حداد عادل در گفت‌وگویی مشروح با خبرگزاری فارس به بیان نقاط ضعف و قوت مجلس هفتم، مقایسه عملکرد مجلس ششم و هفتم، رابطه مجلس و دولت، اقدامات مجلس در مهار تورم و گرانی، غیبت‌ها و بی‌نظمی‌های نمایندگان، ترکیب احتمالی مجلس هشتم و تشریح اقدامات جبهه متحد اصولگرایان پرداخت. حداد عادل مهم‌ترین نقطه قوت مجلس هفتم را دفاع از مبانی انقلاب اسلامی، اندیشه‌های امام راحل، التزام و اعتقاد حقیقی به قانون اساسی، دفاع از استقلال کشور، حمایت از منافع و مصالح ملی و تاکید بر حفظ عزت جمهوری اسلامی برشمرد و اظهار داشت: حوادث تلخ و زشتی که گه‌گاه در مجالس قبلی روی می‌داد، در این مجلس کمتر اتفاق افتاده است.

وی افزود: در مجلس هفتم در عین حال که نمایندگان از حقوق خودشان دفاع می‌کنند، در مواردی به دولت انتقاد و در مواردی هم از دولت طرفداری می‌کنند، اقلیت و اکثریت حرف خودشان را می‌زنند، اما حقوق همدیگر را رعایت می‌کنند و خوشبختانه بی‌حرمتی و کارهای دور از شان ملت در این مجلس اتفاق نیافتاده است.

رییس مجلس شورای اسلامی داشتن دغدغه خدمت به مردم و رفع مشکلات مردم را از دیگر نقاط مثبت مجلس هفتم خواند و گفت: بررسی فضای مجلس هفتم از آغاز تا به امروز نشان می‌دهد گفتمان حاکم بر مجلس هفتم، گفتمان خدمت به مردم بوده است و این درست همان قولی است که اصولگرایان قبل از ورود به مجلس به مردم داده بودند.

حداد عادل در پاسخ به سوال دیگری مبنی‌بر اینکه یکی از انتظارات به حق مردم مهار تورم و گرانی است، مجلس هفتم چه تلاشی در این باره اندیشید و چه اقداماتی انجام داد که اگر صورت نمی‌پذیرفت وضع بدتر از وضعیت فعلی بود؟ گفت: باید قبول بکنیم که تورم و گرانی در جامعه وجود دارد و فشار زیادی بر دوش مردم کم درآمد وارد می‌شود. ما هم در مجلس نگران هستیم و تلاش می‌کنیم که به عنوان نمایندگان مردم از فشار گرانی بر دوش مردم کم بکنیم و در این خصوص نیز با دولت مذاکره می‌کنیم

وی افزود: جایگاه مجلس وضع قوانین کلی، اصول و مبانی در اقتصاد کشور است و خیلی از گرانی‌ها ناشی از اتفاقات موردی و موضعی در جامعه است که بیشتر در حیطه تصمیم گیری دولت و وزرا است، نه درحیطه تصمیم‌گیری مجلس. البته عرض من این نیست که بخواهم توپ را در زمین دولت بیندازم و دولت را متهم کنم؛ بلکه اصولا بسیاری از تغییر قیمت‌ها ناشی از اموری است که نیازی به وضع قانون در مجلس ندارد.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در واقع مجلس بیشتر زیرساخت‌های اقتصادی را باید تثبیت کند که تاثیر بلندمدت داشته باشد. از کارهایی که مجلس برای جلوگیری از تورم به این اعتبار انجام داده است، اصرار بر سر مهار نقدینگی خصوصا در قانون بودجه بود و این مطالبی است که در آغاز کار دولت نهم محل اختلاف دولت و مجلس بوده است.

وی بیان داشت: دولت در آغاز کار خود با یک عطش و اشتهای قابل‌تحسینی می‌خواست به سرعت کارهای عمرانی را شروع کند، مجلس نیز ضمن احترام به نیت دولت معتقد بود اگر امکان جذب این بودجه وجود نداشته باشد، منجر به افزایش نقدینگی شده و تورم ایجاد می‌کند، ولی دولت در بودجه ۸۵ خیلی با نظر مجلس همراه نبود ولی در بودجه ۸۶ تاکید داشت که ما بودجه را انضباطی بستیم. این روزها هم رییس‌کل بانک مرکزی و رییس‌جمهوری همان حرفی را می‌زنند که مجلس آن موقع بر آن اصرار داشت. اینها جهت‌گیری‌های اصولی مجلس برای جلوگیری از تورم به‌صورت مبنایی بود.

وی افزود: موقعی که صحبت از تثبیت قیمت‌ها بود، اعلام کردیم که این طرح ابدی نیست ولی بعدا یک عده‌ای هیاهو راه انداختند. کسانی که امروز خیلی بر سر تورم اظهارنظر می‌کنند، موقعی که مجلس هفتم با طرح تثبیت قیمت‌ها از تورم جلوگیری می‌کرد، مخالفت شدید داشتند و اعلام می‌کردند که این یک شگرد انتخاباتی برای پیروزی اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری است.

حداد عادل با بیان اینکه مساله تورم در عین حال که یک واقعیت است یک بحث سیاسی و انتخاباتی هم است، گفت: مساله تورم مربوط به سال‌های دوران اصولگرایان نیست؛ زیرا در سال‌هایی بیش از ۴۰درصد تورم در جامعه بوده است. بعضی از اشخاص که امروز برای تورم ۱۹‌درصدی گریبان چاک می‌کنند، آن سال‌هایی که تورم ۴۰‌درصد بود، چه‌کار کردند؟