جهادسازندگی جوان‌مرگ شد

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این‌که «طرح آمایش سرزمین هم‌اکنون در دستور کار این مجمع قرار دارد» اظهار امیدواری کرد که نتایج همایش ملی توسعه روستایی در این فعالیت کنونی مجمع تشخیص تاثیر مثبت بگذارد، البته از دید آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی تقدم روستاها نسبت به شهرها از گذشته روشن‌تر شده است.

به گزارش ایسنا، وی که در دومین همایش ملی توسعه روستایی سخنرانی می‌کرد از خودکفایی روستاها در هر مقطع و زمانی تقدیر کرد و گفت: من خود یک روستایی هستم و تا ۱۴ سالگی شهر را ندیده بودم، در آن زمان اگر می‌خواستیم به شهر برویم دو روز در راه بودیم و هنوز هم بیشتر خانواده و اقوام ما در روستاها هستند؛ از این رو کاملا با طبیعت روستایی و خودکفایی این قشر آشنا هستم. هاشمی رفسنجانی تلاش برای خودکفایی روستاییان را یک کار انسانی و اسلامی توصیف کرد و افزود: البته به خاطر افکار نیروهای انقلابی نسبت به تحقق عدالت در روستاها از ابتدای انقلاب، تقویت روستاها در دستور کار بود و حقیقتا هم برای این قشر کار شد.

هاشمی رفسنجانی با بیان این‌که «پس از پیروزی انقلاب اولین اقدامات نظام با دستور و راهنمایی حضرت امام(ره)، توجه به روستاها و قشر محروم شهری بود» افزود: در آن زمان برای حفظ امنیت مردم به صورت خودجوش در قالب کمیته‌های انقلاب امنیت کشور را حفظ کردند و پس از آن کمیته امداد برای حمایت از محرومان شکل گرفت و پس از آن جهاد سازندگی که محور اصلی خدمتش به روستاها بود، تاسیس شد.

وی با اشاره به این‌که «در جنگ، کار سخت سنگرسازی در دوران حمله و در خط مقدم بر عهده‌ جهادسازندگی بود» ادامه داد: این نهاد در سراسر کشور گام‌های بزرگی برای توسعه‌ شهری و روستایی برداشت و بسیار خوب خدمت کرد، اما متاسفانه جوانمرگش کردند.

هاشمی رفسنجانی با بیان این‌که «هنوز ما در کشور به جهاد سازندگی نیاز داریم»، در عین حال یادآور شد: البته همه‌ مسوولان جهاد در بخش کشاورزی و سایر امور مرتبط به نحوی فعال هستند و بین روستا و شهر در رفت و آمدند.

وی با اشاره به دولت سازندگی و با بیان این‌که «در این دوران توجه زیادی به روستاها شد» گفت: در آن مقطع اولین کار به نظر ما کارهای زیربنایی بود که نسبتا هم این کارها انجام شد؛ لذا امروز از این جهت روستاها مشکلی ندارند.

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: مهم‌ترین عنصر ناموفق که در سیاست‌ها در نیمه راه رها شد؛ مساله‌ اشتغال روستاها و باقی ماندن نیروهای کیفی در روستاها بود. راهکار مد نظر ما در آن زمان ایجاد نواحی و منطقه‌های صنعتی بود.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اظهار تاسف از این‌که «ایجاد نواحی صنعتی و مناطق صنعتی یکی از کارهایی بود که در ابتدا با برنامه شروع اما کم‌کم کمرنگ شد» ادامه داد: یکی از آثار بسیار بدی که از نبودن چنین موقعیت‌هایی در روستاها پیش آمد؛ مهاجرت بی‌حساب و بی‌برنامه‌ روستاییان به شهرها است.

هاشمی رفسنجانی تاکید کرد، امروز باید کاری کرد که لااقل نسل جدید در روستاها حفظ شوند و برنامه‌های جنبی صنعتی را به روستاها ببریم، در این راستا وزارت جهادکشاورزی و سایر دست‌اندرکاران دولت نیز باید توجه بیشتری به این قضیه کند.