امامی کاشانی در خطبههای نمازجمعه تهران:
حوادث پس از انتخابات برای کشور عزا بود
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه همه باید مراقبت کنند که در جامعه اسلامی اضطراب ایجاد نشود و آرامش بر آن حاکم باشد، گفت: جامعه وقتی سعادتمند است که عدالت در آن باشد و جامعه اسلامی وقتی میتواند عدالت را پیاده کند که همدلی و همرنگی بین امت اسلامی وجود داشته باشد. اگر حقوق در بین امت اسلامی رعایت شود، این کمک بزرگی به اجرای عدالت میکند. در غیر این صورت اگر حکومت بخواهد در میان دلهای از هم گسسته عدالت ایجاد کند، امکانپذیر نیست. به گزارش ایسنا، آیتا... امامی کاشانی در خطبههای اول نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به آیاتی از قرآن و احادیثی از معصومین، افزود: آنچه در میان جامعه اسلامی اساس است، اخلاق است، و اقتصاد و سیاست در فرع قرار دارند. لقبهای زشت دادن و با الفاظ زشت راجع به افراد حرف زدن جامعه را میلرزاند. ما نمیدانیم در درگاه خدا چه کسی بزرگ و عزیز است، چطور میتوان گفت من از آن فرد بهترم یا جمعیت ما از جمعیت آنها بهتر است؟
این عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه یادآور شد: در همین انتخابات که در یک کشور ۷۰میلیونی، ۴۰میلیون رای دادند، این جمعیت همه در یک صف بودند، یک دل بودند و برای سعادت مملکت حرکت کردند. هر چهار کاندیدا هم همین روحیه را داشتند، بنابراین ما بهتریم یعنی چه؟ اگر بگوییم ما بهتریم وای بر دنیا و آخرتمان. افراد با خدا رابطه دارند. رابطههای با خدا را چه کسی میتواند بفهمد؟
وی با اشاره به انتخابات اخیر ریاستجمهوری، افزود: اگر جامعه عیب کسی را بگوید، به خود جامعه برمیگردد، جامعه را ساقط میکند و ملت را کوچک میکند. ببینید چه چیزهایی برای ما در دنیا گفتند؟! البته دشمن مترصد این است که در ما عیب پیدا کند و بعد بگوید ملت ایران و جمهوری اسلامی چنین و چنان است. این هبوط و سقوط مربوط به کشور و ملت است. پس جامعه را متشنج و مضطرب نکنید.
وی افزود:۴۰میلیون پای صندوقها رفتند، اما در کنار آن حوادث بسیار تلخی نیز پیش آمد که برای کشور غمناک و عزا و برای دشمن جشن و سرور بود. اینجا داستانی رخ داد. تکه تاریخی در ۲۲ خرداد ۸۸ پیش آمد و این قطعه تاریخ درس است.
به گزارش ایسنا، امامی کاشانی خاطرنشان کرد: نکته اول این است که حضور گسترده مردم ممکن است، اما باید دید چه عواملی این سرور و نشاط را در جامعه ایجاد میکند؟ یکی از این مسائل تنوع کاندیداها است. بنابراین تنوع یکی از راههای افزایش مشارکت است. تذکر و رهنمودهای مقام معظم رهبری هم در مقاطع مختلف بسیار موثر بود. در جامعهای مثل ایران که مردم بیدارند و میدانند دنیا چشمش به این کشور است، این عوامل مختلف دست به دست هم داد و چنین پیش آورد. باید این را برای دورههای بعد و انتخابات مجلس ادامه داد. باید توجه کنیم چه چیزی نشاط و حضور جامعه را بیشتر میکند.
امام جمعه موقت تهران، با اشاره به وقایع پس از انتخابات، تصریح کرد: تاریخ نشان داد که دشمن فرصتطلب است، از فرصتها استفاده و کار خود را میکند، چند نفر را از منافقین به کار میگیرد و ملت را به جان هم میاندازد. پس باید دشمن را خوب شناخت. در این میان ضرورت رهبری امر مهمی است، ایشان در روز ۱۳ رجب مطالب راهبردی بیان کردهاند که ضرورت رهبری در اسلام را نشان میدهد. ایشان گفتند دوست و دشمن را باید شناخت. این ۴۰میلیون دشمن نیستند بلکه دشمن کسی است که از آمریکا و انگلیس پول گرفته تا غائله راهبیاندازند. توجه به اینکه جامعه باید چطور کارش را پیش ببرد که دشمن نتواند کاری کند، بسیار مهم است. وی با اشاره به تجارب خود در شورای نگهبان و برگزاری انتخابات، تصریح کرد: گاهی آقای مهندس موسوی که رییسالوزرا بودند و اشخاص از شهرستانها به ایشان مراجعه میکردند، درباره انتخابات از من سوال میکردند و من به ایشان توضیح میدادم. به قوه مقننه و مجلس میگویم از این قضایا تجربه بیاندوزید و هر جا فکر میکنید قانون مشکل دارد، قانون را اصلاح کنید تا در آینده این مسائل رخ ندهد. همه جای دنیا اینطور است که عدهای در انتخابات میبرند و عدهای نمیبرند، اما معمولا این افراد دیگر پیگیری و دنبال نمیکنند؛ بعضی دنبال کردنها نکتههایی قانون و اخلاقی در بر دارد که میتوان آن را حل کرد. امامی کاشانی یادآور شد: اگر قوه مقننه چنین تصویب کند که چارچوب مناظرهها و تبلیغات چه باشد، همه میدانند قانون چیست، اما اگر چارچوبها مشخص نبود و در مناظرهای به کسی توهین شد، طبیعی است طرفداران آن فرد عصبانی میشوند.
اگر قرار است مجلس چیزی در این باره تصویب کند، باید به نحوی جامع باشد که ناملایمات به صفر برسد. وی تاکید کرد: مسلما باید از آنچه آرامش کشور را حفظ میکند، غفلت نکنیم و به آن توجه کنیم.
ارسال نظر