باراک اوباما و هیلاری کلینتون در رقابت برای جایگاه ریاست جمهوری آمریکا غالبا به گزینه‌هایی نمادین نژاد و جنسیت تقلیل داده می‌شوند.

اما زنان جوان مساله را این گونه نمی‌بینند. آنها در این دوراهی قرار دارند که میان پیوستن به نسل خود (جوانان آمریکایی) و شکستن سقف شیشه‌ای مانع رسیدن زنان به مقامات بالا، کدام را انتخاب کنند. بسیاری از دختران جوان که خود را فمینیست می‌نامند معتقدند که یک رییس‌جمهور زن برای آمریکا به نفع آنها است.

کلینتون همواره از حقوق زنان دفاع کرده و تجربه بالایی هم در مسائل زنان و هم در سیاست دارد. اما در عین حال، اوباما در مجموع برای نسل جوان به عنوان چهره‌ای جذاب ظاهر شده است.

او سبب شده که نسل جوان بعد از مدت‌ها به سیاست علاقه و توجه نشان دهد. هر چند تبلیغات گسترده بر گزینشی میان یک سیاه پوست و یک زن دلالت می‌کند، اما برای دختران جوان و به خصوص قشر تحصیل کرده، انتخاب میان نسل خودشان و زن بودن است. یک زن دانشجوی نوزده ساله می‌گوید: «فشار سیاسی زیادی برای ترجیح دادن اوباما بر کلینتون بر ما وارد می‌شود. او جوان و امروزی است. آدم احساس می‌کند که اگر به او رای ندهد از نسل خود خارج شده است.» به نظر می‌رسد در این رقابت، زنان جوان تاثیر مهمی در نتیجه داشته باشند. این انتخابات علاوه بر این که جوانان را به مداخله در سیاست جلب کرده، زنان مجرد را نیز به سوی خود کشانده است. یک پژوهش از سوی موسسه «صدای زنان، رای زنان» در واشنگتن نشان می‌دهد که زنان مجرد به طرزی بی‌سابقه به انتخابات توجه نشان داده اند. آنها ۲۲‌درصد رای دهندگان اولیه در نیوهمشایر را تشکیل دادند و این تقریبا برابر با جمعیت آنها در این ایالت است.

هر چند اوباما در مجموع رای بیشتری از نسل جوان کسب کرده، اما او تنها در آیووا توانست رای زنان جوان را به نفع خود بگرداند. در این ایالت ۴۰‌درصد زنان مجرد به او و ۲۷‌درصد به کلینتون رای دادند. در آیووا رای جوانان به اوباما در مقابل کلینتون، به نسبت ۵ به ۱ بود. در نوادا، اوباما ۵۹‌درصد آرای جوانان زیر ۲۹ سال را از آن خود کرد. آنی بویترجولی، دانشجوی ۲۰ ساله در دانشگاه کارولینای جنوبی در کلمبیا قصد دارد به کلینتون رای بدهد. او معتقد است که زنان جوانی که می‌خواهند به کلینتون رای بدهند بر مسائل خاص بیشتر از کسانی توجه می‌کنند که اوباما را انتخاب کرده اند. او می‌گوید: «حمایت از اوباما ظاهرا بر اساس تبلیغات و سطحی است. اما حامیان کلینتون به این دلیل به او رای می‌دهند که در مورد مسائل گوناگون با او هم عقیده‌اند. مثلا من او را به این دلیل می‌پسندم که او طرح‌هایی برای بیمه‌های بهداشتی ارائه داده و قصد دارد در شصت روز اول ریاست‌جمهوری خود سربازان آمریکایی در عراق را به خانه‌هایشان بازگرداند.»

طرح‌های بهداشتی کلینتون از این قرار است که با تامین اعتبار مالیاتی برای کسب و کارهای کوچک و خانواده‌ها، برای تمام آمریکایی‌ها بیمه بهداشتی اجباری می‌شود.

به این ترتیب شرکت‌های بیمه قادر نخواهند بود کسانی را که فاقد شرایطی از پیش تعریف شده هستند، از پوشش بیمه خارج کنند و مردم می‌توانند در صورت تغییر شغل بیمه خود را نگه دارند. طرح کلینتون همچنین میزان حق بیمه‌ای که مردم می‌پردازند را به نسبت درآمدشان تعیین می‌کند.

طرح اوباما در این زمینه بر اجباری شدن بیمه بهداشتی برای کودکان و ایجاد یک طرح ملی بهداشتی تاکید دارد. کارفرمایانی که کارگران خود را بیمه نکنند باید مالیات بپردازند.

در مورد عراق، کلینتون وعده داده است که اگر رییس‌جمهور بشود در ۶۰ روز آغاز کار خود بازگرداندان سربازان آمریکایی به کشورشان را آغاز کند، و هدف خود را خروج کامل همه نیروها تا سال ۲۰۱۳ قرار داده است. اوباما وعده داده است که هر ماه یک گروه از نیروها را خارج کند، تا ظرف ۱۶ ماه کل نیروها خارج بشوند.

تاکید بر مسائل زنان، نقطه قوتی برای کلینتون

در نزد بسیاری از زنان، تاکید کلینتون بر اهمیت مساله قانونی شدن سقط جنین تاثیر مهمی در حمایت از او دارد. هم چنین برای بسیاری از زنان این مهم است که زنی بتواند سقف شیشه‌ای بر فراز سر زنان برای رسیدن به جایگاه‌های مهم سیاسی را بشکند. زنان جوان هیلاری کلینتون را فردی می‌بینند که می‌تواند سیستم مردسالارانه سیاست آمریکا را متحول کند، زیرا او خود یک وکیل است و همواره از مدافعان قدرتمند حقوق زنان بوده است. قرار گرفتن او در جایگاهی بالاتر از مردان زنان جوان بسیاری را تحت تاثیر قرار داده است.

اما برای زنان جوان سیاه پوست، اوباما مزیت‌های بیشتری دارد. برای بیشتر آنها مساله نژاد در اولویت است. یک زن دانشجوی جوان می‌گوید: «من می‌خواهم برای اولین بار یک رنگین پوست رییس‌جمهور بشود. سخنرانی‌های او مرا تحت تاثیر قرار می‌دهد.»

منبع: irdiplomacy.ir