«محمد قهرمانی»، مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری شهید آوینی و مدیرکل روابط عمومی‌سابق وزارت ارشاد

وزارت فرهنگ و ارشاد دولت نهم، در مقام مقایسه با دولت‌های گذشته دستاوردهای خوبی در همه حوزه‌ها داشته است.

در عرصه سینما تعداد فیلم‌های تولید شده به مراتب بیشتر از دولت‌های دیگر بوده است و به لحاظ کیفی در عرصه سینما به نسبت دوره‌های دیگر فیلم‌های بسیار خوبی تولید شده است. در این دوره خانواده‌های متدین و مذهبی که کمتر اقبالی به سینما نشان می‌دادند، شاهد فیلم‌هایی بودند که آن‌ها را به سینما جذب کرد.

فروش فیلم‌های سینمایی نیز رکورد بسیار بالایی داشت و فیلم‌های‌ میلیاردی متعددی در این دوره فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌به چشم می‌خورد که با احتساب فروش نمایش خانگی این تعداد فیلم‌ها چندین برابر می‌شود.

در بحث مسائل عمرانی نیز شاهد بودیم که سالن‌های بسیاری بازسازی شدند و فرهنگسراهایی که در استان‌ها نیمه‌کاره باقی مانده‌اند، به بهره‌برداری رسیدند که همایش‌ها و نمایشگاه‌های بسیاری در این فرهنگسراها برگزار شد و به نظرم این حرکات فرهنگی قابل تقدیر است.

درست است که در زمینه موسیقی ما نتوانستیم موسیقی خوب و قابل اعتنایی که وزیر وقت ارشاد آن را موسیقی فاخر نامیدند، تولید کنیم ولی دستاوردهای خوبی نیز در این زمینه داشتیم. در این دوره کنسرت‌های زیادی برگزار شد که در سالن‌های ورزشی و سرپوشیده با استقبال فراوان مخاطب روبرو بودند. به عنوان مثال در هیچ دوره‌ای مثل این دوره، محمدرضا شجریان نتوانسته بود کنسرت‌های بزرگ برپا کند و مرحمتی که به بسیاری از هنرمندان در این دوره شد، در دوره‌های دیگر اتفاق نیفتاد.

در بخش تئاتر استقبال تماشاگران از تئاترهای اجرا شده، رکورد بالایی داشته است و نمایش‌های ارزشی و خیابانی مختلفی برگزار شد و به جرات می‌توان گفت که سالن‌های تئاتر پر بودند، مگر نمایش‌هایی که با ذائقه مردم همخوانی نداشتند.

همچنین در عرصه کتاب به لحاظ کمی‌و کیفی رشد بسیار خوبی را شاهد بودیم و تعداد ناشران، عناوین کتاب‌ها و کتابخانه‌ها رکورد قابل قبولی را به‌دست‌ آوردند.