گیلی لی‌لی خرج دارد
داماد شدن خرج دارد
مریم علیزاده
تصمیم به تشکیل زندگی مشترک قبل از هر چیز یک جیب پر از پول می‌خواهد.
این ساده‌ترین موضوعی است که پسر و دختر جوان قبل از ازدواج باید به آن اعتقاد کامل داشته باشند.

عکس: دنیای اقتصاد، حمید جانی‌پور
درست است که برای آغاز زندگی مشترک علاقه و تفاهم حرف اول را می‌زند، اما نباید یک مساله را فراموش کرد که امروزه توانایی یا عدم توانایی مالی زوج‌های جوان نقش اساسی در بقای زندگی مشترک دارد.
فرض را بر این می‌گیریم، شما که تصمیم به استقلال از خانواده گرفته‌اید و قصد دارید به زودی برای خود زندگی جدیدی را با فرد دلخواهتان تشکیل دهید، از قبل در مورد محل سکونت خود فکری کرده‌اید، اگر نه، حتما می‌دانید که برای اجاره یک چهار دیواری در یکی از محله‌های شهر با امکانات معمولی و متراژ کم یا باید آنقدر درآمدتان بالا باشد که حداقل در ماه چیزی حدود 800 تا یک‌میلیون تومان پول بپردازید، یا دست‌کم 15میلیون تومان پول نقد داشته باشید که بابت رهن یک منزل نقلی که فقط جای خودتان باشد، آن هم نه خیلی در بالای شهر، هزینه بپردازید. البته انتخاب خانه به نظر عروس خانم هم بستگی دارد. شاید همسر آینده شما مایل به زندگی در خانه بزرگتری باشد که در این صورت باید فکر اساسی برای تامین هزینه اجاره چنین خانه‌ای کنید.
از رهن و اجاره‌های سرسام‌آور خانه که بگذریم، برگزاری جشن عروسی هم داستان خواندنی دیگری است.
یادتان باشد هرگز از کنار داستان عروسی بدون آنکه گزارش آن را بخوانید نگذرید، چون به قول معروف شتری است که در خانه همه می‌خوابد.
داستان برگزاری جشن عروسی اگر عملی شود، هزینه‌ای حداقل بین ۵ تا ۷میلیون تومان روی دستتان خواهد گذاشت!
در این گزارش تمام هزینه‌هایی که آقای داماد باید برای آوردن عروس خانم به خانه بخت بپردازد، آورده شده است. البته فقط هزینه مالی را لیست کرده‌ایم:
حلقه ازدواج
شاید شروع این مخارج با خرید یک حلقه انگشتر آغاز شود. رسم بر این است که حلقه داماد را خانواده عروس و حلقه عروس را خانواده داماد می‌خرند. قیمت حلقه براساس سلیقه طرفین متفاوت است. اگر حلقه ساده و بدون هیچ‌گونه نگین باشد قیمت آن در بازار، از حدود 250هزار تومان شروع می‌شود که بستگی به وزن کلی به کار رفته در آن و تعداد و نوع نگین‌ها تا چندمیلیون تومان هم می‌رسد.
آینه و شمعدان
بعد از خرید حلقه عروسی، نوبت به آینه و شمعدان می‌رسد.
آینه و شمعدان انواع مختلفی دارد. قیمت انواع نقره آن در سایز معمولی از ۴۰۰هزار تومان شروع می‌شود و با بزرگ‌تر شدن ابعاد آن و مقدار نقره‌ای که در آن به کار رفته، افزایش می‌یابد.
البته انواع آینه و شمعدان که فقط روکش نقره (سیلور) دارد نیز در بازار موجود است که قیمت آن پایین‌تر و به صرفه‌تر است.
سرویس طلا
سرویس طلای عروس خانم هم فلسفه جدایی دارد. قیمت این سرویس که معمولا شامل یک گردنبند ، دستبند، یک جفت گوشواره و در مواردی یک انگشتر است، بسته به میزان طلا و جواهرات به کار گرفته شده در آن از یک‌میلیون تومان که نوع بدون جواهرات است آغاز می‌شود و گاهی به رقم‌های نجومی‌ سرسام‌آوری می‌رسد که حتی ممکن است شما را از ازدواج کردن پشیمان کند.
تمام مواردی که ذکر شد، حداقل مخارجی است که حتی اگر تمایل به برگزاری جشن ازدواج هم نداشته باشید، باید متقبل شوید.
اگر تابع رسم و رسوم باشید، کالاهای دیگری نیز باید به این لیست اضافه شود که شامل لوازم آرایش، پوشاک، حوله و غیره نیز است.
از تمام این موارد که بگذریم، می‌رسیم به هزینه برگزاری یک جشن عروسی که هم به جیب شما و هم به توقع خانواده‌ها و گاهی خود همسرتان برمی‌گردد.
از تمام خریدها و مقدمه چینی‌ها که بگذریم مهم‌ترین قسمت، انتخاب مکانی است که برای برگزاری جشن در نظر می‌گیرید. اگر منزل شما به حدی بزرگ است که حداقل 150نفر را بتوان در آن پذیرایی کرد، در این صورت از هزینه کردن در این بخش معاف هستید. در غیر این صورت اجاره تالار پذیرایی برای برگزاری جشن، مهم‌ترین قسمت ماجرا است. تالارهای پذیرایی معمولا مبلغی را بسته به اینکه در کدام محله قرار دارند به عنوان ورودی دریافت می‌کنند که از 100هزار تومان تا 800هزار تومان متغیر است. این مبالغ در روزهای آخر هفته و ایام تعطیل کمی بیشتر است. پس از آن هم برای هر نفر باید هزینه جداگانه بپردازید که این میزان هم از نفری 3هزار تومان شروع می‌شود و در تالارهای بالای شهر گاهی به نفری 80هزار تومان هم می‌رسد.
برگزاری جشن عروسی در باغ‌های اطراف شهر هم به تازگی متداول شده که اجاره چنین مکان‌هایی هم از دومیلیون تومان بسته به مساحت باغ آغاز می‌شود و تا پنج میلیون تومان ادامه می‌یابد.
اگر از آن دسته افراد هستید که مشکل مالی دارید، پیشنهاد می‌کنیم جشن را در همان تالار برگزار کنید؛ چون به صرفه‌تر است.
میوه و شیرینی
میوه و شیرینی خوردنی‌های جدانشدنی برگزاری جشن هستند که بسته به تنوع و سلیقه شما برای حدود 200نفر مهمان باید هزینه‌ای حدود 400هزار تومان به بالا بپردازید.
کیک عروسی هم ماجرایی جدا است که در انواع دو، سه، چهار طبقه و گاهی هم با طبقات بیشتر سفارش داده می‌شود. قیمت کیک با توجه به شکل و تزئینات آن و وزن کیک متفاوت است و از ۶۰هزار تومان شروع می‌شود.
لباس عروس
شیرین‌ترین بخش هزینه‌های جشن برای عروس خانوم‌ها انتخاب لباس عروس است که البته با توجه به اینکه لباس عروس پس از جشن بایگانی می‌شود و سال‌های سال در گنجه خاک می‌خورد، بیشتر عروس خانوم‌های منصف ترجیح می‌دهند، لباس عروس را برای شب عروسی اجاره کنند تا آنکه بخرند. مزون‌های لباس عروس پراکنده در شهر هم برای پاسخ به این تقاضا، با توجه به سلیقه عروس و سایز او لباسی تهیه می‌کنند و برای یک شب به او اجاره می‌دهند.
گاهی قیمت خرید و اجاره چندان تفاوتی باهم ندارند. برای افرادی که آنچنان هم اهل تجمل نیستند، بهترین مکان برای خرید یا اجاره لباس عروس خیابانی به نام مهران است.
در این خیابان قیمت اجاره یک شب لباس عروس از ۲۵۰هزار تومان شروع می‌شود و به ندرت از ۸۰۰هزار تومان فراتر می‌رود.
قیمت خرید هم معمولا حدود 200هزار تومان بیش از قیمت اجاره است، اما میزان اجاره لباس عروس در محله‌های بالای شهر مثل خیابان‌های میرداماد و جردن از 800هزار تومان شروع می‌شود و گاهی به 5/2میلیون تومان هم می‌رسد.
ناگفته نماند که پس از جشن عروسی علاوه بر هزینه خشکشویی لباس، اگر لباس دچار پارگی شده یا آسیب دیده باشد جریمه‌ای نیز در قبال آن گرفته می‌شود که در این صورت عروس و داماد ترجیح می‌دهند که لباس را بخرند تا اجاره کنند. جریمه‌ها از حداقل ۵۰هزار تومان شروع می‌شود.
پس از طی این مراحل نوبت به آرایشگاه عروس می‌رسد. آرایشگاه‌ها هم بسته به میزان معروفیت، مبالغ متفاوت و البته قابل توجهی دریافت می‌کنند. این قیمت‌ها از 200هزار تومان در آرایشگاه‌های معمولی شروع می‌شود و در آرایشگاه‌هایی که کمی اسم و رسم دارند به حدود 5/1 تا 2میلیون تومان هم می‌رسد.
تامین دسته گل عروس، یکی دیگر از مخارجی است که داماد باید برای آن پول بپردازد. قیمت دسته گل عروس از ۷۰هزار تومان شروع می‌شود و تا ۳۰۰هزار تومان متغیر است.
ماشین عروس هم مقوله دیگری است. اگر اتومبیلی برای گل زدن داشته باشید که چه بهتر. اگر نه علاوه بر تزئین ماشین باید اول مبلغی هم برای اجاره اتومبیل بپردازید. البته اجاره کردن ماشین هم مکافاتی دیگر است؛ چرا که برای اجاره باید ابتدا یک چک به میزان 5/1برابر قیمت اتومبیل نزد صاحب آن گرو بگذارید. قیمت اجاره اتومبیل با راننده و بی‌راننده هم متفاوت است.
در اینگونه موسسات از پراید گرفته تا حتی بنز اجاره داده می‌شود که شرایط اجاره در صورت اجاره با راننده آسان‌تر است.
تزئین اتومبیل عروس هم بسته به سلیقه طرفین از 70هزار تا 500هزار تومان متغیر است. سفره عقد هم یکی دیگر از متعلقات برگزاری یک جشن عروسی است. قیمت اجاره یک سفره عقد از 200هزار تومان شروع می‌شود تا حتی دو میلیون تومان؛ البته اگر عروس خانوم‌ خوش ذوق و با سلیقه باشد، ترجیح می‌دهد به جای تقبل این میزان، با هزینه کمتری خودش سفره عقدش را تزیین کند.
کارت عروسی
کارت عروسی هم یکی دیگر از مواردی است که برای سفارش آن باید به خیابان بهارستان بروید. در این خیابان انواع و اقسام کارت‌ها موجود است و قیمت‌های آن از هر کارت 100تومان شروع می‌شود و به هر کارت سه هزار تومان هم می‌رسد.
عکس و فیلمبرداری
اما ماندگارترین هزینه برای مراسم، بخش عکس و فیلمبرداری آن است. تمام هزینه‌هایی که به آنها اشاره شد، هزینه‌هایی هستند که پس از پایان جشن اثری از آنها نمی‌ماند؛ اما تنها عکس و فیلم از مراسم است که تا پایان عمر، طعم شیرین مراسم عروسی را در خاطره‌ها حفظ می‌کند. پیشنهاد ما این است که برای انتخاب این بخش دقت بیشتری به خرج داده شود. فعالان این بخش هم با آب‌و‌تاب دادن به موضوع گاهی هزینه‌های سرسام‌آوری را برای زوجین به ارمغان می‌آورند.
حداقل هزینه عکسبرداری و فیلمبرداری ۵۰۰هزار تومان است که گاهی اوقات با عکس در باغ و دوربین دیجیتال و استفاده از دو و سه دوربین گاهی تا چهار میلیون تومان هم می‌رسد، تازه قیمت ظهور عکس‌ها هم جدا گرفته می‌شود. اگر مراسم شما در باغ یا منزل شخصی است، هزینه یک گروه موزیک را هم به موارد بالا اضافه کنید. به طور متوسط هزینه ارکستر در ساده‌ترین حالت با یک ارگ و یک خواننده از ۱۵۰هزار تومان شروع می‌شود. اگر مراسم شما در تالار است که هیچ، اگر نه خدمات را هم به فهرست بیفزایید. شرکت‌های خدماتی به طور معمول برای یک مهمانی ۲۰۰نفره، ۸نفر پیش‌خدمت می‌فرستند که برای هر کدام باید چیزی حدود ۱۰ تا ۱۵هزار تومان بپردازید.
مواردی که گفته شد تمام مخارجی بود که شما داماد عزیز برای شروع یک زندگی مشترک باید بپردازید که این مخارج در صورت کنترل نشدن گاهی به اندازه خرید یک ملک شما را به خرج می‌اندازد.در هر حال، فراموش نکنید که شاید برگزاری جشن عروسی با توجه به هزینه‌ای که شما باید بپردازید به مذاقتان خوش نیاید، اما می‌توانید با حداقل هزینه جشن ساده‌ای برگزار کنید و خاطره آن را تا ابد در دل نگه دارید.