تحلیل عماد افروغ از وضعیت فعلی جامعه ایران:
نگران گسترش بیاعتمادیام
یک چهره اصولگرای منتقد دولت معتقد است رسانه ملی نقش اساسی و نرمافزارانه در ایجاد سلب اعتماد پس از انتخابات داشته و باید به همین دلیل محاکمه شود. عماد افروغ درگفتوگو با ایلنا، در تحلیل خود از سخنان آیتالله هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه تهران با بیان اینکه همان گونه که انتظار میرفت و قابل پیشبینی بود صحبتهای ایشان حول محور وحدت و مبانی اسلام و انقلاب اسلامی بود، اظهار داشت: ایشان بدون اینکه وارد مباحث مصداقی و به طور خاص در مورد شخص خود شوند، بر ضرورتهای امروز جامعه ما اشارهای شایسته داشتند.
وی با بیان اینکه بدون تردید یکی از ضرورتهایی که متاسفانه برخی از اصحاب قدرت نیز متوجه ضرورت آن نیستند، نیاز به بازسازی اعتماد مردم نسبت به نظام و احیای وحدت از دست رفته است، تصریح کرد: امروز شاهد یک سلب اعتماد و افتراق فزآینده در کشور هستیم و به طور خاص من این مسوولیت را متوجه برخی از تفسیرهای غالب از اسلام و جمهوری اسلامی و برخی از رفتارهای صاحبان قدرت و به طور خاص رسانه ملی میدانم.
رسانه ملی واقعا از جایگاه خود خارج شده است
نماینده سابق مجلس تاکید کرد: رسانه ملی در چند سال گذشته واقعا از جایگاه خود خارج شده است و به جای این که یک رسانه ملی فرا قوهای باشد در اختیار یک قوه خاص آن هم با تعبیر خاص خود است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر بخواهم از رشته تخصصی خود بهره بگیرم، باید بگویم احساس میکنم که متفکرانی به نام گرامشی و آدرنو به خوبی میتوانند مسائل رسانهای جامعه امروز ما را تحلیل کنند. گرامشی با مفهوم هژمونی و آدرنو با مفهوم صنعت فرهنگ. افروغ تاکید کرد: آدرنو بحثی در حوزه رسانهها از جمله تلویزیون دارد و معتقد است رسانهها میتوانند ابزار تحمیق تودهها و فریب آنها شوند و در واقع میتوانند ابزار وارونه جلوه دادن واقعیتها باشند.
وی خاطرنشان کرد: امروز متاسفم که بگویم رسانه آقای ضرغامی چنین نقشی را ایفا کرده است و برخلاف توصیه بسیاری از انقلابیون و دلسوزان خواسته یا ناخواسته القای افترا و تشتت کرده است و با بیتوجهی سعی در سلب اعتماد فزآینده داشته است.
افروغ خاطرنشان کرد: باید برای این قضیه چارهاندیشی کرد و یکی از نکات صحبتهای آقای هاشمی این بود که رسانه ملی باید واقعا ملی باشد و یکی از اقتضائات آن، توجه به وحدت و کثرت گروهها و اختلاف دیدگاهها و سلیقههای درون گفتمان انقلاب اسلامی که متاسفانه شاهد آن نیستیم. نماینده مجلس هفتم با تاکید بر اینکه رسانهملی باید متوجه رسالت خود شود، گفت: رسانه ملی باید این عرصه را در اختیار تمام گروههایی قرار دهد که به نوعی نسبت به آنها و نسبت به نیاز و انگیزه آنها و دغدغه انقلابی آنها جفا صورت گرفته است.
این نماینده اصولگرای مجلس هفتم با طرح این پرسش که انتساب انقلاب مخملی به افرادی که التزام آنها به انقلاب اسلامی ثابت شده است، چه جایگاهی دارد؟ خاطرنشان کرد: اگر واقعا معتقدیم که عدهای در کشور انقلاب مخملی به راه میاندازند، باید بدانیم که طرف دیگر انقلاب مخملی نظامات سوسیالیستی شبیه چین و روسیه هستند آیا میپذیریم که نظام کنونی ما شبیه چین و روسیه است؟ اگر این فرضیه را قبول داریم آنگاه میشود در مورد معترضان بحث انقلاب مخملی را به میان کشید.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه تاکید آقای هاشمی بر مساله وحدت و ماهیت جوهره انقلاب و اسلام و جایگاه پیامبر تاکیدی بسیار شایسته بود، خاطرنشان کرد: راهحل رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام بر آزادی حرکت مطبوعات در چارچوب قانون، و اینکه گروهها در چارچوب قانون مجاز به دفاع از حقوق خود باشند، پیشنهاد شایستهای است.
افروغ تاکید کرد: نمیتوان یک طرف را به رعایت قانون دعوت کرد، ولی به کسانیکه زمام قدرت را در دست دارند اجازه فعالیت قانون را نداد، در این صورت مسلم است که اشکال غیرقانونی ظهور پیدا میکند.
وی تصریح کرد: وقتی از محمل قانون عدول میکنیم و یا اجازه فعالیت قانونی به گروههای مختلف نمیدهیم، طبیعتا عدول از قانون افزایش پیدا میکند و حتی به شدت ستیز میافزاید.
وی ادامه داد: چرا اجازه فعالیت قانونی به گروهها نمیدهیم؟ چرا اگر تقاضای راهپیمایی وجود دارد به تقاضای آنها جواب مثبت نمیدهیم تا سره از ناسره تشخیص داده شود و حساب معترضان داخلی از اغتشاشگران و وابستگان به بیگانه شناخته شود.
افروغ پیشنهاد کرد که اجازه فعالیت قانونی معترضین قانونگرا را بدهیم و امنیت راهپیماییها را برقرار کنیم تا سره از ناسره تشخیص داده شود.
چطور ما نسبت به کشتهشدگان کشور خود حساسیت نداریم
این نماینده مجلس هفتم با اشاره به واقعه سقوط هواپیمای C۱۳۰ گفت: در آن زمان ما مجلس هفتم و در کمیسیون فرهنگی اصرار داشتیم دیه شهدای این حادثه پرداخت شود. در موارد اخیر هم کسی باید متولی شود، باید از وقایع اخیر عذرخواهی شود و با دلجویی و ملاطفت، رد مظالم صورت گیرد. وی با طرح این پرسش که چطور ما نسبت به کشتهشدگان و شهدای نقاط دیگر دنیا حساسیت داریم، ولی نسبت به کشتهشدگان کشور خود حساسیت نداریم، گفت: چرا باید نسبت به این مساله اینقدر بیتفاوت باشیم و به فرض این که صرفا یک توهم بوده است، مگر قرار نیست مردمسالاری دینی خود را حتی در مواجهه با یک ذهنیت غلط، وجهه لطیف، دینی و الهی خود را به رخ بکشد. ولی امروز ما شاهد به رخ کشیده شدن این وجهه نیستیم و بلکه شاهد برخوردهای متناقض و دوگانه شدهایم.
افروغ با تاکید بر اینکه اگر از روز اول به مساله شورای حکمیت توجه میشد و به تمام شکایتها رسیدگی میشد شاید امروز شرایط سلب اعتماد فزاینده را شاهد نبودیم، گفت: امروز غبار تردید و دلزدگی به جامعه ما به ویژه نخبگان حاکم شده است، باید در این ارتباط کاری کرد. من نگران سلب اعتماد مردم از حاکمان نیستم ،چرا که به طور طبیعی اگر حاکمان ادای وظیفه نکرده باشد ، باید آنها را کنار گذاشت من نگران تسری سلب اعتماد از حاکمان به حاکمیت و اصل انقلاب هستم.
حساب دولتمردان را به حساب اصل حاکمیت می نویسند
افروغ با تاکید بر اینکه این انقلاب آسان به دست نیامده که آسان به تاراج گذاشته شود، خاطرنشان کرد: اگر رفتار دولتمردان ما مبتنی بر اصل حاکمیت نباشد، خواه و ناخواه این اتفاق به طور طبیعی برای عامه مردم رخ خواهد داد که حساب دولتمردان را به حساب اصل حاکمیت بنویسد و باید تلاش نخبگان و روشنفکران ما این باشد که این اتفاق رخ ندهد.
وی با تاکید بر اینکه باید بین اصل حاکمیت و حاکمان تفکیک صورت بگیرد و بین اصل انقلاب و سیاستها و رفتارهای برخی از دولتمردان در نظام جمهوری اسلامی تفاوت قائل شد، گفت: در این راستا نقش روشنفکران بسیار پررنگتر از بقیه است، متاسفانه صداوسیما نقش اساسی در سلب اعتماد داشته است. باید مسوولان با آن برخورد کنند و معتقدم نه تنها بایستی از جان باختگان و زیاندیدگان دلجویی شود؛ بلکه باید با مسببان سلب اعتماد مردم برخورد قضایی صورت بگیرد. چه رسانه ملی که سلب اعتماد کرده است و چه کسانی که باعث شدهاند خانوادهای ایرانی، عزیز خود را از دست بدهد و چه کسانی که به نام نظام عملی را انجام دادهاند باید شناسایی و مجازات شوند.
این چهره اصولگرای منتقد دولت با بیان اینکه باید رسانه ملی که نقش اساسی و نرمافزارانه در ایجاد سلب اعتماد پس از انتخابات داشته است محاکمه شود، گفت: متاسفانه شاهدیم نه تنها محاکمهای صورت نمیگیرد و اصلاح رفتار را شاهد نیستیم، بلکه روزبهروز رفتارهایی که منجر به سلب اعتماد مردم از سوی حاکمیت میشود، تداوم پیدا میکند. افروغ درپایان تاکید کرد: معتقدم در ادامه پیشنهاد آقای هاشمی میتوان پیشنهادهای دیگری از سوی دلسوزان نظام انقلاب و جمهوری اسلامی مطرح شود.
ارسال نظر