تابستان فصلکمدیهای عامهپسند نیست
فصل تابستان فصل اکران فیلمهای کمدی و عامهپسند است. به نظر میرسد. پخشکنندگان فیلم طبق قاعدهای نانوشته ترجیح میدهند در این فصل فیلمهای کمدی را اکران کنند تا مردم که اوقات فراغت بیشتری نسبت به فصلهای دیگر دارند در سینما رفتن و استفاده از بساط سرگرمی تردید نکنند.
نمایش ناامیدکننده «هرچی تو بخوای» به کارگردانی محمد متوسلانی و فروش معمولی «خروس جنگی» دو کمدی که چند هفته است میهمان سالنهای شهر تهران هستند نشان میدهد که سینمای ایران روزهای خوشی را نمیگذراند. سینمایی که این روزها تنها برگ برندهاش فروش میلیاردی «اخراجیها ۲» بوده و تمام آرزوهایش را در ارقام فروش فیلم «درباره الی» گره زده است.
اما آنچه دیده میشود و آمار و ارقام موجود بر آن تاکید دارند، استقبال کم مخاطبان از فیلمهایی است که برای جذب مخاطب ساخته شدهاند. «هر چی تو بخوای» که برای رسیدن به اکران عمومی مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرده هنوز به رقم ۱۰۰میلیون تومان نرسیده است.
فیلم سه بازیگر اصلی دارد که در میان آنها مجید صالحی بیشتر از بقیه محبوب است و حضورش میتواند علاقهمندان طنزهای تلویزیونی را به سالنهای سینما بیاورد. متوسلانی تلاش کرده فضایی مفرح و سرگرمکننده در فیلم به وجود بیاورد و از کلیشههای کمدی رمانتیک درست استفاده کند.
«هر چی تو بخوای» تا امروز موفقیتی در جذب مخاطب نداشته است. مخاطبی که ترجیح داده در تب و تاب انتخابات و حادثههای پس از آن به سینما نرود یا اگر فیلمی را انتخاب میکند به سراغ یک کمدی سرگرمکننده نرود.
«خروس جنگی» در نگاه اول فروشی قابل قبول دارد، اما با توجه به روزهای نمایش، تعداد سالنها و قیمت بلیت رسیدن فیلم به مرز ۱۳۰میلیون تومان پس از ۱۸ روز امیدوارکننده نیست؛ در حالی که در سالهای گذشته فیلمهایی که فروش متوسط داشتند در تهران حدود ۴۰۰میلیون تومان فروش میکردند، در ماههای اخیر فیلمها به سختی به مرز ۲۰۰میلیون تومان در تهران رسیدهاند.
در حالیکه از «پسر تهرونی» به عنوان یکی از امیدهای اکران تابستان نامبرده میشود که فیلم در روزهای نخست نمایش عمومی ۴میلیون تومان فروخته و در صورتی که فروش فیلم به همین صورت ادامه پیدا کند، نمیتوان فروش فوقالعادهای را برای سومین فیلم راستگفتار متصور شد.
جدال فیلمهای کمدی روی پرده در جدال با یکدیگر برای جذب مخاطب بیشتر، ادامه دارد، اما در این بین «درباره الی» تنها فیلم روی پرده است که با در نظر گرفتن شرایط استقبال خوبی از آن شده است. استقبال از چهارمین فیلم اصغر فرهادی نشان میدهد باید درباره سلیقه مخاطب و شرایط اکران بازنگری کرد و نمیتوان طبق یک قاعده همیشگی برای عرضه و نمایش فیلمها تصمیم گرفت.
تکراری بودن موضوعها، ضعف فیلمنامه و اجرا، ترکیب ثابت بازیگران و داستانهای قابل پیشبینی، پاشنه آشیل کمدیهای عامهپسندی است که در سالهای اخیر سهم بزرگی از بازار تولید و نمایش فیلم در سینمای ایران را به خود اختصاص دادهاند. تماشاگر در همین کمدیهای عامهپسند به دنبال تازگی و طراوت است. این را فروش بالای «اخراجیها ۲» و «چارچنگولی» تایید میکند.
جنس شوخیها، دیالوگنویسی و بعضی روابط شخصیتها در این فیلمها برای مخاطب سینمای کمدی تازگی و طراوت دارد، امتیازی که اغلب کمدیهای سالهای اخیر سینمای ایران از آن بهرهای ندارند.
ارسال نظر