در بازدید مهدی کروبی از «دنیای اقتصاد» اعلام شد
اقتصاد و سیاست خارجی اولویتهای حزب«اعتماد ملی» برای مجلس هشتم
عکس: حمید جانیپور
در بازدید مهدی کروبی از «دنیای اقتصاد» اعلام شد
اقتصاد و سیاست خارجی اولویتهای «اعتماد ملی» برای مجلس هشتم
مهدی کروبی، دبیر کل حزب اعتماد ملی دیروز ضمن بازدید از روزنامه دنیای اقتصاد و دیدار با مدیران و هیات تحریریه روزنامه در گفتوگویی اختصاصی با تحریریه دنیای اقتصاد به پرسشهایی در خصوص انتخابات پیش روی مجلس و اولویتهای حزب اعتماد ملی برای پیگیری در مجلس هشتم پاسخ داد. کروبی در این مصاحبه از آماده شدن برنامه اقتصادی حزب اعتماد ملی برای کشور خبر داد که به زودی منتشر خواهد شد.
عکس: حمید جانیپور
در بازدید مهدی کروبی از «دنیای اقتصاد» اعلام شد
اقتصاد و سیاست خارجی اولویتهای «اعتماد ملی» برای مجلس هشتم
مهدی کروبی، دبیر کل حزب اعتماد ملی دیروز ضمن بازدید از روزنامه دنیای اقتصاد و دیدار با مدیران و هیات تحریریه روزنامه در گفتوگویی اختصاصی با تحریریه دنیای اقتصاد به پرسشهایی در خصوص انتخابات پیش روی مجلس و اولویتهای حزب اعتماد ملی برای پیگیری در مجلس هشتم پاسخ داد. کروبی در این مصاحبه از آماده شدن برنامه اقتصادی حزب اعتماد ملی برای کشور خبر داد که به زودی منتشر خواهد شد.
دبیرکل حزب اعتماد ملی درباره فوریتهای اصلی کشور که حزب اعتماد ملی در مجلس پیگیر آن خواهد بود، گفت: دو تا مساله خیلی مهم است: یکی مسائل اقتصادی اعم از معیشت مردم، سرمایهگذاری و اشتغال. مساله دیگر روابط بینالملل است و سیاست خارجی که باید طوری تنظیم شود که ضمن حفظ اصول و اقتدار، تعامل با دنیا را گسترش دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی کروبی با اشاره به سابقه مجلس ششم گفت: ما در زمینه روابط بینالملل هم به دولت کمک کردیم و هم خودمان پیش قدم بودیم و روسای مجالس کشورهای بزرگ دنیا به کشورمان آمدند و از ما نیز برای سفر به آن کشورها در چارچوب گروههای دولتی دعوت میکردند و در کشور خود نیز همچون رییسجمهوری از ما استقبال میکردند.
وی درباره راهکار اعتماد ملی برای حل معضلات اقتصادی، بر اتکا بر شیوههای علمی، با استمرار از صاحبنظران اقتصادی تاکید کرد.
کروبی در پاسخ به سوالی درباره شرایط انتخابات پیشرو، ضمن دعوت از مردم برای پیگیری مسائل مربوط به انتخابات طی دو ماه آتی گفت: شرایط داخلی و شرایط بیرونی حساس است و لازم است مردم حضور پرشوری در انتخابات داشته باشند. وی در توصیف صحنه رقابت انتخابات مجلس هشتم با تشبیه این مجلس به مجلس اول گفت: حضور نیروها در عرصه رقابت، بیش از معمول است و مشابه مجلس اول است. در مجلس اول طیفهای مختلفی حضور داشتند و چهرههایی شاخص متعددی در رقابتهای انتخاباتی مجلس اول حضور داشتند. به علاوه اینکه بسیاری از اعضای دولتهای آینده نیز از اعضای مجلس اول بودند.
دبیرکل حزب اعتماد ملی در پاسخ به سوالی درباره پیشبینی از شکل رقابت در انتخابات مجلس هشتم، با منتفی دانستن شکلگیری فضای دوقطبی گفت: علاوهبر دو قطب اصلاحطلب و اصولگرا، گروه سومی هم هستند که همان نیروهای مستقلند. احتمال هم دارد که در این انتخابات مستقلها پیروزی قابلتوجهی کسب کنند.
حجتالاسلام کروبی هم خود را در انتخابات شکلگیری رقابت در عین رفاقت گروهها و ترویج کار تشکیلاتی و حزبی عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه طیفهای مختلفی هم در جریان اصولگرا و در جریان اصلاحطلب وجود دارد، گفت: در جریان چپ پس از پیروزی دوم خرداد اختلافاتی به وجود آمد.
وی درباره دستهبندیهای موجود در میان اصلاحطلبان گفت: من درباره گروههای دیگر چیزی نمیگویم؛ ولی ما همان جوهره قبلی را داریم و دیدگاهمان براساس قانون اساسی، جمهوری اسلامی و آرمانهای امام براساس همان قرائت امام و نظرات ایشان است و نه آنکه برخی اکنون سر برآوردهاند و رای را مشورتی میدانند. ما به دیدگاههای امام که میزان را رای مردم میداند و خلاف قانون عمل نمیکند و میگوید همه باید تابع قانون باشیم، معتقدیم.
کروبی تصریح کرد: چارچوب ما جمهوری اسلامی است؛ منتهی جمهوری اسلامی مترقی که زمان و مکان را در نظر میگیرد و این همان چیزی است که امام تاکید داشتند.
رییسمجلس ششم درباره تایید صلاحیتها و بحثهای مربوط به آن با اشاره به سابقه خود گفت: مسائل مربوط به دادگاه ویژه روحانیت، مجموعه شهرداری، دانشجویان و حتی جریان ملی مذهبی را فارغ از مسائل سیاسی پیگیری کردهام و این را وظیفهای انسانی و اسلامی میدانم. در حال حاضر هم به این پیگیریها ادامه میدهم؛ گرچه قدرتمان کم شده است.
وی افزود: درباره مساله صلاحیت کاندیداها تاکید میکنیم که قانون رعایت شود و اگر چنین باشد، از روند تایید صلاحیتها حمایت هم میکنیم. اما نباید سلیقهای عمل کرد و از دین استفاده ابزاری داشت و برچسب عدمالتزام عملی به اسلام زد.
کروبی تاکید کرد: کسانی که صلاحیت دارند باید تایید شوند و این را مصرانه پیگیری میکنم، ولو آنکه کسی که حقش ضایع شده، در فراکسیون ما نباشد، در لیست ما نباشد یا از لیست ما حمایت نکند.
منشور اقتصادی
طی روزهای آینده حزب اعتماد ملی طی دو سند حزبی، دیدگاههای اقتصادی خود را منتشر میکند. این حزب بیانیه تحلیلی دفتر اقتصادی خود را درباره وضع موجود اقتصاد کشور تا پایان هفته منتشر میکند و پس از آن «منشور اقتصادی» حزب را که پیشتر خبر از تدوین آن داده بود، منتشر خواهد کرد.
از سید کامل تقوینژاد، عضو شورای مرکزی و رییس دفتر اقتصادی اعتماد ملی که در دیدار روز گذشته حجتالاسلام کروبی، وی را همراهی میکرد، درباره ویژگیها و مبانی منشور اقتصادی اعتماد ملی پرسیدیم.
وی بنیان این منشور را دیدگاه انسانمحور و آن را حاصل توجه به الزامات نظام بازار و در نظر گرفتن تجربه نظام سوسیالیستی و رعایت اصول اخلاقی و انسانی عنوان میکرد.
تقوینژاد با تاکید بر اینکه «اقتضای نظام حزبی و ویژگیهای آن این است که برنامه مدون در عرصههای مختلف داشته باشد»، افزود: حزب اعتماد ملی یکی از اولین احزابی است که خود را مکلف به تنظیم چارچوب و رویکرد در زمینه اقتصاد میداند تا با عرضه آن جامعه امکان شناخت بیشتر و مقایسه داشته باشد. وی تاکید کرد: اعتماد ملی با توجه به هویت و ارزشهای حزبی و به عنوان حزبی که خود را معتقد به دین مبین اسلام، خط امام و حفظ آرمانهای انقلاب میداند، در حوزه اقتصاد متعهد به ترکیبی از قانونمندیهای علم اقتصاد و مبانی اخلاقی و ارزشی است.
رییس دفتر اقتصادی اعتماد ملی افزود: با این پیشفرض و بررسی مکاتب عمده اقتصادی از جمله نظام بازار محض و رشدگرایی و دیدگاه خطی سوسیالیستی و نتیجه نگاه خطی در عرصه نظری و عملی و بررسی وضعیت کشورهایی که از یکی از این دو دیدگاه پیروی کردهاند و نتایجی که منجر به افزایش فقر و محرومیت و نابرابری و عدم تعادل خصوصا در دیدگاه اجماع واشنگتنی و شکستهای پیدر پی اقتصاد مبتنیبر نظام سوسیالیستی، اعتماد ملی مصمم است با بهرهمندی از تجارب جهانی و تلفیقی از ارزشهای ملی به نحوی حرکت کند که امکان دستیابی به رشد اقتصادی، رفاه ملی و عدالت اجتماعی را فراهم کند.
وی دیدگاه حزب اعتماد ملی در حوزه اقتصاد را رویکردی از اقتصاد توسعه با رشد اقتصادی پویا، به علاوه عدالت اجتماعی همراه با منزلت انسانی توصیف کرد.
تقوینژاد درباره ارتباط این منشور و سند چشمانداز گفت: سند چشمانداز توسعه کشور در این زمینه قیود الزامآوری را برای ما مشخص کرده است و با این دیدگاه دستیابی به اهداف سند چشمانداز میسر میشود.
وی با تاکید بر اینکه دیدگاه رشدگرایی محض و حمایتگرایی (باز توزیعی) امکان دستیابی به توسعه را فراهم نخواهد کرد، افزود: از طرفی معتقدیم نگاه اقتصاد محوری و تکیه بر عنصر درآمد در استراتژیهای توسعه منجر به توسعه در سیطره اقتصاد خواهد شد.
تقوینژاد با تاکید بر اینکه همه تلاشها و ابزارهای حاصل از پیشرفت علوم و همچنین درآمد و سایر ابزارهای اقتصادی هم باید در خدمت بشر باشد، تصریح کرد: در این رویکرد «توسعه انسان محور» به عنوان رویکرد اساسی اعتماد ملی مطرح میشود.
وی افزود: این رویکرد با تکیه بر سیاستگذاری بخش عمومی، رفاه اجتماعی، عدالتاجتماعی، سیاستهای بازار، کار و اشتغال، سیاستهای اساسی اقتصادی حزب را تشکیل میدهد.
تقوینژاد با تاکید بر اینکه در این رویکرد بازار به عنوان نظم پایهای به علاوه ترکیبی خردمند از دولت و بازار مورد توجه خواهد بود، گفت: بدین ترتیب امکان مشارکت واقعی مردم در عرصه اقتصادی فراهم میشود.
عضو شورای مرکزی اعتماد ملی تصریح کرد: نهضت کارآفرینی، افزایش ظرفیتها و قابلیتها در اقتصاد ملی با کمک سرمایهگذاری در افزایش سرمایههای انسانی، ارتقای قابلیتها و برابری فرصتها، افزایش قدرت انتخابهای مردم، مهار تورم، توسعه ظرفیتهای انسانی در بعد کارآفرینی و اشتغال، مبارزه با فقر و افزایش درآمد عمومی با مشارکت مردم حاصل میشود.
وی به نکات کلیدی دیدگاه اقتصادی اعتماد ملی اشاره کرد و گفت: تقویت تولید، سیاستهای باز توزیع منطقی و متعادل کردن یارانهها و کمکهای دولت، افزایش دانش و آگاهیهای مردم و تقویت طرف عرضه با افزایش سرمایهگذاری و استفاده از همه ظرفیتهای مالی و داخلی و بینالمللی مورد توجه است.
متن کامل گفتوگو با کروبی را هفته آینده در روزنامه بخوانید.
ارسال نظر