آیت‌ ا... جنتی: انتخابات واقعا سالم بود

عکس: ایرنا

محض رضای خدا برادری‌ها را بر هم نزنید

از دستگیرشدگان اخیر کم‌کم اعتراف گرفته می‌شود

کارمندان بازداشت شده‌ سفارت انگلیس، محاکمه می‌شوند. دنیای اقتصاد- دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه حداکثر دقت در بررسی شکایات مربوط به انتخابات اخیر در کشور صورت گرفت، گفت: ما در این انتخابات هر کاری که می‌توانستیم انجام دادیم و به واقع این انتخابات واقعا سالم بود و هیچ اشکالی نداشت. به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌ا... احمد جنتی، خطیب نماز جمعه تهران در خطبه‌های نماز جمعه دیروز تهران با اشاره به ایام اعتکاف گفت: این ایام، ایام استجابت دعاست و نباید از ادعیه این ماه غفلت شود.

دبیر شورای نگهبان در ادامه با تبریک به ملت ایران به مناسبت حضور پرشور در صحنه انتخابات ریاست جمهوری، ادامه داد: شما ملت ایران به طور بی‌سابقه آمدید و طرف صندوق‌ها رفتید و دوستان را شاد و دشمنان را ناامید و مایوس ساختید. از همه کسانی که در این حماسه نقش داشتند تشکر می‌کنم و در درجه اول مقام معظم رهبری که با رهنمودهای ارزنده همه را به شرکت در این عرصه دعوت کردند. وی با تقدیر از بسیجیان و رسانه ملی در خصوص انتخابات، گفت: شکر این نعمت همین تقدیرهاست؛ انتخابات تمام شد و مردم ما خوشحال شدند ولی گویا دشمن نتوانست این خوشحالی را ببیند و تلاش کرد زهری در کام شما بچکاند که خوشی را زیر سوال ببرد.

جنتی با بیان اینکه باید دوردست و اهداف اتفاقات اخیر را ببینیم به عملکرد انگلیس در انتخابات ایران اشاره کرد و اظهار داشت: این‌ها از جلوتر و مدت‌ها قبل این قضیه براندازی و انقلاب مخملی را طراحی کرده و حتی در اسفند ماه سال گذشته اعلام کردند که در انتخاباتی که در ایران رخ می‌دهد ممکن است شورش‌هایی انجام شود و به خیابان‌ها کشیده شود و ما به اتباع‌مان می‌گوییم که در این ایام به خیابان‌ها نروید. اگر قرار بوده انتخابات سالم برگزار شود، این پیش‌بینی چه معنایی دارد؟

خطیب نماز جمعه همچنین دستگیری برخی کارکنان سفارت انگلیس را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: به هر حال این مساله بالاتر از برگزاری ساده یک انتخابات بوده و آنها هم مسلما بیکار نمی‌نشینند و با تودهنی‌ای که از خوابیدن این آشوب‌ها و برقراری آرامش خورده‌اند، باز هم برنامه‌هایی خواهند داشت، اما مشکل این‌‌ها همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند این است که مردم ایران را نشناخته‌اند. وی گفت: این افراد محاکمه خواهند شد. دبیر شورای نگهبان افزود: این قبیل اقدامات از مدت‌ها قبل و سال‌های پس از انقلاب اسلامی بوده ولی این نظام تکان نخورد و این مردم کوتاه نیامدند. انفجارهای مهیب و کشتار مسوولان جمهوری اسلامی که ضرباتی جبران‌ناپذیر را بر این نظام وارد کرد، هیچ تاثیری بر اهداف آنها نداشت و تنها آبروی آنها را برد. حال وقتی مردم اینگونه‌اند شما انتظار دارید با یک آشوب خیابانی اینجا هم مثل اوکراین و گرجستان شود؟ واقعا سفاهت و حماقت حد و مرزی ندارد که عده‌ای بخواهند با چنین حرکاتی حکومتی دست نشانده را روی کار آورند. وی ادامه داد: مساله دیگر این بود که عده‌ای شورش کردند و زیان‌های جانی، مالی و حیثیتی به مردم زده و هر چه می‌توانستند کردند و کوتاهی هم در این جهت نکردند؛ نیروهای انتظامی، امنیتی و بسیجی ما هم تمام تلاش را کردند که خسارت‌های جانی و مالی مردم به حداقل برسد و جای بسیار ناراحتی است که تعدادی بسیجی و نیروهای انتظامی شهید و مجروح شدند. جنتی همچنین گفت: باید دید آنها چه می‌خواستند، آیا این غیر از بی قانونی و هرج و مرج معنای دیگری هم می‌دهد؟ مگر این مملکت قانون ندارد؟ مگر ما دلایلی برای ابطال انتخابات در قانون نداریم؟ مگر این اولین انتخابات ما بوده است؟ همیشه شکایات بوده و بعد هم متناسب با آن اقدامات لازم انجام شده و گاهی اوقات هم در برخی حوزه‌ها به ابطال کشیده شده است. مملکتی که قانون دارد و ولی فقیه دارد و هر جا که کار گره می‌خورد که به دست کسی باز نمی شود، او باز می‌کند و همیشه مشکلات را حل کرده؛ پس ولی امر هم داریم، پس چه می‌خواهند، دنبال چه می‌گردند؟ این حرف‌ها آیا معنایی جز اینکه ما قانون را قبول نداریم، دارد؟ هیات معتمد مردم و نظارت شورای نگهبان را قبول نداریم وزارت اطلاعات را که گام به گام دنبال مسائل بوده و گزارش‌های خوبی برای مردم دادند را قبول نداریم، دارد؟ خطیب نماز جمعه تهران با انتقاد از دروغ‌هایی که در ایام انتخابات از سوی برخی جریانات مطرح شد، اظهار داشت: از هر دروغی استفاده کردند تا خدشه وارد کنند. آیا معنای این روند این نیست که ما نظام را قبول نداریم. نظام یعنی قوه مجریه، قضائیه و سایر قوا که کار می‌کنند و هر که سر کار خود است. هر کاری به یک بخشی سپرده شده و ما می‌گوئیم هیچ کدام را قبول نداریم و فقط خودمان را قبول داریم، این آیا جز بی اعتباری قانون و آغاز یک دیکتاتوری و آغاز مقابله نظام و غیرنظام نیست؟

دبیر شورای نگهبان افزود: عده‌ای دستگیر شدند و اعترافات این‌ها دارد کم کم گرفته می‌شود و هر بخشی که مصلحت باشد باید به اطلاع مردم برسد؛ اما عده ای واقعا در پی آشوب بودند که اگر هر کس پیروز شد به خیابان‌ها بریزیم و حتی اگر نامزد ما پیروز شد در خیابان‌ها بزن و بکوب کنیم؛ واقعا دود این جریان به چشم چه کسی می‌رود؟ جوانی که با هزار بدبختی موتوری خریده تا با آن کار کند را یک مرتبه در خیابان آتش می‌زنی، این به نفع کیست؟ چه نتیجه‌ای دارد جز اینکه دشمن را شاد می‌کند؟ شما باید هر چه را که دشمن گفت خلاف آن را کنید. این یک معیار است که اگر دشمن با حرکت ما موافق است بدانیم که به زیان ماست و بالعکس.

وی خطاب به دشمنان ملت ایران تصریح کرد: من به همه می‌گویم که بدانید اگر همه شما دست به دست هم دهید همین ناله‌ها و دعاهای بچه‌های ما در ایام اعتکاف و شب‌های جمعه و همین عبادت‌ها و همین بسیجی‌ها به قوت خدا باقی می‌مانند و این حرکات جز شرمساری برای شما خاصیتی در بر نخواهد داشت. جنتی تاکید کرد: حداکثر دقت در بررسی شکایات شد و حتی به طور بی‌سابقه فراتر از مدت قانونی با موافقت مقام معظم رهبری تمدید شد و هر کاری می‌توانستیم کردیم؛ انتخابات واقعا سالم بود و هیچ اشکالی نداشت؛ حتی در بازشماری همین ده درصد بسیار کم تفاوت وجود داشت و این‌ها خیلی معمولی است، اما این‌ها تمام شد باید ببینیم اکنون می‌خواهیم چه کنیم؟ یک اینکه ما مسلمانیم، دو اینکه ما شیعه امیرالمومنینی هستیم که به خاطر قانون شهید شد، دیگر اینکه ما در نظام جمهوری اسلامی هستیم که این همه خسارات و شهید و تحریم این‌ها را در طول سالیان گذشته متحمل شده است. ما با هم برادریم؛ بیایید محض رضای خدا وحدت کلمه و برادری‌ها را بر هم نزنید که به تعبیر امام این کار خیانت به نظام و جمهوری اسلامی است.

خطیب نماز جمعه تهران افزود: ای برادر و خواهر! متعلق به هر جریانی که هستی بدان چشم دنیا به این کشور دوخته شده و ما نباید به جان هم بیفتیم؛ حالا چیزی بوده، گذشته و البته قانون هم بر آن ناظر بوده، ولی الان باید در کنار هم باشیم و در نماز جمعه و انتخابات‌های آینده شرکت کنیم؛ این برادری‌ها خیلی ارزش دارد و نباید مفت از دست برود.

جنتی در پایان سخنانش با اشاره به گناه‌هایی که در دوران رقابت‌های انتخاباتی صورت گرفت، گفت: ببینید چه گناه‌هایی در این ایام شد؛ غیبت، دروغ، تهمت، فحاشی و این‌ها هر کدام گناهی است که اگر هر کدام در پرونده کسی باشد، در آن دنیا وای به حال اوست؛ کسانی که مرتکب این گناه‌ها شده‌اند بروند در این ایام توبه کنند.