تحلیل فوربس از:
مشکل تورم اروپا
روزی که بانک سرمایهگذاری آمریکایی مورگان استنلی زیان بیش از حد انتظار خود را در فصل چهارم به دلیل کاهش ارزش دفتر داراییهای سابپرایم اعلام کرد، رییس بانک مرکزی اروپا به سرمایهگذاران یادداشتی داد مبنیبر اینکه او به سادگی نمیتواند با فشار هزینههای وامگیری توسط کاهش نرخ بهره در ناحیه یورو مبارزه کند.
مترجم: رفیعه هراتی
روزی که بانک سرمایهگذاری آمریکایی مورگان استنلی زیان بیش از حد انتظار خود را در فصل چهارم به دلیل کاهش ارزش دفتر داراییهای سابپرایم اعلام کرد، رییس بانک مرکزی اروپا به سرمایهگذاران یادداشتی داد مبنیبر اینکه او به سادگی نمیتواند با فشار هزینههای وامگیری توسط کاهش نرخ بهره در ناحیه یورو مبارزه کند. مشکل تورم در حال افزایش است که اگر تحتکنترل قرار نگیرد، میتواند آسیبی بیشتر از بحران وام سابپرایم بر اقتصاد اروپا وارد کند. قیمت سر به فلک کشیده نفت و غذا بهخصوص گندم، تورم را در ناحیه یورو در ماه نوامبر تا ۱/۳درصد افزایش داد. هدف بانک مرکزی اروپا برای تورم قیمت مصرفکننده ۲درصد است.
رییس بانک مرکزی اروپا میگوید: «با نگاهی به آینده انتظار میرود، نرخ تورم در آینده نزدیک به طور قابلتوجه بیش از ۲درصد باقی بماند و احتمال دارد به آرامی در طول سال ۲۰۰۸ معتدل شود.»
یعنی بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را تا سال ۲۰۰۸ کاهش نخواهد داد، برخلاف فدرال رزرو آمریکا یا بانک انگلستان که به تازگی نرخ بهره را کاهش دادهاند.
فدرال رزرو برخلاف بانک مرکزی اروپا و بانک انگلستان هدف تورمی ندارد. هدف تورمی برای تعیین سیاست پولی به کار میرود، اما در حال حاضر فدرال رزرو برای اتخاذ هدف تورمی مذاکره میکند. مسائل برای بانک انگلستان که هدف تورمی ۰/۲درصد برای قیمت مصرفکننده دارد کمی آسانتر است، اما این بانک به تازگی با تورم قیمت مصرفکننده ۱/۲درصدی موافقت کرده است.
به نظر میرسد تورم برای بانک مرکزی اروپا نسبت به فدرال رزرو یا بانک انگلستان از اولویت بیشتری برخوردار است و از نظر برخورد با کمبود اعتبار، انعطافپذیری تزریق نقدینگی را به بازارهای پول به کاهش نرخ بهره ترجیح داده است. بانک مرکزی اروپا نسبت به در دسترس قرار دادن پول به این شیوه از دیگر بانکهای مرکزی انعطافپذیرتر بوده است.
بانک مرکزی اروپا برای کاهش نرخ بهره وام بین بانکی مبلغ ۵۰۰میلیارد دلار را در اختیار ۳۹۰بانک در اروپا قرار داد.
بانک مرکزی اروپا و فدرال رزرو به عنوان بخشی از تلاش مشترک برای بهبود بخشیدن به بحران وام، مزایدهای برگزار کردند و مبلغ کل ۳۰میلیارد دلار با نرخ بهره ثابت ۶۵/۴درصد به بانکها وام دادند.
ارسال نظر