یکشنبه آینده با حضور احمدینژاد و اعضای کمیسیون طرح تحول برگزار میشود:
جلسه ویژه برای لایحه یارانهها
دنیای اقتصاد- به گفته سخنگوی طرح تحول اقتصادی، یکشنبه هفته آینده جلسه مشترکی با حضور رییسجمهور و اعضای کمیسیون ویژه طرح تحول مجلس در نهاد ریاستجمهوری برگزار می شود تا دیدگاههای دولت و مجلس درباره نحوه هدفمند کردن یارانهها به هم نزدیک شود. محمدرضا فرزین در گفتوگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه در جلسه سهشنبه کارگروه تحول اقتصادی دولت؛ وزارت صنایع ۸ بسته پیشنهادی خود را برای حمایت از صنایع در صورت اجرای طرح تحول ارائه کرد، گفت: از جمله این طرحها تقویت نظام استاندارد انرژی مخصوصا برای کالاهای وارداتی و تولید داخل، حمایت از تاسیس نیروگاههای پربازده مثل سیکل ترکیبی و حمایت از صنایع برای تکمیل خط تولید یا جایگزین کردن خطوط تولید برای کاهش مصرف انرژی است. وی اضافه کرد: کارگروه طرح تحول در این جلسه مصوب کرد که این طرحها به کارگروههای تخصصی بازگردانده شده و پس از هماهنگی و اخذ نظر از دستگاههای مربوطه دوباره به کارگروه طرح تحول ارائه شود.
سخنگوی طرح تحول با بیان اینکه در این نشست وزارت رفاه نیز گزارشی از نحوه بازتوزیع منابع حاصل از هدفمند کردن یارانهها در خانوارها را ارائه کرد، افزود: در این گزارش در کنار استفاده از روشهای بازتوزیع نقدی و غیرنقدی، استفاده از پوششهای اجتماعی نیز مورد اشاره قرار گرفت.
براساس آن کمک به تامین مسکن، گسترش بیمههای اجتماعی و دیگر کمکهای اجتماعی در دستور کار قرار میگیرد.
وی همچنین به گزارش خود از وضعیت جلسات نمایندگان دولت با اعضای کمیسیون ویژه طرح تحول اشاره کرد و گفت: بر این اساس مقرر شد یکشنبه هفته آینده جلسه مشترکی با حضور رییسجمهور و اعضای کمیسیون ویژه طرح تحول مجلس در نهاد ریاستجمهوری برگزار شود تا با طرح دیدگاههای دولت و مجلس این دیدگاهها به هم نزدیک شوند. فرزین اضافه کرد: در طول ۷ ماه بررسی موضوع هدفمند کردن در مجلس اشتراکات و تفاوتهایی با لایحه دولت به وجود آمد که به دنبال کم کردن اختلافات هستیم، اگرچه اشتراکات زیادی هم میان نظر دولت و کمیسیون وجود دارد.
تصمیم قطعی نشده است
تشکیل این جلسه در حالی صورت میگیرد که بنا بر مصوبه کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی در مجلس قیمت بنزین و گازوئیل به ترتیب ۲۵۰ و ۸۰ تومان تعیین شد و بر این اساس در صورت تصویب نهایی این تصمیم در مجلس دولت موظف خواهد بود در طول برنامه پنجم توسعه که آغاز آن از سال آینده است، این قیمت را در لوایح بودجه سنواتی در نظر بگیرد و در این صورت سهمیهبندی بنزین را حذف کند، اما هنوز بحث در این خصوص در محافل سیاسی و اقتصادی ادامه دارد و به نظر می رسد حداقل در آینده نزدیک به نتایج نهایی نخواهد رسید.
در این زمینه معاون هماهنگی و برنامه ریزی ستاد مدیریت مصرف سوخت دیروز اعلام کرد که بهرغم تشکیل جلسات زیاد هنوز هیچ گونه تصمیمگیری قطعی درباره تغییر سهمیهبندی بنزین صورت نگرفته است. عبداله جلالی در گفتوگو با خبرگزاری فارس افزود: در قانون بودجه سال ۸۸ به طور صریح قیمت عرضه بنزین و سهمیه آن اعلام شده، به گونهای که قیمت هر لیتر بنزین سهمیهای را ۱۰۰ تومان اعلام کرده است. همچنین، قانون بودجه سال ۸۸ عنوان کرده است میزان سهمیه بنزین باید از تولید داخلی مشخص شود و از طرف دیگر عنوان میکند که بنزین وارداتی فقط باید به قیمت آزاد عرضه شود.
جلالی با اشاره به اینکه مصرف روزانه در کشور در حدود ۶۲ تا ۶۳میلیون لیتر است و تولید داخلی حدود ۴۴میلیون لیتر را تشکیل میدهد، تصریح کرد: اگر بخواهیم راهکار دیگری را در نظر بگیریم، ابتدا باید صرفا به بحثهای کارشناسی تکیه شود تا مشخص شود در کدام بخش سهمیهها تغییر یابد.
وی افزود: با توجه به اینکه تا کنون جلسات زیادی گذاشته شده تنها کارشناسان دیدگاههای خود را اعلام کردهاند و هیچگونه تصمیمگیری قطعی در این باره نشده است.
جلالی با اشاره به اینکه راهکارهای متعددی برای سهمیهبندی در نیمه دوم سال وجود دارد، خاطرنشان کرد: یک راهکار آن است که سهمیهها کاهش یابد ولی راههای دیگری نیز وجود دارد که باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای سهمیهبندی دولت پیشقدم شد و اعلام کرد سازمانهای دولتی باید از بنزین آزاد استفاده کنند، اظهار کرد: سهمیهبندی باید مدیریت و مشخص شود که کدام بخشها از سهمیه آزاد استفاده و کدام بخشها از سهمیهبندی استفاده نمایند، قصد داریم در جلسات آینده از کمیسیونها و کارشناسان مجلس نیز دعوت کنیم که آنها نیز به طور کامل واقف به موضوع باشند و بدانند که دولت در مضیقه است.
سهمیه بنزین نباید تغییر کند
در همین حال یک عضو کمیسیون انرژی مجلس معتقد است با توجه به مشکلات مردم و وضعیت جهانی باید سهمیهبندیها به روش موجود ادامه یابد تا به مرور زمان یک روش دائمی به جای سهمیهبندی بنزین در نظر بگیریم. مجید ناصرینژاد در گفتوگو با فارس با اشاره به مصوبه مجلس در باره عدم پرداخت یارانه به واردات بنزین تصریح کرد: نظر مجلس در این باره این است که از ابتدای سال ۸۸ باید سهمیهبندی بر اساس تولید داخلی انجام میگرفت؛ یعنی هر میزان که تولید داخلی داشته باشیم، همان مقدار را به عنوان سهمیهبندی بنزین در حدود ۵۰ تا ۶۰ لیتر بدهیم و واردات را به صورت آزاد و قیمت تمام شده خلیج فارس به مردم عرضه کنیم.
وی افزود: به نظر من دولت به خاطر مردم زیر بار این مصوبه نرفت، گرچه کار خلاف قانون انجام داده است، اما این کار به نفع مردم بوده است.
ناصری نژاد گفت: به نظر میآید دولت برای ادامه این روش سهمیهبندی به مجلس متممی ارائه کند. اما باید در نظر داشت که دولت با آوردن متمم نمیتواند مصوبه مجلس را تغییر دهد.
احتمال کاهش سهمیه بنزین به ۵۰ تا ۶۰ لیتر
از سوی دیگر یک عضو دیگر کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به مصوبه مجلس در خصوص عدم پرداخت یارانه بنزین می گوید با این مصوبه احتمال کاهش سهمیه ۱۰۰ لیتری خودروهای شخصی به ۵۰ تا ۶۰ لیتر وجود دارد.
حسین نجابت در گفتوگو با فارس در خصوص راهکاری برای سهمیهبندی بنزین در شش ماه دوم سال اظهار کرد: آنچه را که میتوانیم برای شش ماه دوم سال انجام دهیم، این است که سهمیهها را تعدیل کنیم. راهکارهای این تعدیل نیز کاهش سهمیه و تغییر قیمت است.
چارهای جز کاهش سهمیههای سوخت نداریم
اما در این میان یک مقام نفتی تعیین قیمت ۲۵۰ تومان برای هر لیتر بنزین برای امسال و سال آینده را رقمی قابل پذیرش دانست. مهران امیر معینی، مدیر پژوهش موسسه مطالعات بینالمللی انرژی در این زمینه گفت: ممکن است بنزین ۱۰۰ تومانی در حال حاضر شرایط خوبی برای مردم به همراه داشته باشد، ولی در صورت بحران همه جامعه آسیب میبینند؛ چرا که مجبور به افزایش قیمتها هستیم.
وی در گفتوگو با ایسنا، همچنین درباره سهمیههای بنزین در شش ماهه دوم سال با اشاره به محدودیت تولید داخل و واردات اظهار کرد: راهکار اصلی در این زمینه سهمیهبندی تولید ۴۵میلیون لیتری بنزین داخلی و این به این معنی است که چارهای جز کاهش سهمیههای سوخت نداریم.
ارسال نظر