وام خودرو کمیاب شد
بانک ملت وامهای اقتصاد خانواده خود را غیرقابل انتقال کرده است (قابل واگذاری و فروش نیست) و این امر باعث شده این نوع وام کمیاب شود، این در حالی است که بانک سپه وامهای سپاس خود را که به صورت نقدی پرداخت میکرد، مدتی است به شکل حواله خودرو تحویل میدهد و این امر مشتریان این نوع وامها را کمتر کرده است.
سعید اردلان- این روزها با ورود به سه ماه آخر سال و تراکم تقاضا، محدودیتهای پرداخت انواع وامهای بانکی به چشم میخورد. برای مثال شعب بانک ملی برای پرداخت وام خودرو وعده سال ۸۷ را میدهند.
بانک ملت وامهای اقتصاد خانواده خود را غیرقابل انتقال کرده است (قابل واگذاری و فروش نیست) و این امر باعث شده این نوع وام کمیاب شود، این در حالی است که بانک سپه وامهای سپاس خود را که به صورت نقدی پرداخت میکرد، مدتی است به شکل حواله خودرو تحویل میدهد و این امر مشتریان این نوع وامها را کمتر کرده است. در حال حاضر وامها اغلب به صورت حواله خودرو است و دو شرکت ایرانخودرو و سایپا که معمولا چکهای وام خودرو برای آنها صادر میشوند، باعث گرفتار شدن دارندگان این وام شدهاند؛ چون پس از مدتها دوندگی، واریز مابهالتفاوت و تهیه و تامین ضامن معتبر و قرار گرفتن در نوبت، متوجه میشوند که شرکت مربوطه خودرو جهت تحویل ندارد! و تحویل را به چند ماه دیگر موکول میکند. در این میان واسطههایی هستند که چک فوق را به مبلغ ۴۰۰ تا ۵۰۰هزار تومان نقد کرده و آن را با ارتباطاتی که دارند تبدیل به خودرو کرده و سود خوبی هم از فروش خودرو و هم از نقد کردن چک میبرند و دارندگان وام متضرر اصلی میشوند.
حال در این وضعیت بازار لازم است وامگیرندگان و خریداران وام به مواردی توجه کنند که بیشتر از این دچار ضرر و زیان نشوند.
۱ - برخی دفاتر در روزنامه با درج آگهی اقدام به خرید وامهای خودرو ۵، ۷ و ۹میلیونی به قیمتهای بالاتر از قیمتهای متعارف میکنند که این به مذاق فروشندگان بسیار خوش میآید. در واقع این وامها به افرادی واگذار میشود که با خرید ضامن قصد پرداخت اقساط را نداشته و چون دارنده وام متعهد میشود و روی سفته را امضا کند، حداقل گرفتاریاش در سیستم بانکی این است که بدهکار محسوب شده و نمیتواند تسهیلات دیگری دریافت کند. این در حالی است که اگر از خریدارش هم سفته اخذ کند، آیا میتواند او را پیدا کند تا سفتههایش را به اجرا بگذارد؟
۲ -برخی افراد با استفاده از ارتباطاتی که دارند، میتوانند توصیهنامههایی به نام متقاضی جهت اخذ وام از بانکها بدون سپردهگذاری اخذ کنند و با درج آگهی در روزنامه اخذ این مصوبهها را با دریافت مبالغی در اختیار متقاضی وام قرار دهند، غافل از اینکه متقاضی پس از خریدن این برگههای معرفی با طی مراحل اداری و رساندن آن به شعبه متوجه میشود که باید تازه در لیست نوبت قرار گرفته و شاید ماهها منتظر بماند. البته ممکن است اصلا وام به آنها پرداخت نشود، بنابراین متقاضیان توجه داشته باشند این نامهها هیچ ارزشی ندارد (شعب بانکها تعهد و الزامی بابت این نوع وامها ندارند) و در این خصوص پرداخت هزینه به منزله دور ریختن پولشان میشود.
ارسال نظر