گزیده سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ۴سال گذشته
۱۷ فروردین ۱۳۸۵ - متاسفانه حوزه نشر در کشور از وضعیت خوبی برخوردار نیست و اصلاح هر چه سریعتر این حوزه در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیقرار دارد.
کتاب
۱۷ فروردین ۱۳۸۵ - متاسفانه حوزه نشر در کشور از وضعیت خوبی برخوردار نیست و اصلاح هر چه سریعتر این حوزه در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیقرار دارد. ۲۸ مرداد ۱۳۸۵ - همواره تاکید کردهایم که از ادبیات داستانی مبتذل حمایت نخواهیم کرد. ما حامیادبیاتی نخواهیم بود که مایه سرشکستگی کشور است.
۲۲ آبان ۱۳۸۶ - انتشار کتاب «خاطرات دلبرکان غمگین من» بر اثر یک غفلت بوده است. فردی که عامل این غفلت بوده هم از کار برکنار شد و برای اینکه چنین امری بار دیگر تکرار نشود، اقدامات لازم صورت گرفته است.
۲۰ بهمن ۱۳۸۶ - امسال ۱۴میلیارد تومان کتاب از ناشران جهت ارسال به کتابخانههای عمومی، مدارس و مساجد کشور خریداری شد که این رقم بیسابقه بوده در حالیکه سال گذشته کمتر از یک دهم این مقدار خریداری شده بود.
۲۹ مرداد ۱۳۸۷ - هیچ آمار روشن و قابل اتکایی درباره سرانه مطالعه در کشور نداریم.
۲۴ آبان ۱۳۸۷ - آمار و نظرسنجیها نشان میدهد که میزان کتابخوانی در کشور نسبت به گذشته بهتر شده، اما ما نباید به همین میزان نیز دلخوش باشیم و باید فاصله خود با حد مطلوب را مرتفع کنیم.
۲۶ بهمن ۱۳۸۷ - در حال حاضر در بدبینانهترین حالت سرانه مطالعه کشور با احتساب تمام نقاط شهری، روستایی، عشایری و کلان شهرها به بیش از ۵/۱۸ دقیقه رسیده است.
۱۷ خرداد ۱۳۸۸ - طی ۴ سال دولت نهم ۲۱۸هزار عنوان کتاب منتشر شده که نسبت به کل ۲۶ سال ماقبل آن که ۳۰۱هزار عنوان بوده معادل بیش از ۷۲درصد است.
رسانه
۴ مرداد ۱۳۸۵ - احزاب و گروههای سیاسی که قانونی هستند، بهتر است که ارگان فکری داشته باشند... عملکرد حزب مشارکت به گونهای است که این حزب را فاقد صلاحیتهای لازم برای داشتن نشریه میکند. گواه مشخص این هم این است که این حزب در همین مدت تخلفات مطبوعاتی مرتکب شده و به اسم بولتن داخلی، روزنامه منتشر میکند.
۱۹ خرداد ۱۳۸۶ - از رسانهها میخواهم انتقادهای تند خود را با انصاف همراه کنند و از دایره عدالت خارج نشوند و با چشمان بسته قضاوت نکنند.
۳ مرداد ۱۳۸۶ - اطلاعرسانی روزنامههای احزاب متاثر از منویات حزب است. وقتی روزنامهای ارگان حزبی شد، دیگر نمیتواند بگوید من روزنامهای مستقل و آزاد هستم.
۴ مرداد ۱۳۸۶ - دولت سدی بر راه فعالیت احزاب و رسانهها قرار نداده است.
۳ اردیبهشت ۱۳۸۷ - ابتدا که مسوولیت وزارت ارشاد را پذیرفتم این مساله را مطرح کردم که باید تکلیف مقوله مطبوعات اجارهای روشن شود؛ یعنی آن دسته از مطبوعات که خارج از روابط قانونی عمل میکنند باید بسامان شوند.
۲۳ خرداد ۱۳۸۷ - در ابتدای فعالیت در وزارت ارشاد سعی داشتم همکاران و دولتمردان را متقاعد کنم که از انتقادها و برخی تخریبهای مطبوعات دلگیر نشده و این امر را حق رسانهها و کار خبری بدانند.
۱۱ مرداد ۱۳۸۷ - ما باید به رسانههایی که میخواهند قدم درست بردارند کمک کرده و یارانه بدهیم و خوشبختانه در این دوره دهها موسسه که بانیان آن چهرههای خدوم فرهنگی و انقلابی هستند، مجوز گرفتهاند تا وارد عمل شوند.
۲ بهمن ۱۳۸۷ - فعالیت روزنامهنگاران و هنرمندان داخل کشور و نیز حضور شبکه بیبیسی فارسی در ایران با توجه به سابقه انگلیس در آشوب و برانگیختن اقشار علیه یکدیگر غیرقانونی است.
۲ اردیبهشت ۱۳۸۸ - تعداد مجوزهای روزنامهها به طور کلی ۱۵۰ مجوز بوده که ۶۰ مجوز مربوط به دولت نهم است.
سینما و تئاتر
۱۳ خرداد ۱۳۸۶ - من از مریدان هنر مرحوم حسین پناهی بوده و نیز افتخار خدمت و دیدار با خانواده ایشان داشتهام.
۱۹ خرداد ۱۳۸۶ - کارنامه سینمای ایران نسبت بهسال ۸۴ رشد درخشانی داشته و افزایش فروش فیلمها تا ۵۰درصد، نشاندهنده این قضیه است بهطوری که رکورد رجوع تماشاگر به سینما و فروش فیلم در تاریخ سینما در این دوره شکسته شد، اما به نظر میرسد کسانی قصد انتقام گرفتن از این مدیریت فرهنگی را دارند.
۲ شهریور ۱۳۸۶ - در ۲ سال گذشته سالنهای سینمایی از ۲۴۰ واحد به ۲۸۰ واحد افزایش یافته و ۵۰ واحد سینمایی نیز بازسازی و نوسازی شده است.
۵ شهریور ۱۳۸۶ - ما در فیلمهای دارای مجوز اکران، نسبت به دو سال پیش، پیشرفت محسوسی داشتهایم. برخی گونههای مناسب سینمایی داشتند از دور خارج میشدند. فیلم دفاع مقدس دیگر ساخته نمیشد. فیلم کودک و نوجوان مهجور شده بود. فیلم خانوادگی نداشتیم و به جای اینگونه فیلمها، گونههایی از فیلم ساخته میشد که خود آنها هم از نظر یکنواختی، برای بسیار از افراد دل آزار شده بود.
۶ بهمن ۱۳۸۶ - وقتی کل بودجه سینمایی ما معادل دستمزد یک هنرپیشه خارجی برای بازی در یک فیلم است، مگر میتوانیم سینمای مطلوب خودمان را داشته باشیم؟ معلوم است که بودجه سینما باید رشد پیدا کند و پیشبینی ما برای رشد بودجه سینما ۱۱۲درصد بوده است.
۱۰ بهمن ۱۳۸۶ - اگر فیلمی از استانداردهایی که ما معتقدیم، برخوردار نباشد، طبعا باید جلویش را بگیریم. این استانداردها منطبق با هویت اسلامی، اخلاقی و تاریخی ملت ایران است
۲۶ بهمن ۱۳۸۶ - شعار تئاتر برای همه در حال تحقق یافتن است و تئاتر توانسته مشتریان خود را پیدا کند و با این حال سالنهای تئاتری برای حضور تماشاگران کفایت نمیکند.
۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۷ - در دولت قبل یک موج از فیلمهای دختر و پسری راه افتاده بود و مضامین خانوادگی و اخلاقی از این هنر دور شده بود که بخشی از آن سلبی بود و باید جلو آن گرفته میشد.
سیاستهای کلی
۲۸ مرداد ۱۳۸۵ - در خصوص جمعآوری ماهوارههایی که نمای بیرونی دارند، میتوان گفت که این قانون دقیقا به مانند انجام شرب خمر در خانه است. همان طور که میدانید این کار جرم تلقی میشود، اما اگر کسی در خانه خود مرتکب چنین فعلی بشود، هیچ کس نمیتواند او را در خانه مورد مواخذه و پیگرد قانونی قرار دهد.
۸ خرداد ۱۳۸۶ - نقش هنر در دولت نهم بسیار ارزنده و مهم بوده است.
۲۵ خرداد ۱۳۸۶ - از زمان تشکیل دولت نهم تاکنون توجه بسیار زیادی به اصول و مبانی دینی در وزارت ارشاد شده و بودجه فعالیتهای قرآنی این وزارتخانه تا ۱۰ برابر افزایش یافته است.
۲۳ شهریور ۱۳۸۶ - در ابتدای کار ما در وزارتخانه به پروندهای برخورد کردیم که رقم اولیه آن حدود ۳۰۰میلیارد تومان بود که گروهی میخواستند این پول را از بیتالمال، از آن خود کنند. ما تصمیم گرفتیم این پول را از دسترس نااهل خارج کنیم و به صاحبش که دولت بود بازگردانیم.
۱ شهریور ۱۳۸۷ - تمهید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تامین آینده این نظام است و الگوی فرهنگی ما، یک نشانه دائمیدر تقویم نظام جمهوری اسلامیدر این حوزه خواهد بود. اگر هم درگذشته اشتباهاتی رخ داده، در آینده نخواهد افتاد و مطمئن هستم که اجازه کودتای فرهنگی به کسی داده نخواهد شد.
۲۸ مهر ۱۳۸۷ - ملاک ما رعایت قانون است. ما در حوزههای مختلف یکسری قوانین داریم و هر کسی همراستا با این قوانین حرکت کند، هیچ مشکلی نخواهد داشت اما هر کس که قانون را زیر پا بگذارد، خودش هم زیر پا گذاشته میشود.
۱۶ آبان ۱۳۸۷- من شرمندهام، علیرغم همه تلاشهای من و همکارانم برای پاک ساختن عرصه رسانهها و مطبوعات و خبرگزاریها، اگر چه به حمدالله اکثر آنها بر سیاق درست حرکت میکنند، عدهای هستند که نمیخواهند زیر بار بروند و به جان عقیده مردم افتادهاند.
۸ دی ۱۳۸۷ - سالها به غلط بر اساس تفکر روشنفکران برنامهریزی فرهنگی کردهایم، در حالی که این تفکر اشتباه است و باید عامه جامعه را در نظر گرفت.
ارسال نظر