از صحرانوردی تا زندگی در دل ابرها
از میان تمامی ساختمانهای بلندی که به صورت پلههایی رو به آسمان در شهرها و کشورهای مختلف خودنمایی میکنند، چند آسمانخراش به علت ارتفاع بسیار بلند آنها، در مقامهای بالاتری قرار دارند.
پگاه گودرزی
از میان تمامی ساختمانهای بلندی که به صورت پلههایی رو به آسمان در شهرها و کشورهای مختلف خودنمایی میکنند، چند آسمانخراش به علت ارتفاع بسیار بلند آنها، در مقامهای بالاتری قرار دارند. از جمله آسمانخراش ۱۰۱ تایپه که در تایوان با ارتفاع ۵۰۹متر در مقام نخست قرار دارد و بعد از آن آسمانخراش «پتروناس» است که در کوالالامپور مالزی قرار دارد و در رتبه بعدی آسمانخراش «سیرز» در شیکاگو است، اما از تمامی آنها بلندتر آسمانخراشی است که در حال حاضر در دبی در حال ساخت است و به برج دبی معروف است.
فونداسیون این برج بلند قامت توسط شرکت بینالمللی «ترمز» مستقر در نیویورک انجام شده است و ساخت آن قرار است تحت نظارت شرکت سامسونگ کره جنوبی انجام شود.
دبی قراردادی بالغبر ۸۰۰میلیون دلار با این شرکت به امضا رسانده است.
این پیمان ساختوساز پس از ۱۱ماه مزایده به مشاور املاک «عمار» در دبی واگذار شده است.
در معماری اسلامی، برجها شکلهای متفاوتی دارند، اما در اغلب آنها پلهها به صورت مارپیچ در داخل برج بالا میروند که نماد عروج به آسمان است. «آدریان اسمیت» معمار مقیم شیکاگو که این برج را طراحی کرده است، میگوید: «سعی کردهام که شکاف بین سنت اسلامی و معماری فوق مدرن غرب را از میان ببرم.»
این برج بیهمتا در بیابانهای دبی که یکی از شیخنشینهای امارات متحده عربی است، بنا خواهد شد.
این آسمانخراش سر به فلککشیده ۱۶۰طبقه را در خود جای خواهد داد و با سرعت هفتهای یک طبقه در حال ساخت است.
ارتفاع دقیق این برج هنوز هم به صورت رازی پنهان نگه داشته شده است، اما براساس پیشبینیها این برج ۶۰۰متر از بلندترین برج دنیا - برج ۱۰۱ تایپه با ارتفاع ۵۰۹متر - بلندتر خواهد شد.
این آسمانخراش به صورت سه ضلعی طراحی شده است و کف آن شبیه گل زنبق عربی است که در بیابانهای عربستان میروید.
ادارهها، آپارتمانهای مسکونی، فروشگاهها، مغازهها، هتلها و مکانهای دیدنی و تفریحی از جمله پارکهای آبی از سال ۲۰۰۸ در این مجموعه شروع به کار خواهند کرد.
این برج دارای بزرگترین مرکز خرید دنیا است و جاده سلامتی برای پیادهروی ساکنان آن پیشبینی شده است.
ارسال نظر