رویداد
روسیه ممنوعیت ۵ ساله صید ماهی خاویار را خواستار شد
به گزارش ایسنا، سازمان فدرال شیلات روسیه توقف پنج ساله صید ماهی خاویار در دریای خزر را خواستار شده و همزمان لایحهای به مجلس روسیه تسلیم کرده که در صورت تصویب، صید ماهی خاویار در روسیه به انحصار دولت درخواهد آمد.
روسیه ممنوعیت پنج ساله صید ماهی خاویار را خواستار شد، اما قزاقستان این پیشنهاد را رد کرد.
به گزارش ایسنا، سازمان فدرال شیلات روسیه توقف پنج ساله صید ماهی خاویار در دریای خزر را خواستار شده و همزمان لایحهای به مجلس روسیه تسلیم کرده که در صورت تصویب، صید ماهی خاویار در روسیه به انحصار دولت درخواهد آمد. سازمان شیلات روسیه هدف از پیشنهاد منع پنج ساله صید ماهی خاویار را جلوگیری از انقراض نسل این گونه آبزی اعلام کرده و قرار است این پیشنهاد رسما به دیگر کشورهای ساحلی دریای خزر تسلیم شود.
این سازمان اعلام کرده که به دلیل صید بیرویه ماهی استورژن که گونه اصلی ماهی خاویار دریای خزر به شمار میرود، روسیه در سال گذشته میلادی نتوانسته است حتی به اندازه سهم ۵۰تنی که برای این کشور تعیین شده بود از دریای خزر، خاویار به دست آورد.
در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی که انحصار دولتی صید ماهی خاویار را در چهار کشور روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان از میان برداشت، صید بیرویه ماهی خاویار در این کشورها آغاز شد؛ تا آنجا که نسل ماهی استورژن در دریای خزر در خطر انقراض قرار گرفته است.
درآمد حاصل از استحصال خاویار در دریای خزر سالانه یک میلیارد دلار تخمین زده میشود.
صندوق جهانی طبیعت (WWF) که بزرگترین تشکل غیردولتی فعال در زمینه بقای حیات وحش در جهان است، هشدار داده که طی چند دهه گذشته شمار ماهیان سه گونه اصلی استورژن (اوسترا، سوروگا و بلوگا) ۷۰درصد کاهش پیدا کرده است.
آمار رسمی اتحادیه اروپا نیز حاکی از این است که طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ میلادی حدود دوازده تن خاویار که از صید غیرقانونی به دست آمده بود در بازارهای اروپایی فروخته شده است.
طی سالهای اخیر پلیس روسیه تدابیر سختی علیه صید غیرقانونی خاویار در دریای خزر و قاچاق آن اتخاذ کرده است، ماه اوت سال گذشته طی تنها یک مورد عملیات، حدود دو تن خاویار قاچاق از اطراف مسکو به دست پلیس افتاد.
به گزارش بیبیسی، روسیه و ایران طرحهایی برای جلوگیری از صید بیرویه ماهی خاویار و همچنین افزایش شمار این گونه آبزی در دریای خزر در پیش گرفتهاند؛ اما بارها خواهان مشارکت دیگر کشورهای ساحلی دریای خزر در این طرحها شدهاند.
علاوه بر صید بیرویه، آلودگی ناشی از استخراج نفت و گاز نیز از عوامل جدی تهدیدکننده ماهی خاویار و دیگر آبزیان دریای خزر است.
آلکساندر کیتانوف، سخنگوی سازمان فدرال شیلات روسیه، گفته است: شاید بتوانیم جمعیت ماهی خاویار دریای خزر را در همین حد پایین نگه داریم؛ اما نمیتوانیم دوران درخشان دریای خزر را احیا کنیم.
ارسال نظر