جزییات بسته سیاستی بانک مرکزی برای مهار تورم منتشر شد
سه سناریو برای تورم امسال
مقابله با رکود تورمی با «نایرو»
بانک مرکزی به دنبال استقلال.
مقابله با رکود تورمی با «نایرو»
بانک مرکزی به دنبال استقلال.
در جلسه مظاهری با اقتصاددانان مطرح شد:
ارائه 3راهکار برای مهار تورم در اقتصاد ایران
تحلیل بانک مرکزی از ریشههای تورم در اقتصاد ایران و سناریوهای پیشبینی و راهکارهای مهار آن در جلسه اخیر رییس کل بانک مرکزی با اقتصاددانان ارائه شد.
به گزارش پایگاه خبری الف، در این جلسه، گزارش تهیه شده توسط رامین پاشایی فام و فرهاد نیلی، (از مدیران بانک مرکزی) با عنوان بسته سیاسی ناظر بر کنترل تورم (ویرایش اول) به اقتصاددانان حاضر در جلسه ارائه شد. این گزارش ضمن تحلیل و بررسی عملکرد بودجه سالهای 1384 تا 1386، ریشه اصلی رشد نقدینگی و تورم موجود را سیاستهای مالی دولت، رشد هزینههای عمرانی و کسر بودجه واقعی دولت در سالهای اخیر دانسته است. تحلیلگران بانک مرکزی در ادامه گزارش خود، سه سناریو برای نرخ تورم آتی کشور بر اساس سه پیشبینی از عملکرد بودجه عمرانی (تملک داراییهای سرمایهای) ارائه کردند. پیشبینی عملکرد بودجه عمرانی به شرح جدول ذیل است. اقتصاددانان بانک مرکزی همچنین در پایان این گزارش، 3 راهکار بسیار کوتاهمدت (تا پایان سالجاری)، کوتاهمدت (سال 1387) و میان مدت (تا پایان 1388) را برای مهار تورم به شرح زیر ارائه کردهاند:
راهکارهای بسیار کوتاهمدت شامل کنترل انتظارات تورمی (پیشگیری از وعدههای بدون پشتوانه بودجهای توسط مسوولان) و کنترل رشد نقدینگی (کاهش بدهی بانکها به بانک مرکزی، جلوگیری از اصلاحیه بودجه و کنترل تسهیلات بانکها) است. همچنین به پیشنهاد اقتصاددانان بانک مرکزی راههایی از جمله طراحی و اعمال بسته سیاست مالی انقباضی، طراحی و اعمال بسته سیاست پولی انقباضی، پیگیری آزادسازی اقتصادی به عنوان مکمل اجرای اصل ۴۴، ایجاد ثبات و آرامش سیاسی ـ اجتماعی در فضای کلان و اعتمادسازی با بخشخصوصی راهکارهای کوتاهمدت مهار تورم عنوان شده است. از سوی دیگر، این اقتصاددانان افزایش تولید بالقوه و کاهش نرخ طبیعی بیکاری از طریق بهبود فضای کسب و کار، ارتقای فنآوری در خطوط تولید و بهبود نظام تدبیر و کیفیت سازگاری را برای کنترل و مهار تورم به عنوان راهکارهای میانمدت (تا پایان ۱۳۸۸) مطرح کردهاند.
ارسال نظر