مصوبه برداشت دولت از حساب ذخیره خلاف قانون بود

به دنبال ایجاد حاشیه امن برای رسانه‌ها جهت انتقاد و ایفای نقش نظارتی هستیم. رییس سازمان بازرسی کل کشور در سومین گردهمایی دانشجویان فعال ایرانی خارج از کشور با اشاره به لزوم توجه و احترام به قانون اظهار کرد: اگر تمام دولت و مجلس علیه تصمیمات سازمان بازرسی کل کشور تبلیغ کنند، ما از مرز قانون فراتر یا عقب‌تر نمی‌رویم و مصلحت‌سنجی نمی‌کنیم. ما نظارت می‌کنیم تا قانون خوب اجرا شود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی با اشاره به شرح وظایف و جایگاه قانونی سازمان بازرسی کل کشور گفت: حرفی که سازمان بازرسی می‌زند باید کامل و تمام باشد. نباید گزارشی از سازمان بازرسی بیرون بیاید مگر اینکه هیچ‌کس نتواند بالاتر از آن حرفی بزند.

وی ادامه داد: حرفی نمی‌زنیم که بعدا پس بگیریم و این را نقطه ضعفی برای سازمان می‌دانیم که حرفی را بزنیم و بعد بخواهیم آن را جرح و تعدیل یا اصلاح کنیم. پورمحمدی لزوم توجه به مقررات و قانون‌گرایی را یادآور شد و افزود: سازمان بازرسی کل کشور اجازه نمی‌دهد از مرز قانون، کوچکترین عدولی به وجود بیاید. حال قانون می‌خواهد خوب باشد یا بد. به سود دستگاه یا شهروند باشد یا علیه آن. وی تصریح کرد: از این جهت سختگیری را اعمال کردیم و برخی این را به مزاحمت، آزار یا گزندی به فعالیت‌های دولت تعبیر کردند.

رییس سازمان بازرسی در ادامه لزوم توجه و احترام به قانون اظهار کرد: اگر تمام دولت و مجلس علیه تصمیمات سازمان بازرسی کل کشور تبلیغ کنند، ما از مرز قانون فراتر یا عقب‌تر نمی‌رویم و مصلحت‌سنجی نمی‌کنیم. ما نظارت می‌کنیم تا قانون خوب اجرا شود.

وی تصریح کرد: ما در سازمان بازرسی کل کشور به جد دنبال این هستیم که جایگاه قانون در کشور تثبیت شود. حتی از مجلس هم در چند مورد انتقاد جدی کردیم، چیزی خلاف قانون وضع کردند و به دولت اجازه برداشت از حساب ذخیره ارزی دادند. وقتی حرف قانون پیش می‌آید همه باید در قبال آن متعهد و مستلزم باشند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور اعتقاد به نگاه کارشناسی را از دیگر سیاست‌های این سازمان عنوان کرد و گفت: در شرایطی که همه به خود حق می‌دهند که هرگونه نقد، اعتراض و اشکال‌گیری غیرکارشناسی و غیرمستند ارائه کنند ما به شدت به نگاه کارشناسی معتقد و پایبند هستیم و به دقت و وسواس در هر موضوع که به لحاظ قانونی با سازمان بازرسی کل کشور مرتبط است سعی می‌کنیم از ظرفیت کارشناسی کشور استفاده شود.

در موضوع دوشغله‌ها با همه توان ایستادیم

وی تصریح کرد: این موضوع با توجه به رشد سریع شایعه که یکی از آسیب‌های روانی جامعه است از اهمیت زیادی برخوردار است. رییس سازمان بازرسی کل کشور با ارائه مثالی در این زمینه اظهار کرد: در موضوع دوشغله‌ها با همه توان ایستادیم و دیدیم که مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را تصویب کرد.

پورمحمدی ارتقای فرهنگ نظارت‌پذیری را از دیگر برنامه‌های سازمان بازرسی کل کشور برشمرد و افزود: مجموعه کارکنان و دستگاه دیوانی و اداری کشور، خیلی نظارت‌پذیر نیستند. البته این که می‌گویم نسبی است یعنی در سطح مطلوب نیستیم باید صمیمانه، جدی و واقع‌بینانه اشکالات را ببینیم و اگر نخواهیم آنها را متوجه شویم دیر زمانی نخواهد شد که کار از کار گذشته باشد.

وی همچنین اظهار کرد: طبق قانون جدید سازمان بازرسی کل کشور، دنبال راهی هستیم که یک حاشیه امنی را برای رسانه‌ها جهت انتقاد کردن فراهم کنیم تا رسانه‌ها بتوانند با قدرت بیشتری نقش نظارتی‌شان را اعمال کنند. پورمحمدی در بخش دوم سخنان خود و در پاسخ به سوالی مبنی بر نظارت سازمان بازرسی کل کشور در انتخابات اخیر اظهار کرد: طبق تفسیر شورای نگهبان، سازمان بازرسی کل کشور هیچ وظیفه‌ای در موضوع انتخابات ندارد و این البته فقط مربوط به انتخابات اخیر نبود، بلکه شامل انتخابات قبل هم می‌شد. البته یک بخش در حاشیه انتخابات است که موضوع استفاده از امکانات دولتی له یا علیه کاندیداهاست که این جرم است و در این مورد پرونده‌هایی را به دادگاه فرستادیم و برخی را هم پس از تکمیل خواهیم فرستاد.

باند مافیا را قبول ندارم

رییس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به اینکه «شما می‌خواهید کار کنید اما مافیایی در کشور مانع از پیشبرد اهداف شما و سایرین می‌باشد»، اظهار کرد: ملت و انقلاب ایران را کسی کوچک فرض نکند. باند مافیا را قبول ندارم. اگر قوی عمل نکنم خلافکار آماتور هم می‌تواند خلل وارد کند. این ضعف ماست نه قوت آنها. نظارت دقیق، برنامه‌ریزی صحیح و اراده جدی می‌خواهیم. باید باانگیزه و باروحیه باشیم و این فراز و فرودهای اجتماعی در هر جامعه‌ای وجود دارد. هنر جامعه موفق، آن است که با تدبیر، قدرت عبور از موانع را دارد و به تعبیر شهید بهشتی(ره) سعی کنید اگر با موانع مواجه می‌شوید متوقف نشوید.

بزرگترین معبر انتقال مواد مخدر جهان هستیم

پورمحمدی در پاسخ به سوالی درخصوص ترانزیت مواد مخدر از ایران و سود گروه‌های پ ک ک و پژاک از تجارت این مواد، اظهار کرد: ایران کشور بزرگی است که راه‌ها و معابر رسمی و غیررسمی زیادی دارد. دومین کشور مهاجرپذیر دنیا و بزرگ‌ترین کشور دارای اتباع غیرقانونی در دنیا هستیم. حدود ۸هزار کیلومتر مرز داریم و با ۱۵ کشور همجواریم. بزرگترین معبر انتقال مواد مخدر جهان هستیم چون افغانستان در همسایگی ایران است. راه حل اصلی در این زمینه نظارت همه‌جانبه بر مرزها است. البته روش‌های سنتی را قبول ندارم. باید از روش‌های جدید که در دنیا اعمال می‌شود و هزینه‌های کمتر و قابلیت‌های بیشتری دارد استفاده کرد.

چند پرونده بزرگ از منسوبین

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد یک‌میلیارد دلار که معلوم نشد چی شد؟ گفت: با دیوان محاسبات تقسیم کار کردیم و در کار هم دخالت نمی‌کنیم. این موضوع را دیوان محاسبات تعقیب می‌کند و ما هم کمک می‌کنیم. رییس سازمان‌ بازرسی ‌کل کشور در پاسخ به این سوال که آیا اگر تخلفی از مسوولان یا یکی از خانواده‌های آنان ببینید چشم‌پوشی می‌کنید؟ گفت: بنای ما این است که به صورت جدی آن را تعقیب کنیم و همین حالا هم چند پرونده بزرگ از منسوبین را در دست تکمیل داریم که پس از تکمیل به دادگاه می‌فرستیم.