«طریقت منفرد» با اختلاف یک رای وزیر بهداشت شد
رای ضعیف مجلس به آخرین وزیر احمدینژاد
مجلس روز گذشته بهرغم انتقادهای تند نمایندگان مخالف، با ۱۱۳ رای موافق به محمدحسن طریقت منفرد، وزیر پیشنهادی بهداشت رای اعتماد داد. بر این اساس، طریقت منفرد با اختلاف ۱ رای از مجموع ۲۲۴ رای ماخوذه، موفق شد سکان این وزارتخانه را برای ۴ ماه و نیم باقی مانده تا پایان دولت دهم به دست بگیرد. محمدحسن طریقت منفرد با اختلاف یک رای وزیر بهداشت شد
رای ضعیف مجلس به آخرین وزیر احمدینژاد
دنیای اقتصاد، ملیحه ابراهیمی: مجلس روز گذشته بهرغم انتقادهای تند نمایندگان مخالف، با ۱۱۳ رای موافق به محمدحسن طریقت منفرد، وزیر پیشنهادی بهداشت رای اعتماد داد. بر این اساس، طریقت منفرد با اختلاف ۱ رای از مجموع ۲۲۴ رای ماخوذه، موفق شد سکان این وزارتخانه را برای ۴ ماه و نیم باقی مانده تا پایان دولت دهم به دست بگیرد.
براساس قانون، شرط رای آوردن موضوعات در مجلس، کسب نصف به علاوه یک رای از مجموع آرای ماخوذه است. در جلسه روز گذشته مجلس نمایندگان با ۱۱۳ رای موافق، ۹۹ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از مجموع ۲۲۴ رای ماخوذه به آخرین وزیر پیشنهادی دولت دهم، در آخرین روزهای سال ۹۱ رای اعتماد دادند.
احمدینژاد: وزارت بهداشت مهم است
بخشی از جلسه علنی روز گذشته مجلس به بررسی موضوع رای اعتماد به وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان اختصاص داشت. رییسجمهور که برای دفاع از وزیر پیشنهادی در جلسه علنی مجلس حاضر شده بود، پس از دقایق کوتاهی سخنرانی، جلسه علنی مجلس را ترک کرد.
محمود احمدینژاد در اظهاراتش، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را یکی از وزارتخانههای مهم توصیف کرد که سلامت جامعه و نشاط آن به عملکرد این وزارتخانه بستگی دارد.
وی با یادآوری اینکه در طول دهههای گذشته به خصوص بعد از انقلاب اقدامات بزرگی در حوزه بهداشت و سلامت انجام شده است، تربیت نیروی انسانی، تولید دارو، روشهای پیشرفته درمانی، گسترش تجهیزات درمانی در نقاط مختلف کشور را از جمله اقدامات انجام شده برشمرد.
احمدینژاد با بیان اینکه برای رسیدن به یک نظام مطلوب بهداشت و سلامت باید اقدامات بزرگ اجرایی شود، تصریح کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد گسترش نظام پزشک خانواده است.
وی ادامه داد: آقای طریقت از پزشکان مؤمن و متعهد و صاحب برنامه و طرح هستند و امروز معرفی شدند انشاءالله با بررسی که انجام میدهید آقای طریقت طرحها را در حوزه بهداشت و درمان اجرایی کند.
طریقت منفرد: در حوزه تجربیات جهانی مطالعه داشتهام
محمدحسن طریقت منفرد وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در جلسه دیروز مجلس گفت: امروز در خانه ملت، افکار و باورها و تخصصهای ۴۰ ساله خود را در حوزه سلامت و نظام بهداشت و درمان عرضه میکنم.
وی در ابتدا به توضیح سابقه تحصیلی و کاریاش پرداخت و پس از آن با تشریح برنامههایش اظهارکرد: سرلوحه ما در خصوص اجرای قانون، اول از همه حداکثر پوشش در تغییر سبک زندگی مردم برای حفظ بهداشت همگانی از طریق اطلاعرسانی، فرهنگسازی و تغییر رفتار است که راهکاری برای مقابله با بیماریهای غیرواگیر است که کشور را در چند سال آینده درگیر خواهد کرد.
وی ادامه داد: کاهش پرداخت مستقیم از سوی مردم به زیر ۳۰ درصد که در وضعیت فعلی از افزایش کارآیی مراکز بهداشتی عمومی که بیش از ۸۰ درصد تجهیزات پزشکی کشور را در اختیار دارند و میتوانند پاسخگوی نیاز اکثریت جامعه باشند، باید با هزینه محدود باشد و کرامت مردم حفظ شود.
وی درباره عزل سه بارهاش از بیمارستان امام حسین نیز پس از توضیحاتی گفت:در هر سه بار، من مقصر در عزل نبودم، بلکه افتخار خدمت بیشتر در حوزههای دیگر را داشتم.
طریقت منفرد همچنین درباره موضوعات بیمارستان صدر هم گفت: در خصوص بیمارستان صدر هم تقاضا دارم از آقای محجوب که در تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی بود، این موضوع را پیگیری کنند.
انتقادهای تند مخالفان به وزیر پیشنهادی
مخالفان وزیر پیشنهادی نیز در صحن علنی مجلس به انتقادهای تندی از طریقت منفرد پرداختند و معتقد بودند وی صلاحیت عمومی برای تصدی این شغل را ندارد و فردی تند مزاج است که در بیمارستان تحت مدیریتش اجازه امکان دریافت زیرمیزی را میداده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، عوض حیدرپور، نماینده شهرضا در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: صلاح نیست به کسی که اهلیت کار در وزارتخانه را ندارد، حتی برای یک روز هم رای بدهیم.
وی با بیان اینکه ما حتی یک مقاله پژوهشی از طریقت منفرد ندیدیم، افزود: طریقت منفرد از اول مجلس هفتم به کمیسیونها مجلس میآمد و در طول این سالها، نظراتش منطبق بر خواست خدا نبوده و آن گونه که باید عمل نکرده. رفتارهای او عمدتا در جهت حب نفس و تامین نظرهای خودش بوده و کاری به بهبود وضع بهداشتی نداشته است.
حیدرپور گفت: وزیر پیشنهادی فاقد رفتارهای عقلی و اندیشههای صحیح برای اداره وزارت بهداشت و درمان است، او صلاحیت لازم را ندارد.
بهروز نعمتی نماینده مردم اسدآباد نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی گفت: طریقت منفرد در بین همکاران خود فردی عصبانی مزاج بوده و این موضوع موجب شده که بسیاری از افراد نتوانند با وی همکاری کنند.
وی با مخاطب قرار دادن طریقت منفرد اظهارکرد: زیرمیزیهایی در بیمارستان شما وجود دارد و شما بر روی آنها چشم بستید و در جلسه روز شنبه کمیسیون هم مطرح شد؛ اما جوابی به آن ندادید.
نادر قاضی پور، نماینده ارومیه هم در مخالفت با طریقت منفرد، ضمن مطرح کردن پرسشها و انتقادهای متعدد، گفت: آقای منفرد شما جزو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی هستید. آیا در طول ده سال گذشته کار آموزشی، بهداشتی و درمانی کردهاید؟
وی افزود: آیا درست است که پزشکان جوان در بیمارستان صدر به اسم شما عمل جراحی انجام دهند و پول آن را به شما بدهند؟ آقای منفرد شما سوابق درخشانی در چشمپزشکی ندارید. چرا از معاونت درمانی کمیته امداد برکنار شدید؟ چرا طی ده سال گذشته سه بار از بیمارستان امام حسین(ع) عزل شدید؟ شما در دوران ریاست خود در بیمارستان
امام حسین سبب شدید که این بیمارستان زیانده شود. قاضیپور با بیان اینکه آقای منفرد شما در حوزه دارو و ارز مربوط به آن اظهارنظرهای مختلفی را داشتید، رحیمی معاون اول رییسجمهور را مخاطب قرار داد و گفت: آقای رحیمی قرارداد شما و وزیر بهداشت در حوزه دارو برای واردات آن با ارز مرجع چه معنایی دارد؟
حسن تامینی، نایب رییس کمیسیون بهداشت نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی گفت: از آقای طریقت تقاضا دارم که از پشت تریبون مجلس هیچ قولی ندهد؛ چراکه در کمیسیون بهداشت اعلام کرد که نمیتواند کاری انجام دهد.
اظهارات موافقان طریقت منفرد
امیرحسین قاضیزاده نماینده مشهد در موافقت با وزیر پیشنهادی، با بیان اینکه گزینه پیشنهادی رییسجمهور برای تصدی وزارت بهداشت از نویسندگان برنامه پنجم است، گفت: اعتقاد آقای منفرد به برنامه پنجم میتواند مشکلات اجرایی را حل کند.
هادی قوامی، نماینده اسفراین نیز در موافقت با او اظهارکرد: یک مدیر خوب مدیری است که وضع موجود را تبیین میکند و در برنامههای طریقتمنفرد به خوبی وضع موجود تبیین شده است.
وی اظهارکرد: بنده با کسانی که در زمینه بهداشت و درمان تخصص دارند یا سابقا وزیر بودند و صاحب تجربه و دانش هستند، صحبت کردم و آنها نظر موافق دادند. قوامی با اشاره به سوابق وزیر گفت: ایشان در اول انقلاب تخصصش را از آلمان گرفت و ما کسانی را داریم که بعد از انقلاب کسانی بودند که از کشور خارج شدند و برنگشتند. اما آقای طریقت منفرد از سال ۶۱ تا الان در کشور نقش و مسوولیت داشتهاند و این قطعا به عنوان یک ارزش تلقی میشود.
ارسال نظر