انتقاد شدید رییس جمهور و رییس قوه قضائیه از آلمان

احمدی‌نژاد: دستگاه قضایی آلمان فاسد است

هاشمی شاهرودی: قضات و ضابط دادگاه الشربینی محاکمه شوند. دنیای اقتصاد- سران قوای مجریه و قضائیه کشور از دستگاه قضایی آلمان به شدت انتقاد کردند. رییس‌جمهور با اشاره به ماجرای شهادت مروه الشربینی خواستار تحریم آلمان توسط شورای امنیت شد و گفت: این ماجرای تاسف‌بار سندی بر فساد دستگاه قضایی این کشور و رسوایی سازمان ملل متحد است. رییس قوه قضائیه نیز گفته است که قاضی و افراد دیگری که در این جنایت دخیل بوده‌اند باید محاکمه شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدی ‌نژاد در آغاز نشست دیروز هیات دولت این ماجرای تاسف ‌بار را چنگ و دندان نشان دادن به اقلیت‌ها توصیف کرد و افزود: در این مساله قاضی، ‌هیات منصفه و دولت آلمان باید پاسخگو باشند.

رییس‌جمهور نقض حقوق شهروندی در آلمان را مورد نکوهش قرار داد و تاکید کرد: رفتاری که این کشور و غالب کشورهای غربی در قبال این ماجرا می‌کنند، مانند رفتارشان در قبال کشتار مردم بی‌گناه در غزه است که می‌نشستند و به کشتار مردم فلسطین می‌نگریستند و در پایان مردم فلسطین را هم محکوم می‌کردند. احمدی‌نژاد با اشاره به حمله مسلحانه به همسر مروه الشربینی که در حال دفاع از همسر خود بود، افزود: در حالی که دفاع از حریم شخصی و همسر در همه قواعد بین‌المللی حقی قطعی به شمار می‌رود، آنها با همسر این فرد چنین برخورد می‌کنند و با وقاحت می‌گویند چرا می‌خواهی از همسر خود دفاع کنی؟ وی عکس‌العمل متناقض غرب و به ‌ویژه کشورهای اروپایی در دفاع از حقوق بشر را در عرصه‌های مختلف تاسف‌بار توصیف و تصریح کرد: وقتی عده‌ای در تهران با حرکتی مشکوک و هماهنگ‌ شده به خیابان‌ها می‌آیند و اموال عمومی را آتش می‌زنند، مدعیان حقوق بشر پیدا می‌شوند، اما وقتی یک زن بی‌گناه در دادگاه آلمان وحشیانه قطعه قطعه می‌شود، از کسی صدا در نمی‌آید. رییس‌جمهور با اشاره به ادعای کشورهای غربی در خصوص قدرت دستگاه‌های امنیتی‌شان تاکید کرد: برخلاف این ادعا می‌بینیم، فرد به داخل صحن دادگاه می‌آید و نه با یک ضربه چاقو بلکه با ۱۸ ضربه این زن بی‌گناه را آن هم جلوی چشم قاضی و هیأت منصفه و پلیس قطعه قطعه می‌کند، آیا این معنایی جز هماهنگ بودن چنین برنامه‌ای دارد؟ احمدی‌ نژاد با بیان این که چنین جنایتی حتما و قطعا هماهنگ شده است، گفت: در قبال این قضیه عکس‌العملی از دولت آلمان ندیدید، از اوباما هم چیزی مشاهده نکردیم، از معاونش و سران اروپا و آقای دبیر کل سازمان ملل متحد نیز چیزی ندیدیم، اما آنها بدانند که این ماجرا به حسابشان نوشته شده است و ملت‌ها رهایشان نمی‌کنند.

رییس‌جمهوری اسلامی ایران خواستار محکومیت آلمان در شورای امنیت شد و افزود: ما می‌خواهیم شورای امنیت آنها را محکوم و تحریم کند، چطور وقتی در یک کشور مخالف آنها اتفاقی یک هزارم این ماجرا می‌افتد، قطعنامه می‌دهند و فریاد می‌زنند، اما در کشور خودشان حقوق ابتدایی مردم را هم نادیده می‌گیرند. وی با بیان اینکه مروه‌الشربینی به عنوان شاکی و مظلوم به دادگاه آلمانی مراجعه کرده بود و طبق قواعد بین‌المللی باید به شکایت او رسیدگی دقیق می‌شد، افزود: اما دیدیم که مساله در این جا معکوس است و به حق مظلوم رسیدگی نمی‌شود، البته باورمان این است که این به اندیشه مادی نظامات برخی کشورهای اروپایی برمی‌گردد که در خود برتربینی گرفتارند. رییس ‌جمهور با اشاره به اینکه اندیشه انسانی از منظر این نظامات به دو دسته تقسیم شده‌اند، گفت: یک دسته خودشان هستند در طبقه بالاتر و با حقوقی ویژه و دسته دوم هم باقیمانده مردم‌ هستند که از نگاه آنها برده‌اند.

وی افزود: امروز دولت آلمان مثل برده‌داران عمل می‌کند و در قبال این جنایت، لبخند می‌زند و اظهار تاسف هم نمی‌کند. احمدی‌ نژاد با تاکید بر این که ملت‌ها از این مساله به راحتی نخواهند گذشت، تصریح کرد: ما هستیم و ملت‌ها نیز هستند و این مساله را پیگیری می‌کنند تا این حقوق احیا شود و آنها نیز بدانند این ماجراها موج بیداری و خداخواهی ملت‌ها را خاموش نخواهد ساخت.

رییس‌جمهور با اشاره به رفتار دولت فرانسه در برخورد با زنان محجبه نیز گفت: در فرانسه گشت گذاشته‌اند تا روسری را از سر زنها بکشند، همان کاری که ولیده بی‌غیرت آنها ۷۵ سال پیش در تهران خواست انجام دهد، اما شکست خورد.

وی با اشاره به اینکه مروه الشربینی به عنوان یک دانشجوی دکترا مهمان آلمان بوده است، گفت: اینهایی که به مهمان خارجی احترام نمی‌گذارند، ببینید چه بلایی سر خود شهروندان آلمانی می‌آورند، بالاخره هر دستگاه حکومتی در برابر مهمان خارجی خودش را حفظ می‌کند و رفتار محترمانه‌تری دارد. رییس‌جمهور با بیان اینکه باید مهم‌تر از این مساله، به وضع شهروندان آلمانی هم فکر کنیم، گفت: این مساله باز هم نشان داد که دولت‌های آلمان ۶۰ سال پی در پی است که مردم خودشان را تحقیر می‌کنند و در راستای منافع صهیونیست‌ها گام برمی‌دارند. رییس‌‌جمهور در پایان خواستار محاکمه پلیس و قاضی دادگاه آلمانی و رسیدگی حقوقی سریع به این ماجرای تاسف‌بار شد. بر اساس این گزارش، هیات دولت در این جلسه رسیدگی به بندهای دیگری از برنامه پنجم توسعه و عدالت در حوزه علم و فناوری را ادامه داد. از سوی دیگر، رییس قوه قضائیه در جلسه مسوولان عالی قضایی با بیان ابعاد فاجعه قتل خانم محجبه مصری در محیط دادگاه آلمان گفت: این یک فاجعه حقوقی در دنیاست که همه دادگستری‌ها و قضات آزاده دنیا بایستی با محکوم کردن این اقدام غیرقانونی از دادگستری آلمان، به‌دلیل امساک و جلوگیری از اتفاق این فاجعه، اعاده حیثیت کنند. به گزارش ایسنا،‌ آیت‌ا... هاشمی شاهرودی این اقدام را ننگی بر چهره نظام قضایی آلمان خواند و افزود: محیط دادگاه نه تنها بایستی محیطی امن برای طرفین باشد، بلکه فلسفه وجودی دادگاه، دفاع از مظلوم، احقاق حقوق شهروندان و تامین امنیت برای آنان است. رییس قوه قضائیه با بی‌سابقه خواندن این اقدام فجیع اظهار کرد: دادگاه آلمان بر اساس وظایفی که بر عهده داشته به جای اینکه علیه ضابط و جانیان این جنایت اقدام کند، ده روز این جنایت را مخفی نگاه می‌دارد که در نهایت خون این زن مظلوم باعث رسوایی آنان گردید. هاشمی شاهرودی افزود: حتی در محیط دادگاه در یک اقدام بی‌سابقه، ضابط قضایی، همسر این خانم را که در دفاع از خانمش اقدام کرده بود، با گلوله مورد اصابت قرار می‌دهد و فضا را برای جانی مهیاتر می‌کند. رییس قوه قضائیه با بیان اینکه قاضی و اشخاص دیگری که در این جنایت دخیل بودند، باید محاکمه شوند، افزود: چه معنا دارد که در فضای دادگاه که باید امنیت شهروندان را حفظ کند و حقوق آن‌ها را بگیرد، زنی با ضربات چاقو قطعه قطعه شود و مانع دفاع همسر این خانم شوند. این عمل در واقع همان امساک مقتول است و یک نوع شرکت در جنایت محسوب می‌شود.

هاشمی شاهرودی با ناامن خواندن این نوع دادگاه‌ها گفت: به نظر من قضات و ضابط این دادگاه باید محاکمه شوند و این نوع دادگاه‌ها که نمی‌توانند مانع تجاوز متجاوزان شوند، نمی‌توانند احقاق حقوق مظلومان را کنند. رییس قوه قضائیه افزود: در این شرایط باید قضات و حقوقدانان کشورهای اسلامی با حساسیت بیشتری نسبت به این اقدام اعتراض کنند و کنفرانس بین‌المللی کشورهای اسلامی، اجلاس دادستان‌های کشورهای اسلام و ستاد حقوق بشر در ایران اقدام مناسبی را در این راستا انجام دهند.