌باشد و بسیاری از وزارتخانه‌ها تدارک سخت‌افزار‌ها برای زندگی شاد است، اما این وزارتخانه تمام کارش نرم‌افزاری و فرهنگی است. بنابراین مهم‌ترین وزارتخانه است؛ چراکه مهم‌ترین ماموریت نظام اسلامی فرهنگ است و اگر چنین چیزی نبود نظام اسلامی با دیگر نظام‌ها تفاوتی نداشت. رییس‌جمهور تاکید کرد: اگر بگوییم که همه باید دست به دست هم بدهیم تا این وزارتخانه ماموریت خود را به درستی انجام دهد، سخن بیراهی نگفته‌ایم چرا که ممکن است مردم با محدودیت‌های مالی و اقتصادی زندگی کنند اما انسان نمی‌تواند بدون فرهنگ و اندیشه زندگی کند. به گفته احمدی‌نژاد، از ۲۱ وزارتخانه ۱۹ وزارتخانه در تدارک جسم مردم و دو وزارتخانه و در خط مقدم آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خدمت اندیشه و روح انسان‌ها است که اگر این وزارتخانه موفق باشد، به طور حتم همه ما موفق هستیم.

حرکت بر مبنای برنامه پنجم توسعه

دکتر محمد حسینی گفت: با سرمایه‌های انسانی ارزشمندی که در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور دارند و هنرمندانی که در سراسر کشور هستند، جای هیچ گونه کمبودی نیست. وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم معارفه خود با بیان اینکه باید همت والایی وجود داشته باشد تا با محصولات فرهنگی ـ هنری‌مان، داخل کشور را پوشش بدهیم، ادامه داد: در صورت سهل‌انگاری، تولیدات دیگر کشورها وارد کشور خواهد شد. حسینی ادامه داد: قبل از گرفتن رای اعتماد، جلساتی را با اهالی فرهنگ و هنر داشته‌ام و تا جمعه شب نیز جلسه‌ داشتم. باید افق دید را وسیع در نظر گرفت و بر مبنای برنامه پنجم توسعه نقشه راه را ‌ترسیم کنیم و جلو برویم. وی به حضور رییس‌جمهور در مراسم تودیع و معارفه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و آن را با وجود مشغله‌های ایشان نشانه اهمیت این وزارتخانه دانست.

دعوت به اصولگرایی

صفار هرندی- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کابینه اول احمدی‌نژاد که چندی پیش از سمت خود استعفا داده بود- در این مراسم سابقه‌ دوستی‌اش را با وزیر جدید بیش از ۲۸ سال دانست و خطاب به او توصیه کرد: مبادا به خاطر تعریف دیگران که ممکن است زمانی برعکس آن شود، اصول را زیر پا بگذارید. شما در میان دو سوق‌دهنده به سمت رهایی و لیبرالیسم قرار دارید که یکی شما را هدایت می‌کند که حوزه فرهنگ و هنر را تعطیل کنید و یکی می‌گوید فرهنگ بی‌بندوباری را رواج دهید و در واقع میان دو لبه قیچی مدام تحت‌فشار خواهید بود.

وی با اشاره به زمان شروع مسوولیتش خاطرنشان کرد: افرادی می‌گفتند باید چهار سال دفتر فرهنگ و هنر را بست، اما به یمن نگاه مسوولانه و اعتمادی که در نگاه اهالی هنر برانگیخته شد، این دوره شاهد شکوفایی هنرمندان بودیم. در سال ۸۶ اوج دوران موسیقی را داشتیم و در تئاتر نیز در پایان این دوره میزان اقبال نسبت به چهار سال قبل سه‌برابر شده است.

صفارهرندی با اشاره به حوزه‌های مختلف هنری از پیشرفت‌هایی که در حوزه‌های مختلف انجام شده است، یاد کرد و افزود: در حوزه کتاب زمانی که فعالیت‌مان را شروع کردیم، ۴۲‌هزار عنوان کتاب در سال تولید می‌شد که در سال ۸۶ به ۵۶‌هزار عنوان رسید و در سینما برای اولین‌بار درحالی که کسی توقع نداشت، ۱۲۰ سالن ساخته و بازسازی شد. وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی، پایه‌گذاری جشنواره شعر فجر را از دیگر اقدامات دوران مدیریتش در وزارت ارشاد برشمرد.