چالش بر سر سمت جدید مشایی
متن حکم احمدینژاد برای معاونت اولی رحیم مشایی.
عکس: دنیای اقتصاد، نگار متیننیا
متن حکم احمدینژاد برای معاونت اولی رحیم مشایی. چالش مجلس و دولت این بار بر سر مشایی
جمعی از چهره های اصولگرا از محمود احمدینژاد درخواست کردند از تصمیم خود صرف نظر کند
دنیای اقتصاد- انتصاب مشایی به سمت معاون اولی بار دیگر موجی از اعتراضها را در مجلس و بیرون از آن علیه این انتخاب احمدینژاد به راه انداخته است.
به طوری که حتی حامیان رییس دولت نهم هم در این مورد خاص به رییس جمهور محبوبشان خرده گرفتهاند که چرا فردی را که در دولت گذشته تنش آفرین بود و اجماع زیادی برای برکناری او وجود داشت در دولت دهم نه تنها برکنار نکرده، بلکه او را مشمول ارتقای سمت هم کرده است. حتی روزنامه کیهان هم نتوانسته این تعجیل احمدینژاد را نادیده بگیرد وبا تایید عملکرد داوودی، معاون اول احمدینژاد در دولت نهم درباره رحیم مشایی مینویسد: به نظر میرسد پرسروصداترین تغییری که تاکنون در کابینه دهم رخ داده معاون اولی رحیم مشایی است؛ کسی که در دولت نهم با اظهارات نسنجیده و نابخردانه خویش بارها موجبات ناخرسندی دلسوزان انقلاب را فراهم کرد. بسیاری از اصولگرایان انتظار داشتند رییس جمهور به دلیل رفتار و گفتار انتقادآمیز مشایی او را از کابینه دهم حذف نماید، اما اینگونه نشد. او اکنون فرد دوم کابینه است. این انتصاب بی تردید با مخالفت وسیع نیروهای انقلابی و اصولگرا و انبوه حامیان دکتر احمدینژاد مواجه خواهد شد.
این پیشبینی کیهان زودتر از موعد به وقوع پیوسته است و اندکی پس از انتشار خبر معاونت اولی مشایی بسیاری از نمایندگان اصولگرای مجلس و فعالان سیاسی اصولگرا به این اقدام احمدینژاد اعتراض و به او توصیه کردند تا از این تصمیم خود منصرف شود، اما احمدینژاد روز گذشته با ابلاغ حکم معاون اولی به مشایی بار دیگر نشان داد که به انتقادهای خودی اصولگرایانه توجهی ندارد و همچنان بر مبنای تشخیص خود تصمیم میگیرد. اگر چه این تصمیم شخصی قبل از مراسم تحلیف در مجلس و معرفی کابینه ممکن است با توجه به نارضایتی که نمایندگان از این مساله ابراز کردهاند تبعات قابل توجهی برای احمدینژاد به همراه داشته باشد، به طوری که حتی علی مطهری که سال گذشته این مساله را موضوعی برای طرح سوال از رییس جمهور قرار داده بود این بار هم در واکنش به این اقدام متذکر شده است که برای طرح مجدد سوال از رییس جمهور به جمع آوری امضا خواهد پرداخت.
در همین راستا، عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس هشتم در واکنش به انتصاب رحیممشایی به عنوان معاون اول رییسجمهور گفت: «فکر میکنم اگر این انتصاب انجام نمیشد بهتر بود؛ زیرا در جامعه حساسیتهای زیادی روی آقای مشایی وجود دارد.»
حمید رسایی، نماینده تهران، در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه انتصاب معاونان از جمله اختیارات رییسجمهور است و نیازی به رای مجلس ندارد، افزود:« اما چه خوب بود آقای احمدینژاد در این انتصابها بهویژه انتصاب معاون اول توجه بیشتری نه تنها به مجلس، بلکه به افکارعمومی میکردند؛ زیرا در مورد آقای مشایی حساسیتهایی در جامعه برانگیخته شده است و افرادی نسبت به مواضع و افکار آقای مشایی حساسیت پیدا کردهاند و معترضند که بخشی از این اعتراضات و حساسیتها بجا و درست است.»
همچنین محمد مهدی شهریاری با اشاره به ارادتی که اصولگرایان به احمدینژاد دارند، گفت: بدلیل حساسیت برادران اصولگرا در مورد عملکرد مشایی، آنها از رییسجمهور انتظار داشتند که مشایی را عزل کند نه اینکه در منصب بالاتری بگمارد.
نماینده بجنورد با اشاره به ارتقای سمت اسفندیار رحیم مشایی از ریاست سازمان میراث فرهنگی به معاون اولی رییس جمهور، تصریح کرد: این ارتقای جایگاه آقای مشایی واقعا جای تبریک دارد! محمدمهدی شهریاری در گفتوگو با ایلنا، یادآورشد: با وجود آنکه حساسیتهای بسیاری از سوی اصولگرایان به ویژه اصولگرایان مجلس و حتی روحانیون و علما نسبت به مشایی وجود داشت، انتظار برکناری وی میرفت، اما شاهد ارتقای سمت مشایی در کابینه دولت دهم بودیم. از سوی دیگر سخنگوی فراکسیون خط امام(ره) مجلس با تاکید براینکه انتخاب مشایی بعنوان معاون اول رییس جمهور اعلام جنگ به مجلس بود، تصریح کرد:«استیضاح احمدینژاد و تهیه طرح عدم کفایت او از راهکارهای پیشروی نمایندگان است.»
داریوش قنبری در گفتوگو با «پارلماننیوز»، در پاسخ به سوالی در مورد انتخاب مشایی به عنوان معاون اول بهرغم انتقادات گسترده اصولگرایان و نمایندگان مجلس به او، اظهار داشت:«انتخاب مشایی بعنوان معاون اول از سوی احمدینژاد خلاف جهتگیریهای مجلس و به نوعی اعلام جنگ با مجلس و نمایندگان بود.»
نماینده ایلام ادامه داد: «سوال و استیضاح رییس جمهور از حقوق نمایندگان است و آنها هم اکنون میتوانند به دلیل انتخاب مشایی، معاونان، مسائل مربوط به اداره کشور و حوادث جاری، طرح استیضاح یا طبق قانون عدم کفایت را مطرح کنند.»
سخنگوی فراکسیون خط امام(ره)مجلس تاکید کرد: «مجلس نباید اجازه دهد همچون کابینه نهم فامیلسالاری و نزدیک بودن به حلقه یاران احمدینژاد ملاک انتخاب مدیران باشد.»
قنبری تصریح کرد: «در حال حاضر دولت اقتدار لازم را ندارد که بخواهد از موضع بالا با مجلس برخورد کند؛ مجلس از همین ابتدا باید با قدرت جلوی خیلی از کارها را بگیرد تا دولتی مبتنی بر نظام پارلمانی شکل بگیرد نه اینکه دولت به مجلس زور بگوید.»
همچنین اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در نامهای به رییسجمهور، انتصاب اسفندیار رحیممشایی به عنوان معاون اول رییسجمهور را مورد انتقاد قرار داده و آن را اقدامی عجیب و عجولانه خواندند.
منتظر معرفی علی کردان باشید!
همچنین سایت جهان نیوز هم در گزارشی به این موضوع پرداخته و آورده است: کردان، سعیدلو و محمد رضا رحیمینیز از کسانی هستند که عدم معرفی آنها در میان اعضای اولیه کابینه گمانهزنیها را درباره سرنوشت آنان تقویت کرده است. درباره کردان، به نظر میرسد با توجه به عزم رییسجمهور در بیتوجهی به انتقادات هواداران و دلسوزان، کردان نیز به پست مهمیگمارده شده و این پست به یقین چیزی جدای از دفتر بازرسی رییس جمهور خواهد بود. به طوری که چراغهای سبز گمانه زنیها و احتمالات از هم اکنون کردان را به عنوان یکی از دو معاون قدرتمند رییس جمهور یعنی معاون اجرایی یا معاون نظارت راهبردی در نظر گرفته است.
ارسال نظر