جعفری از واگذار شدن ۴۰درصد واگنهای مسافری و باری خبر داد
واگذاری رجا همچنان بر روی ریل ابهام
امتیازاتی که محمود جعفری از آن صحبت میکرد پرداخت نقدی ۱۵درصد از بهای کل قطارهای عرضه شده رجا است.
دنیای اقتصاد - روز گذشته مدیرعامل شرکت قطارهای مسافری رجا خبری مبنی بر ارائه امتیازات ویژه برای متقاضیان خرید قطارهای رجا داد.
امتیازاتی که محمود جعفری از آن صحبت میکرد پرداخت نقدی ۱۵درصد از بهای کل قطارهای عرضه شده رجا است. این در حالی است که در سال گذشته نیز ۱۵درصد از بهای کل قطارها را خریداران میپرداختند و در مقابل مابقی را آنها با وامهای ارزانقیمت میپرداختند.
اما روز گذشته جعفری در گفتوگو با واحد مرکزی خبر از واگذاری ۴۰درصد از کل قطارهای «مسافری و باری» شرکت راهآهن هم خبر داد.
این در حالی است که بهمن ماه سال گذشته یوسف حجت، مدیرعامل سابق رجا از واگذاری حدود ۵۰درصد از ناوگان «مسافری» خبر داده بود.
اما ظاهرا مدیریت جدید رجا خواهان کاهش این میزان و تقسیم آن میان ناوگان باری و مسافری است.
بحث واگذاری قطارهای مسافری رجا پیش از ابلاغ اصل ۴۴ شروع شده بود. از سال ۷۸ مدیریت وقت رجا تا زمان ابلاغ اصل ۴۴، ۴۱۲ واگن را از مجموع ۱۳۰۰ واگن در اختیار این شرکت واگذار کرد و تا اسفند ماه سال گذشته ۳۰درصد واگنهای این شرکت به بخشخصوصی واگذار شد؛ ولی تاکنون کاملا مشخص نیست رجا تا چه میزان به واگذاری واگنهای خود به بخشخصوصی ادامه میدهد و تا زمانی که مجموعه قطارهای رجا و سایر واحدهای قابل واگذاری آن در اختیار بخشخصوصی قرار نگیرد عرضه آن در بورس اوراق بهادار امکانپذیر نیست.
البته اصل بحث واگذاری رجا در بورس تصمیم مبهمی است و تصمیمگیران واگذاری، رفتارهای متناقضی در این رابطه صورت میدهند. از یک سو دولت به دنبال پایان دادن به زیاندهی رجا است؛ چرا که مجموعههای زیانده در بورس جایی ندارند. اما از سویی بهای بلیتهای رجا که منبع اصلی درآمد شرکت است از سوی دولت تعیین میشود و حتی دولت نظارت مستقیمی بر روی بهای بلیتهای شرکتهای خصوصی دارد. در نتیجه بهای بلیت قطار آزاد نیست تا رجا از حالت زیانده بودن خارج شود تا قابلیت عرضه در بورس را داشته باشد. موضوعی که مدیرعامل وقت رجا از سال گذشته بحث آن را جدیتر از گذشته مطرح کرد. البته مدیریت فعلی هنوز در این باره اظهار نظری نکرده و مشخص نیست سرانجام واگذاریهای رجا و عرضه آن در بورس چه میشود.
ارسال نظر